URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2011, 15:40

Surorile Florincuţa, din nou în atenţia paparazzilor, din cauza bărbaţilor cu care se afişează (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tabloidul Cancan le-a luat din nou în vizor pe gemenele Florincuţa. După ce au apărut în scandalul cu milionarul Michael Richard, care le-ar fi trimis acasă din vacanţă pentru că erau dezordonate şi ar fi lăsat mizerie peste tot, Andrada şi Laura sunt din nou subiectul paparazzilor.

Numite de tabloid "recidiviste", orădencele Dadi şi Lali sunt în centrul atenţiei datorită noilor cuceriri. ""Surorile Dinamită" sunt din nou protejate, sponsorizate şi iubite de bărbaţi potenţi din toate punctele de vedere", scrie tabloidul.

Andrada a fost fotografiată distrându-se la mare, weekendul trecut, alături de iubitul ei Ciprian Cerbulescu, fiul şefului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Tânărul, în vârstă de 31 de ani, intrase şi el în atenţia presei după relaţia pe care a avut-o cu asistenta TV Marina Dina.

Tabloidul Cancan comentează că deşi Andrada pare a-şi fi găsit fericirea, sora ei s-a încurcat într-o relaţie complicată. "În cercurile mondene bucureştene se vorbeşte ca aceasta s-ar fi combinat cu Cristi Toanchină, acţionar într-o afacere înfloritoare cu spălătorii ecologice", scrie publicaţia. Numai că bărbatul este însurat.

"Potrivit zvonurilor, acesta ar fi uitat de consoartă în momentul în care a cunoscut-o pe Laura. Toanchină avea, se pare, rezervari facute pentru o vacanţă de vis în Croaţia şi, chiar dacă ar fi trebuit să plece cu soţia, ar fi decis în ultimul moment să plece cu amanta", mai scrie tabloidul.

Aşadar, s-ar părea că cei doi au plecat într-o escapadă romantică, deşi omul are alte responsabilităţi. "Din păcate pentru ea, Laura nu s-a orientat la fel de bine ca surioara Andrada şi riscă să aibă de suferit", încheie publicaţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
inceraca singur e de viitor
da de ce nu ti o sugi singur ? auzi la el cu PPPPta cacaacta ma indoiesc sa o mai suuuuu cineva:))) mai nou nevestele si iubitele o baga in cuuuuuuzzz asa ca fara supppppp ramaneti:)))
Postat 05 August 2011, 08:27 de @SDFG
sp
s.uge-ti p.ul.a cu CNCD-u vostru
Postat 05 August 2011, 00:30 de sdfg
CNCD
Consiliul isi exercita atributiile in urmatoarele domenii: • Prevenirea faptelor de discriminare prin realizarea de campanii de informare, de constientizare privind drepturile omului, efectele discriminarii, principiul egalitatii, cursuri de formare, de informare, proiecte si programe la nivel local, regional si national, realizarea de studii, rapoarte etc • Medierea faptelor de discriminare a partilor implicate in cazul de discriminare, in prezenta reprezentantilor Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii urmareste reducerea si eliminarea faptelor de discriminare si nicidecum sa aplice amenzi. • Investigarea, constatarea si sanctionarea faptelor de discriminare. Pentru analizarea cat mai corecta a cazurilor si pentru luarea deciziilor in cazul petitiilor primite sau autosesizarilor, Colegiul Director dispune de masuri pentru a investiga cazurile, in urma carora acesta constata existenta sau nu a faptei de discriminare si dupa caz, sanctionarea acesteia. • Monitorizarea cazurilor de discriminare in urma constatarii unor cazuri de discriminare de catre CNCD, prin supravegherea ulterioara a partilor implicate. • Acordarea de asistenta de specialitate victimelor discriminarii prin explicarea legislatiei celor interesati de catre consilierii juridici ai CNCD, prin indrumarea asistata in ceea ce priveste activitatea de depunere a petitiei si informatii suplimentare ce decurg din aceasta procedura.
Postat 04 August 2011, 12:15 de http://www.cncd.org.
deci de ce nu cenzurati vreti amenda?
"Dacă bărbatul înşală, femeia nu are voie să divorţeze. Dumnezeu a spus că bărbatul e bărbat şi femeia curvă", este una dintre afirmaţiile lui Becali, într-o emisiune TV, pentru care a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Consiliul l-a amendat cu 2000 de lei pentru declaraţii jignitoare la adresa femeilor. Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: #ixzz1U2pShTVf
Postat 04 August 2011, 10:55 de erika
m.u.i.s.t.e.
vai de barbatii care se incurca cu ele!!! niste zdrente profitoare, carpe de sters, prostituate besite, lipitori de interes, slute proaste, ETC ma intreb cand vor mai imbatrani cine se va mai uita la ele....? poate somalezii.....de fapt nici nu sunt asa frumoase pe cum se cred fraierele.... HA, HA, HA
Postat 04 August 2011, 10:15 de popocatepec
SCULA DE BASCULA
ce etapare...fiul sefului de las Protectia Consumatorului. iti dai seama ca ala face ce vrea acolo...sub obladuirea partidului, binenteles. cine ii prostu care crede ca unu sau altu ( sef ANAF, sef Protectia Consumatorilor, Presedintele Romaniei, etc. ) sta in salarul de bugetar. sa stiti ca sunt care cred acest lucru :)
Postat 04 August 2011, 09:34 de Ion
c.u.r.v.e.
doua c.u.r.v.e., una mai mare ca alta...
Postat 03 August 2011, 21:30 de ss
...
Cine...?!?
Postat 03 August 2011, 18:57 de Eu
angajam sugaceee avem labe cu probleme severe privind codul pin:))
bune rauuuu 10+++++++++ astea salveaza Romania, dar nu recunoaste nimeni
Postat 03 August 2011, 17:35 de ha, ha, ha
angajam sugaceee avem labe cu probleme severe privind codul pin:))
daca sunt bune de suppt ca tanatari ne ajuta transmit ceva:)) pe noi pinul ne intereseaza de la card daca se ruleaza capitalul e ceva platim taxe:)) nu ca politicieni oriunde merg cersesc si taxe nu plateste nimeni:))
Postat 03 August 2011, 17:33 de ha, ha, ha
doua stoarfe
doua stoarfe. proaste gramada.
Postat 03 August 2011, 16:34 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON