URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2011, 11:10

Apă în rate pentru locuitorii din Biharia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conflictul dintre Compania de Apă şi comuna Biharia pe tema facturilor neplătite încă din octombrie 2010 a intrat în faza de război de uzură. Reprezentanţii celor două părţi s-au întâlnit săptămâna trecută la Oradea pentru negocieri.

Discuţiile purtate de primarul Nagy Gizela, însoţită de doi consilieri locali, cu directorul Ovidiu Gavra au avut ca efect amânarea sistării alimentării cu apă a comunei anunţate pentru marţea trecută. Aleşii au promis că localnicii vor plăti restanţele de peste 260.000 lei, în rate egale, cu condiţia ca furnizorul să permită ieşirea comunei din asociaţia Aparegio încă de la plata primei tranşe.

Între timp, sătenii se pregătesc pentru ce e mai rău. În frunte cu viceprimarul Szeghalmi Gyozo, s-au apucat să îşi foreze puţuri de apă în curţile proprii. Pentru că apa aceea nu poate fi nici oprită, nici taxată de CAO...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
la o kafea, prin alejjdd ?
cat kafea autentica de vadu crisului atata putyere juridica a avut aceea intalnire... consiliu local biharria nu iüa mandatat, domnisoara primar s-a dus cu cineva, ca poate nu s-ar fi putut stapani de sexxxepiloo locotenentului din alejd, are o slabiciune si dansa, ce mai. Sa vad io cata apa e` in instalatzia CAKAO , sa opreasca numa, o imbolnavire sa fie : cineva va trebui sa viziteze parcu traian, si nu cladirea din mijloc, ci vecinii din lateral, acolo unde mammaa si sotzia va astepta la poarta. Jucatzi-va numa` , va credetzi ca in codrurile din vadu !!! nu pe spinarea simplului locuitor de biharia va fi finantzata campania galbena !!! nemernicilor, care suntetzi
Postat 05 August 2011, 07:59 de Rogerius
Sa foreze, poate gasesc petrol....
Nu se poate, e strigator la cer ! Un metru cub de apa pe factura si costul e de 8,12 lei ??!! Am spus si o repet : in Arabia Saudita pretul pt. un mc de apa potabila obtinut prin desalinizarea apei de mare (adica nu ia apa si arunca o lopata de clor in ea si zice ca-i ,,potabila'' !) este de sub 1 dolar. Si eu mi-am forat un put si mi-am instalat un hidrofor. Cu pretul unui kwh scot cam doi mc de apa. E la fel de potabila ca apa de la CAO, dar e de cinci ori mai ieftina !
Postat 05 August 2011, 06:50 de ionel
degeaba
degeaba va chinuiti sa bagati pe gatul oamenilor atitea facilitati , cica pe bani europeni , dar profitul ajunge in buzunarele HAIMANALELOR (prin constructii d einfrastructuri si profit asa mare dupa un bun necesar ce ar trebui sa fie distribuit GRATIS PE COSTUL DE IMPOZITE) , ca astia nu fac fata la asemenea plati - sunt prea multe impozite si taxe d eplatit, pensii mai mici, nivel de trai pe an ce trece tot mai scazut, datorii la banca etc. -
Postat 04 August 2011, 22:45 de nicu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON