URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2011, 09:10

Socoteli sfărâmate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Călugărul Antim Oprea (foto), "boss"-ul peste mănăstirile ortodoxe din Bihor care s-a remarcat mai mult prin prezenţa la discoteci în post şi prin vorbele "de duh" adresate şoferilor în trafic, de la înălţimea jeep-ului pe care-l conduce, visează să ajungă arhiereu vicar la Arad, adică un fel de "mâna dreaptă" a episcopului de acolo.

Cum cel din urmă e bătrân şi bolnav, călugărul ar fi urmat, într-un final fericit, să-i ia locul. Deşi susţinut vârtos de episcopul Sofronie Drincec - care ţinteşte postul de mitropolit al Banatului şi deci are nevoie de votul Aradului - Antim va trebui să-şi pună pofta-n cui.

Patriarhul Daniel s-a exprimat că are deja, la Iaşi, un preferat pentru Episcopia Aradului, plus că, deocamdată, înfiinţarea de posturi noi în sistemul bugetar e blocată. Curat "păcat"!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
xyz
Dacă Ionuţ Oprea va mai "activa", nu mult, în stilu-i consacrat, va ieşi la lumina zilei, bogatul său portofoliu, nedisponibil încă presei. Va fi nevoit să ia din nou calea "surghiunului". Sunt documente, plângeri şi angajamente semnate de "celebrul". Chiar şi vechiul său prieten şi protector va rămâne "mască". Dragă Ionuţ, cuminţeşte-te ca să nu fie alţii răi!
Postat 09 August 2011, 15:28 de abc
culise monahale de Bihor
Acest calugar a facut de rusine Episcopia Oradiei. De cand a venit Sofronie ca episcop la noi numai calugari de acestia avem, am avut si doi calugari adevarati dar i-a mazilit. Pe Macarie de la Stana de Vale l-au scos pe linie moarta iar pe Eftimie de la Huta l-au alungat folosindu-se de fostul lui ucenic Visarion care acum a ramas acolo. Frumos tact duhovnicesc al monahilor din Bihor. Asta doar dupa venirea aici a gurmandului de lux: Sofronie si ai sai.
Postat 05 August 2011, 18:19 de Gabriel
tril
Dacă l-ai cunoaşte pe mizerabil, nu ai mai zice asta...
Postat 04 August 2011, 23:32 de tril
ei asa
mai baieti, cel mai usor e sa ne dam fiecare cu parerea. lasati-l pe Dumnezeu sa judece si sa dea verdicte. EL stie mai bine ce face si de ce face. din cate vad Ortodoxia ii tot incurca pe cei de la bihoreanul. n-am vazut articole despre pocaiti si afacerile lor, despre reformati, etc. cu ce va deranjam domnilor? sa nu-mp spuneti ca n-aveti stire despre ei! sa va dau eu niste ponturi si nume?
Postat 04 August 2011, 11:23 de daci
impresionant
da mai oprea, cam nu iti sta bine in halatul acela, incearca adidasi puma cu tricou nike
Postat 02 August 2011, 21:44 de gabi
Ionut acum inteleg de ce oradea arata jalnic
dar ce Biserica reprezinta moralitate, ha, ha, ha, ha mai figuri patrate ca omul are figuri ovale mergeti intr un club de noapte si pastrati va credinta acolo in biserica e plin de boli macar alcoolul protejeaza ca prezervativul, sa mergi in biserica e ca si cand ai urla mortii sa vina, apropo mancatii mult usturoi cand mergeti la biserica, ceapa macar sa stati drepti in fata celui care dati socuoteala cu antibiotice naturale.dar nu va duce capul unde va duce picioarele!
Postat 02 August 2011, 08:46 de ciudat de trist
BB_or
Ionuţ, ar fi moral să renunţi la preoţie şi să te întorci în învăţământ. Lasă cele sfinte pentru alţii care poate chiar au chemare. Repet, la un moment dat îţi vei întâlni toate mizeriile, şi nu cred că-ţi va fi moale.
Postat 01 August 2011, 23:43 de BB_Or
trio
Ionuţ Oprea sau Ardimandritul Antim, este o canalie de om nu am întâlnit un "titan"(în sensul acela) ca el în viaţa mea. Este o persoană fără nici o formă de moralitate, în stare de orice. Nu ţine cont de nimic, doar mizerele interese personale, nu voi enumera nimic aici, nu are nici un sens. Cine şi cum l-au făcut călugăr, apoi preot... numai Dumnezeu ştie. Ionuţ, ia seama, toate se vor întoarce într-o zi, absolut toate!
Postat 01 August 2011, 23:31 de trio
TRIO
Pe vremuri TVR lansase un trio de succes: marius, olimpia si mihai! vazand acest articol mi-a venit in minte un posibil actual trio oradean(as baga mana in foc ca e asa!): sofro, antim si cu .......va las sa faceti speculatii(desi as baga mana in foc din nou ca si ei fak diverse lucruri, separat sau impreuna). stati asa! la ce v-ati gandit? lucruri pentru binele enoriasilor, chiar a comunitatii, actiuni de caritate, de-astea!
Postat 01 August 2011, 22:58 de dante
e calugar
mereu m am intrebat de ce au popi limba lunga sa la apuce si ei un sptrop de apa dar nu de oriunde SFINTITA, a a amu sa spuneti voi unde este papa sfintita la o femeie:))
Postat 01 August 2011, 21:05 de @ionel
e calugar
mai putin respect virginatatea e ca sarea in bucatele:)))) nu e zahar si miere ca popa:))) deci veri sare ia un calugar
Postat 01 August 2011, 21:03 de @ionel
Din partea mea sa-l puna si patriarh !
Iata ce le-a zis Mantuitorul Apostolilor : Vindecaţi-i pe cei bolnavi, înviaţi-i pe cei morţi, curăţaţi-i pe cei leproşi, alungaţi-i pe diavoli. În dar aţi primit, în dar să daţi. Nu luaţi nici aur, nici argint, nici ban la brâu, nici desagă pentru drum, nici două tunici, nici încălţăminte şi nici toiag, pentru că cine lucrează are dreptul la hrană. Asa ca de la mine popii nu vad un leu ! Un blid de mancare ii dau la oricare. Uite la neica-nimeni asta, se plimba in jeep pe banii babelor !
Postat 01 August 2011, 20:12 de ionel
ce gest umanitar
drag calugar, drag calugar ce te assss......... ei e secretul nostru:))
Postat 01 August 2011, 19:19 de wooow
Socoteli sfărâmate
MARE CURVAI POLITICA!!!.no comment
Postat 01 August 2011, 13:50 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON