URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2020, 11:57

Dezinfecţie pe repede înainte: Orădeni din Piaţa Bucureşti reclamă că au rămas pe-afară, din cauza lucrărilor făcute în scările de bloc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezinfecţia celor 2.600 de scări de bloc din Oradea, comandată de Primărie firmei Coral Impex, a născut şi nemulţumiri.

Orădeni care locuiesc în Piaţa Bucureşti au reclamat că n-au ştiut orele la care se vor face aceste lucrări, astfel încât cei care au fost plecaţi de-acasă au constatat la întoarcere că nu pot intra în imobile, dacă vor să-şi protejeze sănătatea.

„Am ştiut că în oraş se fac astfel de lucrări, dar n-am ştiut când vor ajunge la noi în bloc, pentru că nimeni nu ne-a anunţat. Eu am plecat pe la ora 14.30 la cumpărături, iar când m-am întors, după aproximativ 30 de minute, am văzut un afiş lipit la intrarea în imobil, că s-a făcut dezinfecţie şi nu trebuie să trecem prin scara blocului cel puţin 2 ore, respectiv 4 ore pentru cei bolnavi de astm sau cu afecţiuni cardiace. Eu de unde era să ştiu asta, când am plecat de-acasă?”, a reclamat BIHOREANULUI un orădean care locuieşte în zonă.

Mai mult, pe afişul lipit nici măcar nu era trecută ora la care s-a făcut dezinfecţia, astfel încât oamenii să ştie momentul la care să se raporteze. „Ne-au anunţat că s-au făcut lucrările, dar nu ne-au spus la ce oră, ca să ştim când expiră cele 2 sau 4 ore. Nu e normal aşa ceva”. Cel mai probabil, din grabă sau neatenţie, muncitorii pur şi simplu au uitat să noteze ora la care au terminat dezinfecţia.

Afiş dezinfecţie Oradea

Bărbatul a reclamat situaţia şi Primăriei Oradea. „Am vorbit cu cineva la Direcţia Tehnică, mi-a spus că am dreptate şi atât”, a spus el.

Viceprimarul Florin Birta a declarat joi BIHOREANULUI că procedura prevede că, în ziua anterioară dezinfecţiei, angajaţii Primăriei anunţă preşedintele de asociaţie cu privire la ora aproximativă la care se vor face lucrările, iar acesta trebuie să informeze locatarii. "Ulterior, după ce se fac lucrările, angajaţii Coral Impex trebuie să pună acel afiş, în care precizează ora la care s-au făcut. Într-adevăr, în Piaţa Bucureşti a fost o scăpare, dar pe care angajaţii Coral Impex au remediat-o rapid, s-au întors şi au notat ora. Este important ca oamenii să ştie că substanţa folosită, peroxid de hidrogen, adică apă oxigenată, nu este toxică, dar se iau, într-adevăr, nişte măsuri de precauţie", a declarat edilul.

Birta a mai spus că alte incidente nu au fost semnalate în oraş. "A fost un caz izolat. Mâine (vineri - n.r.) vom finaliza dezinfecţiile în scările de bloc, iar în două săptămâni nu am avut nicio altă reclamaţie”, a declarat edilul.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Dezinfecţie generală: Toate scările de bloc din Oradea sunt dezinfectate cu apă oxigenată. Ce părere au locuitorii"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
NU ESTE CAZ IZOLAT
Nu este un caz izolat cum spune PRIMARIA, si pe strada Simion Barnutiu la fel au facut si probabil peste tot, dar nu a raportat nimeni. Nu ii intereseaza pe cei de la ASOCIATIE sau PRIMARIE, ce si cum, DOAR BANII SA CURGA.
Postat 16 Aprilie 2020, 12:36 de Pitbulul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON