URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2018, 17:44

Lucrările s-au terminat, ambuteiajele continuă! Trecerea de nivel cu calea ferată din strada Uzinelor a fost modernizată degeaba (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săpăturile s-au încheiat, artera a fost redeschisă, ambuteiajele s-au reluat. Primăria Oradea a "tocat" 230.000 lei pe modernizarea trecerii de nivel cu calea ferată din strada Uzinelor fără să obţină niciun efect.

Lucrarea executată la comanda municipalităţii de firma Abed Nego pentru suma de 230.000 lei şi finalizată cu o întârziere de patru zile, nu a fluidizat câtuşi de puţin traficul rutier, majoritatea de mare tonaj.

La fel ca până acum, TIR-urile sunt obligate să opreasă în faţa indicatoarelor rutiere "Stop" şi "Crucea Sfântului Andrei", blocând circulaţia. Indicatorul "Drum cu prioritate" întâlnit imediat după traverarea liniei ferate pentru şoferii care înaintează făcând la dreapta spre Borş nu mai este, în acest context, de niciun ajutor.

Întârzieri ca la CFR!

Potrivit municipalităţii orădene, traficul este îngreunat din cauză că lucrarea este încă nefinalizată, chiar dacă artera a fost redată circulaţiei. Instalaţiile de semnalizare acustică şi luminoasă promise prin proiect şi care urmau să înlocuiească indicatoarele rutiere sunt încă în stadiul de schiţă.

"Potrivit parteneriatului încheiat între Primărie şi SNCFR, lucrările de modernizare a trecerii de nivel cu calea ferată au revenit Primăriei, iar realizarea instalaţiilor de semnalizare rutieră intră în atribuţiunile SNCFR", a declarat Mirela Macra, consilier în cadru Biroului de presă al Primăriei.

Până în prezent municipalitatea a finalizat proiectul de tehnic al viitoarelor instalaţii de semnalizare şi l-a pus la dispoziţia SNCFR spre aprobare. Lucrarea va intra în procedură de licitaţie abia după ce proiectul va fi avizat de inginerii feroviari. Iar la viteza cu care se mişcă CFR-ul. asta s-ar putea să dureze mult şi bine...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
!!!!
@Sandu1206: Stii bine ca minti! Dar eu iti doresc ca urmasii tai pe bune sa ia pensie dupa tine...de maine! Suna frumos ?
Postat 19 Septembrie 2018, 14:11 de soricel
Soricel
Scuze , pensie de urmaș.
Postat 19 Septembrie 2018, 13:38 de Sandu1206
?
@Sandu1206:Până nu demult ziceai că nu am loc de muncă! Acum brusc am pensie! Păi cine nu a avut loc de muncă nu poate avea pensie. Dar oricum ești în eroare! Emani atâta prostie încât te contrazici permanent!
Postat 19 Septembrie 2018, 13:31 de soricel
Bihoreanoradean
Am dat la subiect, dar tu nu înțelegi.
Postat 19 Septembrie 2018, 13:21 de Sandu1206
Lucrările s-au terminat, obiceiurile continuă!
Și după instalarea semnalizărilor luminoase vor continua o vreme ambuteiajele. La intrarea în Dej, dinspre Cluj Napoca, s-a modernizat recent trecerea peste calea ferata. Deși am trecut pe acolo în timpul lucrarilor, și am vazut că urmează să fie semnalizată trecerea, atât acustic cât și luminos, după darea în folosință am oprit iarăși din reflex. Azi, trecând pe acolo după o lună de zile, situația ambuteiajului a rămas neschimbată. Lumea încă oprește la trecere, semn că cine a fost ars de poliție îi suflă în fiola, nu și în borș.
Postat 19 Septembrie 2018, 12:41 de FaBULA
haterii
Ca de obicei orice face Bolo nu e bine pt unii. Pana sa faca reparatia toti erau revoltati ca Primaria nu face nimic, desi nu era in atributiile ei. Acum, ca a facut un compromis cu SNCFR sa repare primaria trecerea la nivel, nu e bine pt ca nu s-a rezolvat cu ambuteiajele sau ca inca se simte cand treci peste calea ferata. In primul rand faceti diferenta intre reparatie si refacere a drumului. Acolo drumul trebuia refacut, dar pt asta trebuiau scoase si liniile de cale ferata si asfaltul vechi, refacut stratul de baza si apoi asfaltat. Atunci puteai avea pretentia ca trecerea de cale ferata sa nu fie sesizabila. Dar in situatia de fata primaria nu putea face acest lucru pt ca siguranta feroviara interzice interventia la calea de rulare a tertilor. Doar SNCFR-ul are acest drept. In concluzie primaria in acest caz a facut cam tot ce putea face.
Postat 19 Septembrie 2018, 09:00 de andy
@ sandu
Tu comentezi că sa te afli în treabă sau te plictisești? Mereu pe langa subiect, mereu vulgar, mereu penibil..
Postat 19 Septembrie 2018, 07:19 de User anonimizat
Cu tot respectul
Dar cine Ice ca s-a modernizat degeaba vorbeste prostii. Sau nuna circulat pe acolo niciodata. Pai diferenta de asfalt era enorma, imediat pe la subtraversare erau niste gropi de si tirurile se târau. Nu stiu cine a crezut ca niste table de cauciuc si asfalt or sa fluidizeze considerabil. Acolo era nevoie de reparatie la drum din cauza starii proaste a drumului. Sa zici ca reparatia unui drum e esec inseamna minima gandire. 233.000 de lei se traduce in 50.000 euro, e chiar atata suma? Altii isi iau televizor de atatia bani. Da, fluidizarea vine cand pun aia "bufnita" sa urle la venirea trenului, dar avand in vedere fapte istorice intre dezvoltarea orasului si medievala sncfr nu ma astept ca aia din urma sa nu ouna ei piedici si sa nu incurce. Deh, mang le spune si la aia ce sa faca, aia de ev mediu asculta ca sclavii.
Postat 19 Septembrie 2018, 07:02 de poiu
Cuțu rau
Cu tine ce am, e că ești un BATRAN RATAT. Vezi-ti de PENSIE.
Postat 19 Septembrie 2018, 00:41 de Sandu1206
Bihoreanoradean
Azi dimineață am trecut cu Dacia lu tata 1310 TX din '88 , suspensie schimbată în 2014 ( asta include arcuri+ telescoape) că să mă laud . După-masă am trecut cu mașina mea ( nu spun ce marca dar e din 2017 și a costat de 6 ori mai mult decât un Logan Laureate , de nouă , nu mă bag la second-hand) , nu am văzut nici o problema. Bihoreanoradean problema ta e Stopul din capul tau, acolo a fost tot timpul Stop, crucea lui sfântul Andrei dar a fost și acustice-sonore . Daca a făcut Bolojan asta acolo nu e bine, dacă ar face pasaj nu ar fi bine. Ce PLM e bine în capul tau????
Postat 19 Septembrie 2018, 00:39 de Sandu1206
!!!
@bihoreanoradean: Sandel are cu mine ce are! Adica cu Universității!
Postat 18 Septembrie 2018, 21:20 de soricel
@ sandu
Una e sa "treci" pe acolo (din când în când) și alta e sa circuli zilnic pe acolo. Pe acolo trece o cale ferata industriala, care e folosita la fel de "des' precum treci tu pe acolo iar mașinile trebuie să oprească una câte una la Stop. Probabil ai trecut cu bicicleta pe acolo sau pe jos, că altfel îți dădeau seama ce se petrece.
Postat 18 Septembrie 2018, 21:14 de User anonimizat
Soricel
Am trecut pe acolo , ce e rău??
Postat 18 Septembrie 2018, 20:34 de Sandu1206
Si nu ne duce pre noi în ispită și ne izbaveste de Sorbonica
....fata...
Postat 18 Septembrie 2018, 19:44 de soricel
Butonii cravata și iconitele sfinte
@CrisDumi: Nu-ți face griji pentru mine! Ideea ne-circulației pe această arteră este a lui Bolojan și a rectorului proaspăt incruscrit cu pro-rectoritei! La Opera la Opera cine mă descoperă...ce se canta la Medicina din Cagliari?
Postat 18 Septembrie 2018, 19:42 de soricel
Ma uit..
Ma uit la poza numaru doi(@)! asa trebuie sa arate o lucrare gata? Da1, la pmo si dupa depasirea cu 50% a termenului de executie asa trebuie sa arate o lucrare terminate de primarie! Nota: KK!
Postat 18 Septembrie 2018, 18:52 de scortosul
Văd că "șoricel" vrea circulație civilizată spre și dinspre cimitir !?!
Nu-i da "nebunului" idei, că o să se apuce să sape toată artera ... ca să ne bage metrou.
Postat 18 Septembrie 2018, 18:36 de CrisDumi
ahahaha cu toporul Sandele...
Încă o victorie marca Bolojan! Încă o victorie marca peneleeeeheeee! Auzi mă Bolojane, dacă de 1 noiembrie nu se va ajunge civilizat la cimitir te....em! Și ale mele se prind!
Postat 18 Septembrie 2018, 18:05 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON