URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2012, 12:01

Biserica vs. Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În biserică, precum în politică, războaiele se duc pe ascuns. Gurile rele spun că atacul lansat săptămâna aceasta de episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo la adresa primarului Ilie Bolojan, sub pretext că nu se îngrijeşte de întreţinerea parcului Palatului Baroc, îşi are rădăcini într-o râcă mai veche. Bolojan a rupt prietenia cu feţele bisericeşti, de toate confesiunile, datorită pretenţiilor tot mai ridicate ale acestora faţă de municipalitate.

Dacă cu ortodocşii, de exemplu, primarul s-a certat pentru terenul de la fostul tancodrom râvnit de Mănăstirea Sfintei Cruci pentru edificarea unui schit, iar de Primărie pentru construirea unui parc industrial, cu romano-catolicii edilul a avut discuţii pe terenuri din buricul târgului.

Primele frecuşuri au apărut prin 2009, când oraşul a vrut să închirieze de la biserică terenul plin de bălării de lângă fosta cantină socială pentru a face o parcare de incintă cu ieşire la două străzi: Primăriei şi Tudor Vladimirescu. Spre surpriza primarului, romano-catolicii au cerut o chirie atât de mare (7 euro pe metru pătrat) încât a trebuit să renunţe la proiect.

Apoi, imuni la legile omeneşti, în 2011 prelaţii au construit pe domeniul public gardurile clădirii fostei Secţii de Stomatologie a Facultăţii de Medicină, retrocedată de curând. Forţat de împrejurări, Bolojan a acceptat într-un final un schimb de terenuri. Dar dacă a ţinut atunci gură, să nu se mire că biserica îi dă acum peste ea. Că doar pedeapsa este pentru îndreptarea păcătosului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
atentie
aveti grija cu cine votati,se voteaza un singur tur,nu risipiti votul,votati in functie de cine este si la bucuresti
Postat 23 Mai 2012, 13:10 de madinga
merg pe mana lui bolojan
foarte bine le-a facut Bolo, cam nesatuli,cam nesimtiti,cam isi uita lungul nasului. (si spun asta in consitiile in care sunt greco-catolic)
Postat 15 Mai 2012, 18:39 de twitt
despre lepre
lepra de filip trece oficial la PNL! RUSINE, PNL! sa nu mai aud vreodata de PNL daca a ajuns sa-l primeasca pe acest imbecil in randurile sale!
Postat 23 Aprilie 2012, 14:24 de TDS
jos udmr!!!
Adevarul e ca ungurii ne conduc. Romanii care accepta aceasta situatie sunt toti niste prosti. Ungurii au tupeu si pretentii teritoriale dintotdeauna, li se retrocedeaza toate cladirile, nu conteaza ca e vorba de patrimoniu sau nu. Acum mai au si nesimtirea sa-si puna la primarie omul de paie a lui biro/kiss. Iesiti la vot ca altfel ne trezim cu cseke primar!
Postat 23 Aprilie 2012, 08:51 de sing
parcare
ANUMITII PRELATII AI BISERICII AU UITAT CA NU POT DUCE NIMIC IN GROAPA.
Postat 22 Aprilie 2012, 22:42 de lya
Tradatorii si Vanzatorii de Neam si Tara !!
Tati politrucii , indiferent de adunatura lor doneaqza bisericii romano-catolice si implicit UDMR-ului terenuri si cladiri de patrimoniu intr-o veselie si frenezie demna de actiuni mult mai bune. Exemolu cladirea policlinicii dupa care v-a urma si terenul aferent salvarii de acum !!! Vre-o 10000 de mp. in buricu targului pentru "fratii" UDMR-isti. Numa terenul in buricu targului ar fi cel putin 2.000.000 Euroi basca cladirile . Bogata natie rromana , bogat patrimoniul RRomaniciii ........ noi amarastenii suntem doar niste sarantoci cu buzunarele sparte , sparte de taxe si impozite !!!
Postat 22 Aprilie 2012, 21:51 de scortosul
satane in sutana
da i p.la de popi pedofili, astia is atit de nesatui si au matzul atit de gros incit il vind si pe Dumezo si pe Cristos la pachet, promotie...
Postat 22 Aprilie 2012, 18:17 de sand
@punct
arata TU cat esti de cinstit si autoevalueaza-te! ca limbajul de manelist-cocalar ti l-am remarcat cu totii
Postat 22 Aprilie 2012, 17:49 de cornel
forum obscur!
ce-mi place asta!!!! cica formu obscur!!!! DAR TOATA LUMEA CITESTE SI TOATA LUMEA COMENTEAZA!
Postat 22 Aprilie 2012, 15:02 de TDS
@cornel
Ai dreptate, asta esti : ,,...un lătrău anonim pe un forum obscur''. Rar mi-a fost dat sa vad un om atat de sincer in a se autoevalua (((=:
Postat 22 Aprilie 2012, 14:36 de .
ori, ori
@.: ori detaliezi, ori nu! despre bolojan nu s-a scris niciodata ca ar fi plagiat ceva(!!!!!!!!!!!!!!!!!), nu s-a scris ca ar detine imobile in centrul orasului(!!!!!!!!!!!!!!), nu s-a vorbit ever despre vreo amanta(!!!!!!!!!!!!!!)! da,ca este imaginea seriozitatii sunt de acord(si personal asta vreau la un demnitar, sa-l vad in primul rand serios, nu sa se hahaie toata ziua, nu sa-si plimbe odraslele cu elicopterul, nu sa-i zica consoartei/de care a divortat de cateva ori: "hai, fa dracului, stai aici, ce te tot plimbi!/, etc. etc. etc
Postat 22 Aprilie 2012, 14:29 de TDS
@punct
neica nimeni esti tu, un lătrău anonim pe un forum obscur
Postat 22 Aprilie 2012, 13:32 de cornel
?!
,,Forţat de împrejurări gibonul a acceptat într-un final un schimb de terenuri.'' Da' de unde are prapaditul asta pamant de ,,schimbat'' ?! Aaaa,. este al municipiului si veneticul s-a ,,ingazdacit'' ! Cand s-a ales primar era un paduchios rupt in fund ! Alt neica-nimeni pe care noi, oradenii, l-am facut om !
Postat 22 Aprilie 2012, 13:04 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON