URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2012, 09:11

Bot, la stânga

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprimit vara trecută în PNL, dar nu la Bihor, unde liberalii s-au opus reînscrierii sale, ci la Bucureşti, după negocieri directe cu preşedintele Crin Antonescu mediate de secretarul general Eduard Hellvig, fostul deputat PDL Octavian Bot (foto) dă semne că se va "orienta" din nou.

Culmea, după ce două decenii în care a bifat 9 partide s-a scuzat că a migrat mereu numai spre dreapta, de data asta Bot pare să se îndrepte către PSD, alături de al cărui lider judeţean, Ioan Mang, s-a şi obişnuit să-şi ţină conferinţele de presă.

Şi-o fi dat omul seama că din partea liberalilor nu va mai pupa nicio candidatură la Parlament, aşa că încearcă marea cu degetul la social-democraţi. Şi te pomeneşti că o să găsească argumente că şi ăştia sunt tot de dreapta!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
primar festit
a stiut intodeauna sa-si traga focul sub spuza lui, in 2 luni de primar sau ce a fost dupa ,,revolutie\\" si-a atribuit un casoi linga magazinul Crisul, a reparat-o cu banii statului si cand totul a fost gata curat elegant,s-a mutat cu soacra cu tot! A cumparat casoiul (interesant ar fi cu cat) si de atunci tot pe cai se-nvarte. Va dati seama ce preocupat a fost asta in cele 2 luni de soarta oradenilor Vai noua! Apropo* dupa ce ne-au belit si sufocat de 20si ceva de ani acu a venit randul cainilor sa-i chinuiasca,si cum piele de cane nu mai trebuie s-au pus pe herelit! BRAVO edililor va iubim tot atat de mult pe cat va iubesc cainii nostri!
Postat 23 August 2013, 10:25 de lebada neagra
@Romanul Simplu
Tizule, n-are rost sa stam in frig pentru cei de la PSD, deoarece se manaca intre ei, iar daca Mang ii deschide usa la Bot, nu raman prea multi intregi pana la alegeri. Draghici si Bot nu-si pot castiga colegiul nici daca candideaza singuri, deoarece lumea nu ar merge la vot. Pana atunci, sa ne ocupam de Basescu. Romanii cu sange in instalatie au nevoie de sprijin. Hai in strada, tizule!
Postat 28 Ianuarie 2012, 23:52 de Romanul normal.
replica la @Romanul Normal
@Romanul Normal intodeauna am ADEVAR si DREPTATE in afirmatii,in comentariile scrise pe forumul saptamanalului Bihoreanul,numai tu nu vrei casa intelegi ,nu scriu minciunii de dreagul de a scrie ,atunci mai bine stau in crisma bufet bar si beu,decit sa stau in fata computerului si sa scriu minciuni!:))=))@Romanul Normal senatorul PSD Ioan Mang are mai multe probleme in organizatia PSD Bihor,si sunt multe nemultumirile membrilor PSD Bihor si daca nu si le va rezolva pina inainte de alegeri ,chiar ca nu stiu cu ce armata PSD Bihor porneste la lupta electorala (poate cu pupincuristii lui! ):))=))@Romanul Normal am tot zis si afirmat senatorul PSD Ioan Mang sa-si rezolve problemele din filialele PSD Bihor si sanu ne puna in situatia ca atunci pe loc inainte de alegeri sa fim pusi in fata faptului implinit si sa mergem in alianta USL cu PNL ca jocurile le-a facut el in culise ,.EHH asta nu se poate,hotarim noi membri PSD ce este bine pentru noi ,nu hotareste el senatorul ce este bine pentru el !:))=))@Romanul Normal hai sa bagam de o demonstratie contra PSD Bihor si conducerii corupte ,sa vedem ce va iesi ?(SCANDAL)!:))=)) decit nimic?:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Ianuarie 2012, 18:34 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Tizule, in sfarsit, ai dreptate! Bot nu are ce cauta in PSD, iar daca Mang va accepta acest lucru va avea o mare problema. Romanii din strada, si nu numai, nu au nevoie de parlamentari de talia lui Bot. Nesimtire, numele tau este Bot!
Postat 28 Ianuarie 2012, 10:25 de Romanul normal.
mda
asta si udemeristii,cei mai mari traseisti din tara.
Postat 27 Ianuarie 2012, 19:55 de giorghi tosear
replica la articol
BOT la stinga? sa-l poupe in bot senatoruul PSD Ioan Mang ca iarasi a vindut functia si locul pe lista electorala a PSD unui traseist local unui nebunel deputat Octavian Bot :))=)) Octavian Bot deputat traseist dupa PDL ,in PNL si acum in PSD Bihor simplii membri de partid din PSD Bihor nu te vreau,NUte vor vota! Avem destui membri simplii PSD Bihor care merita si care vor avea mai multe voturi pe lista PSD Bihor decit unul ca si tine traseist politic fara adevar,fara cinste,fara moralitatea,un nebun care ai mproscat cu noroi insulte injurii tot ceea ce reprezinta social democratia ca si doctrinamai ales ca socialismul te-a format ca si om pentru ca altfel erai brincas simplu,zilier muritor de foame asta erai ,si acuma vii la PSD Bihor pentru unloc pe lista?NICIODATA! Membrii simpli PSD Bihor nemultumiti de deciziile si hotaririle senatorului PSD Bihor Ioan Mang,.protestati legitim si legal pentru DREPTATE si ADEVAR in filiala PSD Bihor o noua piata Tahrir sa facem in fata PSD Bihor ,ca sa cerem ca traseistul acesta sa nu aiba loc pe lista PSD din alianta USL ,pentru ca altfel totii traseisti penali pidilii vor avea loc.JOS CORPTIA din PSD BihorAcesta este opinia mea .
Postat 27 Ianuarie 2012, 13:03 de Romanul Simplu
Convingerile
Psihosociologia se bazeaza pe legea fundamentala potrivit careie \"individ dezinteresat nu exista\".Nu era necesar ca dl.Octavian Bot sa (re)confirme teza amintita.Cui ar trebui sa-i pese,daca lui Crin Antonescu-i place?Si daca cineva-n PNL crede ca astfel de \"soldati fideli\",cu convingeri nestramutate,aduc beneficii-sunt liberi sa decida.Asistam,dupa modelul circuitului apei in Natura,la circuitul \"caracterelor\" prin politica.O diferenta ar fi ca-n apa continutul de Calciu confera duritatea,lipsa de calciu din vertebre e semn de osteoporoza.Daca mai lipseste si fosforul,e grav.E molima-n Bihor si n-ar trebui sa ne bucure ca-n toata tara-i cam la fel.Ne place sa ne credem mai vestici,nu-i asa?
Postat 27 Ianuarie 2012, 11:16 de gyorgy tozser
traseistul
astu-ia ii poti zice traseist,e in interes personal sa migreze de la un partid la altu,pe asta nu-l intereseaza votanti ci doar sa-i fie mai bine,fata de jolta la care interesul pt. ceel care il voteaza,sa fim corecti,asta-i realitatea,mai votati-l.
Postat 27 Ianuarie 2012, 11:08 de eucinesunt
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON