URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2020, 14:17

Orădenii se plâng că Bazinul Olimpic e murdar şi în stare de degradare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 14 ani de la inaugurare, bazinul olimpic din Oradea, altădată cel mai modern din ţară, a ajuns într-o avansată stare de mizerie şi degradare.

Clienţii se plâng că proasta administrare a bazinului a făcut ca toate duşurile să rămână fără cap, cuierele să aibă agăţătoarele rupte, gresia a prins mucegai pe la îmbinări şi se mişcă sub greutate, iar uşile vestiarelor sunt defecte.

"Lăsând la o parte calitatea îndoielnică a lucrărilor iniţiale, situaţia actuală se datorează doar nepăsării: mizeria este omniprezentă; duşurile sunt majoritatea defecte, demne de industria mineritului, niciunul nu are pară şi lipsesc robineţii; dulapurile din vestiare sunt insuficiente şi defecte, iar uşile nu se deschid", a reclamat, printre altele, un orădean, care a şi transmis BIHOREANULUI o serie de imagini care arată cele spuse de el. 

Clienţii bazinului spun că starea de degradare a clădirii este atât de avansată încât s-a ajuns ca apa de la ploaie să se infiltreze în incintă.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din Primărie, Lucian Popa, spune că municipalitatea pregăteşte lucrări de reabilitare capitală a întregii clădiri.

"Avem un proiect reabilitare totală a bazinului olimpic în valoare de peste 12 milioane lei. Proiectul vizează reabilitarea integrală a bazinului, reabilitarea acoperişului, a vestiarelor şi instalaţiilor de ventilaţie, tot", a declarat directorul Popa.

Potrivit directorului, investiţia urmează să se desfăşoare etapizat începând din vara acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ASA se CREEAZA nevoia !!!
Cea mai cunoscuta practica in vanzari presupune Creearea unei nevoi. A devenit cea mai folosita practica (strategie) de marketing a directiilor din Primaria Oradea. Cand una din firmele prietene vrea o lucrare dar nu are nici experienta necesara si capacitatea tehnologica, Primaria "produce" pe rand in unul din ziarele ei subordonate la maxim, un articol de genul celui de fata. Aparent Primaria e pusa intr-o lumina proasta, dar cine castiga? Tot Primaria pt. ca EA e "vigilenta" si asculta vocea plebei si raspunde prin a trimite una din firmele favorite (SELINA, REPCON, ABEDNEGO, Constructii Bihor, Gavella-Drumuri orasenesti, HELION) - sa repare ceea ce tot ea, prin nepasare sau diverse interese de grup, a DISTRUS. De ce e bazinul in starea actuala: Pentru ca Primaria a muls 13 ani toti banii produsi de bazin (inchiriere pt evenimente, cursuri inot), i-a sifonat pe la Baschet si Polo si a investit JENANT de putin. II invit pe toti cei care ii urmeaza pe cei care dau ora exacta in Oradea sa renunte la ideologia: "Crede si nu cerceta" sa se uite in oglinda si sa nu creada ca Ciuperca si Parcarea subterana s-a facut din fonduri UE ... din pacate MULTE s-au facut din bani europeni, DAR si mai multe s-au PETICIT din Bugetul Local - ORADEA -- din amenda de 75 lei pt parcare (zici k suntem la Vienna sau Budapesta) si din impozitul nesimtit, impus si votat an de an in ultima saptamana a anului, de catre YES-MAN-ii domnului primar. PS: pt Cladirile din centrul istoric de ce nu s-au accesat fonduri UE in scopul reabilitarii acestora. De ce pt blocuri din cartiere marginare se poate si pt Obiective Istorice NU. CARE E INTERESUL? RESTUL e fum ...
Postat 29 Ianuarie 2020, 14:47 de madalinovici99
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON