URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2011, 13:21

Ameninţări "confesionale" la Liceul Baptist

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O şcoală confesională nu funcţionează neapărat pe căile legale şi creştine.

O dovedeşte Liceul Teologic Baptist Emanuel din Oradea, un liceu de stat unde poate preda orice cadru didactic care a trecut de examenul de titularizare şi are acordul Bisericii Baptiste, adică o dovadă a moralităţii. Însă acest acord este uneori folosit de conducerea liceului pentru a scăpa de anumiţi profesori.

O profesoară a fost somată să-şi ceară detaşarea la o altă şcoală, iar când a refuzat a fost ameninţată că i se retrage acordul cultului, ceea ce echivalează cu o concediere. În schimb, dacă pleacă de bunăvoie, poate să-şi aleagă un alt post vacant din învăţământ.

Zvonurile spun că nu e singurul cadru didactic care a plecat sub presiunea retragerii acordului, lăsând astfel loc profesorilor agreaţi de conducerea şcolii. Şi care, de cele mai multe ori, sunt din acelaşi cult...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
trist
Ce imi displace este ca vreau sa "rupa"copii de realitatile cotidiene..incercati sa faceti un program PREVENTIV impotriva consumului de alcool sau tigari sau droguri sau educatie sexuala...va dau afara din start...La ei nu exista asa ceva ! Nu, ei traiesc pe Marte???
Postat 31 Martie 2011, 12:28 de abadaba
re:fost elev
"fost elev" după textul care l-ai scris cu siguranță la nici un liceu nu ai fi trecut, și cu siguranță ai fi rămas repetent cu toata religia ta... învața limba Română că aia nu ține de religie, și în plus sigurat ai fi luat și tu 10 ca și aia care "știu subiectele"...
Postat 28 Martie 2011, 16:15 de re:fost elev
?
Intrebare: poate buleandra( cu b mic) conduce o scoala, cand il paste puscaria. Poate sa ridice ochii din pamant, un penalist ordinar ca el. Il paste puscaria, voi stiti? DEMISIA buleandroooo. Chiar nu ti-e rusine de nimic buleandro.ti-e greata mare de omu ala.
Postat 26 Martie 2011, 20:28 de ?
?
Eu stau si ma uit cum se oftica unii: ba pe liceul asta baptist, ba pe Costel Buleandra, ba pe Negrut (nu zice care, ca nu-i numai unul), dar nu pot sa nu observ ca liceul asta - cu pacatele lui cu tot - e unul dintre cele mai tari din Bihor... Are rezultate foarte bune in ciuda flegmelor ce le primeste, iar asta ma pune pe ganduri. Si, bai ocosilor, liceul ala e confesional; e al baptistilor care au tot dreptul sa-si predea religia lor acolo, doar ii al lor nu? La ortodocsi sau catolici nu se preda religia ortodoxa sau catolica? Bai, voi chiar sunteti dusi cu pluta.
Postat 26 Martie 2011, 17:07 de Shogun foarte rau
ADEVARUL ADEVARAT
Dincolo de comentariile dvs. va asigur de faptul ca cei mai oropsiti la lic Biblic Emanuel sunt copiii care au alta religie! Au fost situatii in care acestia au fost lasati corigenti sau repetenti pentru a fi obligati sa parasesca liceul. Sistemul este urmatorul: Profesorii noteaza elevii numai cand nu stiu! In situatia in care stiu nu sunt notati! Se prectica mai mult sistemul de teste, iar copiii baptisti sunt pregatiti facandu-li-se cunoscute subiectele! Multii copiii s-au imbolnavit psihic, lezandu-li-se personalitatea pas cu pas. Conducerea scolii este de forma, regulile vin de "sus".... Copiii sunt tinuti ca niste ROBI, fetele nu au voie sa mearga la scoala in fusta sau rochie, nu au voie sa pioarte cercei, sunt obligati sa spuna cate o rugaciune la inceputul orelor, li se tine o teorie ABSURDA despre tot felul de DUHURI, li se face morala daca se uita la televizor, daca folosesc calculatorul, daca indraznesc sa simpatizeze cu vreun coleg! In rest se face scoala , sunt profesori ft. buni si sunt profesori obsedati. DAR, fara nici o indoiala cei care nu sunt baptisti si nu pot fi convinsi sa se boteze sunt EXCLUSI prin diferite metode, mergandu-se pana la REPETENTIE!
Postat 25 Martie 2011, 15:47 de fost elev la Emanuel
MAMICA
APROPO....MAI UMBLI CU MAMICA DUPA TINE, BULEANDRA?
Postat 25 Martie 2011, 15:25 de IO
scarbitu
ar trebui sa faca macar atatea zile de puscarie, cate zile de ingrijiri medicale i-a produs persoanei lovite! Rusine sa iti fie Costelus B. Adica macar 100 zile ....Dati demisia de onoare(pe care nu o ai) Costelus B!
Postat 25 Martie 2011, 15:22 de scarbitu
n
negrut e gay
Postat 25 Martie 2011, 06:34 de nnn
@scarbitu
SI EU AM DOSARE PENALE CA AM CALCAT CATEVA PERSOANE PE TRECEREA DE PIETONI ! DAR CE LEGATURA ARE CU SUBIECTU????? DA ! TRE SA NE SCUIPAM CA ALTFEL NU SUNTEM ROMANI !!! UITE AICI UN LOC DE SCUIPAT !!! SCUIPA ROMANE !!!
Postat 24 Martie 2011, 22:07 de SCARBITU
hai sa ne scuipam
Costelus, directorasul, are cumva un dosar penal pentru ca a lovit o persoana pe trecere de pietoni? Costelus? esti cercetat penal?
Postat 24 Martie 2011, 21:12 de scarbitu
HAI SA NE SCUIPAM !!!
CRED CA ESTI SATISFACUT SI AI PRINS SI UN PIC DE ORGASM LA CITIREA COMENTARIILOR PE MARGINEA ARTICOLULUI TAU !!!! DA ESTI SI CURAJOS CA O SEMNEZI ANONIMA !!!!
Postat 24 Martie 2011, 19:23 de SCARBITU
HAI SA NE SCUIPAM !!!
ATI AUZIT !!! S-AR FI SPUS !!!! S-AR FI SCRIS PE UNDEVA !!!!! AM AUZIT CU URECHILE MELE CA E ASA CUM A ZIS DAR NU POT GARANTA !!!! HAI LA O BARFA CA E TIMP DE CLACA !!! DACA AS FI DIN CONADUCEREA SCOLII V-AS DA IN JUDECATA PENTRU BARFA !!! CONDUITA MORALA AR TREBUI SA EXISTE SI SA FIE IMPUSA IN TOATE UNITATILE DE INVATAMANT DIN TOATA TARA !!! FARA PROFI BETIVI, CURVARI, PEDOFILI, HOMALAI..... DAR E LIBERT FIECARE SA MEARGA UNDE VREA > NU-TI PLACE LA POCAITI DUTE LA SODOMITI !! E DEMOCRATIE !!!! E LIBERTATE !!!! CACUM ARTICOLU CACUM REPORTERUL CACUM ZIARUL !!!
Postat 24 Martie 2011, 19:20 de SCARBITU
pocăiţi
..tui în cavitatea bucală de pocăiţi! e plină lumea de ei şi de porcăriile lor
Postat 24 Martie 2011, 17:07 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON