URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2011, 09:06

"Puternicii" oraşului: se bat cu automatele de bilete

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Automatul de bilete din staţia de tramvai din Piaţa Unirii a fost vandalizat. Un golan mânat de forţa sa invers proporţională cu inteligenţa a spart ecranul de protecţie al aparatului lovindu-l, cel mai probabil, cu pumnul.

Vandalul a făcut geamul ţăndări revoltat probabil de reflexia lombroziană, impactul provocând pagube de circa 1.000 euro. Reparaţiile vor fi suportate de OTL din banii orădenilor care folosesc mijloacele de transport în comun.

Automatul va rămâne scos din funcţiune pentru o perioadă de timp până ce piesele necesare reparaţiei vor ajunge în ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
De ce avem ,,alesi\'\' ?! Si ,,politie locala\'\' ?!
Orasul a fost ,,impartit\'\' , avem politisti de proximitate, politisti locali....Am citit ca fiecare raspunde de cate ceva, de un parc, de o strada....Si TOTI sunt platiti pt. asta ! Si cu bani frumosi ! Ar trebui inceput cu decapitarea politiei locale ! Daca sefii nu-i pot pune la treaba pe asa-zisii ,,politisti\'\', afara ! Apoi, daca tot nu se face treaba, urmeaza chiar ,,politistii locali\'\'. Problema e ca fiecare e ,,omul\'\' cuiva ! Si i se rupe de bunurile comunitatii, de fisa postului...
Postat 13 August 2011, 06:57 de .
@dan
ebihoreanul scrie ceva, peste cateva ore da copy-paste si bihon.ro, de la ei preiau stirea si publicatii de limba maghiara si oops, deja e ceva. ani de zile am semnalat la spatii verzi ca un copac imi agata firele de curent. n-am cerut sa fie taiat, doar sa-l toaleteze. apoi am facut 2 sesizari scrise si tot nu s-a miscat nimic, dar am primit raspuns tot in scris. a treia oara m-am dus la ei cu copii legalizate dupa raspunsurile lor si i-am amenintat ca le public impreuna cu pozele copacului, iar daca vreodata se intampla ceva, ii dau direct in judecata si nu accept conciliere amiabila. a doua zi dimineata seful de echipa ma intreba cat de lungi vreau sa lase crengile. deci se poate! e drept ca nu se poate cu vorba buna ci cu amenintari, dar se poate! daca plosnitele nu inteleg de vorba buna, nu merita sa le vorbesti ci sa dai cu pliciul. asa ar trebui sa procedeze toti, sa aiba exact atata bunavointa fata de functionari cata bunavointa au si ei fata de noi. dar deja am divagat de la subiect. sper ca exista macar un functionar care citeste ce scriem noi si care isi foloseste capul si la altceva decat sa nu-i ploua in gat.
Postat 12 August 2011, 21:32 de xfiles
@dan
sa ma plang ? cui, primariei ? nici macar n-am incercat asta si nici nu o sa incerc. nu (numai) pentru ca nu m-ar baga in seama, ci pentru nu vreau sa consum banii si timpul meu pentru a face treaba unor functionari nesimtiti. dar, uite, ma plang aici! asta da, asta are efect! god bless the press! asa e in ziua de azi, daca te duci la autoritati le doare in 14, dar daca te duci la un ziar de talia bihoreanului, imediat incepe sa se miste ceva. poate mai mult, poate mai putin, dar se misca! iti mai amintesti cand aia cu gunoaiele NE-AU RUGAT sa le semnalam intai lor problemele, inainte de a-i da la ziar ? asa ar trebui sa faca toti cetatenii care vad cate o problema: la gazeta de perete cu plosnitele din primarie. ca daca afla ceva din ziar, imediat fierbe sangele in super-bolo da cu biciul. si bine le face!
Postat 12 August 2011, 21:19 de xfiles
???
@ XFILES: Toti ne stim plange. Automatul e prost. Ai incercat sa reclami chestia asta celor responsabili? Asta e intrebarea. Si nu ne lua cu : oricum nu ma baga nimeni in seama. Apoi revolta-te omule. Toti stim sa ne plangem dar cat ifacem cu adevarat ceva in legatura cu cele care ne deranjeaza? Ciocu' mic daca din noi insine "facem" sa ne meritam soarta!
Postat 12 August 2011, 19:27 de Dan
automate de kko
nu poti plati prin sms de pe orice retea. de pe digi nu se poate. eu am numai digi si ca mine sunt o multime de soferi oradeni. de ce plm nu isi misca tartitele burtosii din primarie si sa bage si digi in treaba asta ? apropo si daca ai platit prin sms, cum vad aia de la ridicari ca ai platit cu adevarat, ca sms-ul nu-ti da tichet ? ce faci, iti ridica masina si apoi te duci sa le arati sms-ul si iti primesti masina fara amenda ? cine iti plateste timpul pierdut in instanta, chiar daca o sa castigi procesul fara probleme ? UN SISTEM PROST GANDIT SI PROST IMPLEMENTAT! parca e facut intentionat sa consume timpul celor care vor sa fie in regula si sa-si plateasca parcarea. de n ori am vazut automate care nu functionau, desi nu aveau urme de vandalizare. de n ori m-am trezit cu fise respinse. e drept ca atunci cand am fost amendat mi-am meritat-o, tocmai de aia am si platit fara sa comentez. dar eu de ce sa nu amendez primaria/parcarile/alti vinovati pentru timpul meu pierdut, pentru nervii tociti atunci CAND AM VRUT SA PLATESC SI NU AM PUTUT PENTRU CA AUTOMATELE ERAU STRICATE SAU NU ERAU DELOC ???
Postat 12 August 2011, 17:40 de xfiles
da cum sa nu imediat!
dar altii platesc prin sms
Postat 12 August 2011, 17:02 de imediat
@xfiles
... subscriu! hic!...
Postat 12 August 2011, 11:01 de beat-beton
bravvvaaaa
ce probleme aveti voi cat cheltuie elena udrea la saloane sa l viziteze la cotroceni pe marele si inegalabilul sef al statului:)) de ce nu ripostati slugilor, va dati in cap unul la altul si altii va cheltuiesc cu fast banii:)) ha, ha, ha, ha vai ce nenorocire pe noi cu asa mentaltate de iobagi nu ma mir umpleti puscaria, succes!
Postat 12 August 2011, 10:47 de Jhon.doue
automate de kko
asa ca, puternicule, BRAVO TIE ! trebuia sa-ti bagi picioarele, nu pumnul, in automat, asa cum fac si cei care ar trebui sa le mentina in stare de functionare. eu am luat mai multe amenzi de parcare si le-am platit pe toate fara sa comentez. dar m-am saturat. acum, cand vad ca nu merge automatul, imi iau frumusel masina si parchez la 3 strazi distanta si merg pe jos ca am conditie fizica. si ma simt cu atat mai multumit, cu cat nu le datorez un sfantz celor de la parcari. dragi oradeni, cand aveti treaba in centru, lasati-i sa crape de ciuda pe aia de la primarie, ca pe o raza de 2-300 de metri gasiti destule parcari legale si gratuite. MERITA PUTINA BENZINA SI CATEVA MINUTE IN PLUS, DOAR CA SA LE DATI PESTE NAS CELOR DE LA PARCARI. cand o sa le pese si lor, atunci sa ne pese si noua!
Postat 12 August 2011, 10:26 de xfiles
automate de kko
cand ai platit deja amenda pentru parcare si te-ai invatat minte, vrei sa iti iei tichet, dar ai numai 2 fise si pe una ti-o respinge sau ti-o inghite sau, mai rau, automatul nu functioneaza si trebuie sa cauti altul, comportamentul asta e cat se poate de normal. multi au doar tel digi si de pe el nu poti plati, in multe locuri nu exista chioscuri de unde sa cumperi tichete. sau pur si simplu abia ai reusit sa gasesti un loc in centru si automatul iti refuza fisele sau nu merge. pai sa nu te enervezi ??? ca daca te duci la cateva sute de metri la alt automat, risti sa fii deja cu masina pe platforma cand te intorci cu tichetul si cu totii stim cat de hrapareti sunt cei cu ridicarile. cineva a propus mai multe camere, FOARTE BINE! dar camerele alea sa supravegheze si parcarea, ca sa vada tot lacheul primariei ca ai plecat sa-ti iei tichet de la un automat care merge, sa se vada ca ai lipsit 2 minute cat ai stat la coada la chiosc, nu ai fost in club la o cafea. sa fie mai multe camere de supraveghere, dar sa fie si mai multe automate de parcare! asa ca, dmpdv, puternicul care si-a bagat pumnul in aparat n-a facut decat sa se descarce pe un sistem prost gandit si prost implementat
Postat 12 August 2011, 10:16 de xfiles
voi numai vise traiti
vreau camere de supraveghere la trecerile de pieton sa vedeti altii handicapati care se cred superrmenn inclusiv BOSOROGI , deci mare e lumea ta si multi smecheri in ea!Copii sunt importanti nu regimul comunist actual.
Postat 12 August 2011, 10:09 de vise
Comunitarii
Propun instalarea mai multor camere de supraveghere. In piata unirii m-as astepta la mai multa politie, macar comunitara, nici nu mai imi amintesc cand am vazut ultima data unul, doar la amendat babele ce vand lapte la negru... halal!
Postat 12 August 2011, 09:55 de eu
Inteligent, dar mai ales...
Omul respectiv a fost inteligent, puternic, dar mai ales treaz... Oare e de mirare că acest lucru s-a întâmplat tocmai în zona cu cele mai multe cluburi din oraș?
Postat 12 August 2011, 09:44 de The Fan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON