URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2010, 16:20

Bătaie pe Maternitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La concursul pentru postul de manager al Maternităţii, programat pe 7 decembrie, s-au înscris interimarul Gavril Grebenişan, "fosta" Liana Antal, nevasta rectorului Cornel Antal de la Sorbonică, şi ex-directoarea economică Monica Hercuţ.

Ambele doamne fac pe dracu-n patru ca să nu scape controlul spitalului, astfel că Hercuţ s-a înscris la examen deşi nu este cadru universitar, aducând doar o adeverinţă cum că ar fi "cadru didactic asociat" din 1 octombrie, deşi şedinţa de Senat prin care a fost angajată s-a ţinut abia ulterior, pe 25 octombrie, iar madam Antal s-a folosit fraudulos de o membră a Comisiei de examinare, Anamaria Braun, fiica şefului DSP, Marius Pârcioagă, de la care a aflat că planul de management depus de rivalul Grebenişan era scris nu cu corp de literă 12, cum cer condiţiile de înscriere, ci de 14, cerându-i, deci, depunctarea.

Cu acest prilej şi-a deconspirat şi sursa de informaţii, astfel că junioara lui Pârcioagă e acum cercetată disciplinar. Grea facere...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pentru toti
Respect parerea tuturor. Dar nu pot sa nu remarc rautatea viscerala a Nu conteaza cui care jigneste un medic specialist la care este coada mereu si, la care, ca sa-ti faci programare, trebuie sa astepti mult timp. Oi fi tu Nu conteaza destept dar nici miile de femei care o aleg pe dr Antal n-or fi proaste.
Postat 07 Decembrie 2010, 21:20 de mama
Pentru medic
1.Aceste \'\'doamne\'\' (cred ca jignesti pe cele care sunt cu adevarat) nu lupta cu sistemul ,ele sunt parte a lui ; boala cea mai grava de care acesta sufera fiind incompetenta, care dublata de prostie si imoralitate da nastere unei conbinatii fatale. 2.Maternitatea Oradea nu mai prezinta siguranta pt.femeile insarcinate de foarte mult timp - vezi dramele care s-au intamplat in toti acesti ani. 3.Spitalele din Romania,Oradea nefacand exceptie au fost transformate de acesti asa zisi \'\'manajeri\'\' in propriile feude si moșii ,nemaiavand nimic in comun cu interesul pt.bolnav sau pacient. 4.Tot ce ai scris mai jos asumandu-ți titulatura de medic este descalificant pt.o meserie care candva chiar si in Romania era considerata nobila.
Postat 07 Decembrie 2010, 11:48 de Nu conteaza
Lamuriri
Doamnele care au curajul sa lupte cu sistemul doar au reusit sa recupereze datoria de 32 miliarde lei facuta de dr Muresan, actualul director medical si au avertizat in trecut deserviciul major al desfiintarii maternitatii oradene care este de grad III, de interes regional (3 judete) si alipirea lui la Spitalul minicipal, de interes local. Si de ce? Doar pentru a putea unii controla unitar, pentru toate spitalele oradene, licitatiile si alte servicii. Oare cum e posibil azi sa existe o singura firma care sa furnizeze maternitatii conduse de Grebenisan de toate, de la medicamente la suruburi. Da, e grea facerea asta cu pusul de-a curmezisul impotriva unui sistem ticalosit. FELICITARI DOMNULE ZIARIST CRIS. Om cinstit si incoruptibil.
Postat 06 Decembrie 2010, 17:18 de medic
vai de capul vostru
stau si incremenesc cand realizez pe mana cui este santatatea NOASTRA, incremenesc toate posturiile sunt politice si in plus cei din politica fac FUSERAI casi cand nu ar fi in viata noastra de zi cu zi ca activitate dar atentie NE CIVILIZEAZA ca pe niste animale, sa ne feresca Dzeu de tot ce le poate minte un cutremur ar fi o binecuvantare pentru ca mintea BOLNAVULUI numai pamantul o poate VINDECA, vai de capul tau PRIMARE! ma gandesc ca daca nu era BOLOJAN primar era altul dar macar aveam satisfactia de a nu fi tiranizati
Postat 06 Decembrie 2010, 17:11 de cetateanul roman
Minciuni
Dl Cris care a scris articolul nu mai stie ce sa faca pentru a le discredita pe cele 2 candidate pt ca la concurs TREBUIE sa iasa castigator Grebenisan, asa a dat dispozitie Bolojan. Lui Cris nu-i pasa de deontologia de ziarist, de legi sau morala. El este adeptul total al primarului chiar daca se incalca legea. La acest concurs s-au incalcat multe prevederi legale, toate in favoarea lui Grebenisan. Conditia de inscriere privind Proiectul de management a fost incalcata de Grebenisan si trecuta cu vederea de comisie, Hercut a fost respinsa ilegal de la inscriere, analliza dosarelor de concurs s-a facut in prezenta unuia din candidati (ghici cine - Grebenisan), secretara comisiei a fost amenintata si destituita din functie pt ca e banuita ca a divulgat neregula din Proiectul de management al lui Grebenisan (desi la verificarea dosarelor au participat toti membrii comisiilor de la toate spitalele - alta fapta ilegala) etc. Nu e prima data cand capital e cine transmite informatii afara si nu informatia in sine. De ce ar fi secret Proiectul de managemnt al lui Grebenisan?. Il avertizez pe Dl Cris ca daca mai continua campania de denigrare in presa vom divulga si noi in presa toate ilegal
Postat 06 Decembrie 2010, 17:07 de medic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON