URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2019, 15:55

Frontieriştii sunt puturoşi! Trotuarul din faţa Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea e acoperit de zăpadă şi gheaţă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pietonii care au drum prin Calea Aradului, pe lângă sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea, ar face bine să aibă grijă cum umblă.

Poliţiştii n-au catadicsit să cureţe trotuarul din faţa sediului, astfel că este plin de zăpadă şi gheaţă. Singura porţiune curată este cea din faţa porţii Inspectoratului, dar în rest niciun fulg de nea n-a fost deranjat.

Mai ruşinos este că lenea devine un obicei la IPF Oradea. Şi în iernile trecute, BIHOREANUL a arătat că frontieriştii nu se achită de datoria civică de a-şi curăţat trotuarul din faţa imobilului.

Potrivit HCL 873/2018, cetăţenii sunt obligaţi să asigure meţinerea condiţiilor de circulaţie în siguranţă a pietonilor prin îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuare din dreptul imobilelor in care locuiesc sau spaţiilor deţinute cu orice titlu, spaţii în care îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri. În caz contrar, amenzile pot ajunge la 2.500 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
la munca
Mie mi se pare ca ar putea face un efort sa isi curete trotuarul si cei de la politie. Daca eu, ca simplu cetatean, am obligatia sa imi curat trotuarul, cred ca si ei ar trebui sa o faca. Cat despre comentarii, ma bucur ca moderatorul isi face treaba: indecentii sa se exprime acasa sau unde nu deranjeaza pe altii. Nu e nici o discriminare. Intradevar, comentatorii contribuie la efectul "latrina3", cu concursul organizatorilor, in cazul de fata gazda ebihoreanul, si tot in cazul de fata si-a facut datoria si sper sa o faca tot timpul. Cei ce nu pot purta un dialog decent, au alte mijloace si auditoriu. E adevarat ca cei carora nu le place "pot schimba canalul" cum spun cei de la latrina3, insa asta depinde mult si de gazda, cum spuneam. Si felicitari acesteia ca nu permite orice !
Postat 15 Ianuarie 2019, 11:05 de oradea_mea_si_a_ta
Pentru că oamenii decenţi au dreptul să se exprime
Și ce facem cu indecenții . Ei nu au cuvânt de spus. Aici e discriminarea. Conform articolelor, și legilor sub legilor, bineînțeles și alineatelor.
Postat 15 Ianuarie 2019, 01:31 de Sandu1206
RE: Pentru că oamenii decenţi au dreptul să se exprime
Nu e adevărat. Indecenţa - în forma exprimării publice prin insulte, defăimări, calomnii, limbaj al urii - nu este un drept, ci o ilegalitate. Iar noi trebuie să o combatem.
Postat 15 Ianuarie 2019, 11:14 de Moderator
Latrina 3 faceţi voi, cu mizeriile aruncate pe forum. Tocmai asta e problema.
Dar tu ca PRESĂ , iei interviu, și îi permiți intervievatului sa comenteze ( când el și-a spus opinia in articol ) . Cum se numește aia Manipulare sau Șantaj a la ANTENE. El și-a spus părerea în articol. Bineînțeles mi se va spune că fiecare are dreptul la libera exprimare. Trăiască Larry Flynt.
Postat 15 Ianuarie 2019, 01:12 de Sandu1206
Moderator
Asta nu e un forum, aici sunt comentarii. Forum e altceva
Postat 15 Ianuarie 2019, 01:02 de Sandu1206
Moderator
De ce nu închideți rubrica de comentarii???
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:36 de Sandu1206
RE: Moderator
Pentru că oamenii decenţi au dreptul să se exprime.
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:48 de Moderator
Și să mă aștept la o suspendare
Sau vin avocații??? Că e la modă.
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:25 de Sandu1206
RE: Și să mă aștept la o suspendare
Da, aşteaptă-te. Toată suita voastră de comentarii nu avea nimic de-a face cu articolul. De ce nu vă faceţi bloguri proprii? Sau înjuraţi-vă pe Facebook.
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:46 de Moderator
Moderator
Mohamed ala e mai nesimțit, ca mine . Și tu îl suspenzi pe Alcor. Sau facem din presa locala LATRINA 3. Noi suntem ORADEA nu Mircea Badea.
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:24 de Sandu1206
RE: Moderator
Latrina 3 faceţi voi, cu mizeriile aruncate pe forum. Tocmai asta e problema.
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:48 de Moderator
Moderatorule
Blocheaza-l pe escrocul asta care posteaza hate speech, cu nick-ul "mahomed", si e liniste pace, sau nu asta vrei ?
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:10 de Alcor
Moderatorule
Frumos iti sta. De ce nu il blochezi pe asta care posteaza hate speech, generalizand si insultand romanii ?
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:04 de Alcor
suspendare
Dar cine eşti tu să împarţi verdicte pe-aici? Şi să insulţi şi să ne spui la nesfârşit ideile tale fixe... Ia o pauză! Cont suspendat.
Postat 15 Ianuarie 2019, 00:10 de Moderator
chrisdumi
Dobitocule, putoare care esti intri ca prostul la toate articolele si ca trebuie si ca nu. Stai toata ziua pe net comentand tot felul de aberatii. Peste tot in lume curatarea trotuarului din fata casei, firmei este de datoria proprietarului. Daca din diferite motive nu poti sa-ti cureti trotuarul angajezi contra cost firme care vin si-ti curata zapada.
Postat 14 Ianuarie 2019, 18:41 de Alcor
Bugetarii sunt putori
.
Postat 14 Ianuarie 2019, 18:16 de Sandu1206
Neputința de multe decenii de care dau dovadă administrațiile publice ...
... s-a transformat în transferul tuturor obligațiilor către cetățeni, mascată sub ideea de "datorie civică" !?! Cum pe trotuarul acela trec toți jurnaliștii de la Bihoreanul ... ar fi și "datoria civică" a acestora să se ofere voluntari !?! Primăria n-are treabă cu niciun trotuar, iar asta se vede în tot orașul !?!
Postat 14 Ianuarie 2019, 17:05 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON