URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2010, 07:35

Fetiţa abuzată de Cristi Tabără: „Mi-a băgat mâna în chiloţei” (FOTO)

Fetiţa abuzată de Cristi Tabără: „Mi-a băgat mâna în chiloţei” (FOTO) Intamplarea face ca la inceputul lunii august 2008 paparazzii Ciao! l-au fotografiat pe Tabara impreuna cu fetita despre care se spune acum ca ar fi agresat-o sexual
Fetiţa abuzată de Cristi Tabără: „Mi-a băgat mâna în chiloţei” (FOTO) Alexandra (12 ani) a rememorat pe plajă momentele în care, susţine ea, omul de televiziune Cristian Tabără i-ar fi făcut avansuri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adolescenta care il acuza pe Cristian Tabara de tentativa de viol a acordat interviuri pentru mai multe publicatii in care a povestit cu lux de amanunte modul in care Cristi Tabara i-ar fi facut avansuri si declaratii de dragoste, pentru a o convinge sa intretina relatii sexuale cu el. Mama si tatal Alexandrei confirma declaratiile fiicei lor si spun ca acest incident a fost motivul pentru care Cristi Tabara a fost dat afara de la PRO TV. Jurnalistul neaga in continuare acuzatiile si le interpreteaza ca pe o razunare din partea fostei iubite, izbucnita intr-un moment in care se pregateste de nunta.

„Ce păcat că ai pantalonii pe tine!"

Alexandra B. a povestit ca tentativa de viol s-a petrecut in august, anul trecut, in casa lui Cristi Tabara, in timp ce mama ei se afla in birou, iar ea si jurnalistul urmareau un film la televizor.

"După ce am ajuns la el, mama a intrat în birou pentru a scrie ceva la laptop, iar eu şi Cristi ne-am aşezat pe canapeaua din living pentru a ne uita la un film. La un moment dat, am simţit cum începe să mă mângâie pe sâni. Şi-a coborât mâna spre zona mea intimă şi mi-a spus: «Ce păcat că ai pantalonii pe tine!». Speriată, m-am ridicat şi am încercat să plec, dar atunci m-a oprit şi mi-a zis să-mi ridic tricoul. Pentru că m-am blocat şi nu ştiam cum să reacţionez, mi-a ridicat el tricoul şi a început să mă sărute pe sâni. N-am putut să spun nimic, m-am blocat... Nici nu ştiu cum am plecat de lângă el şi m-am dus la Alina în birou", a povestit Alexandra pentru Libertatea.

Adolescenta spune ca in aceeasi seara, dupa ce mama ei a adormit, Tabara a venit in camera ei si a incercat sa o molesteze din nou.

"Eu dormeam îmbrăcată într-un tricou mai lung, pe canapea. La un moment dat, m-am trezit să mă duc la baie. Când am ieşit de la toaletă, Cristi mă aştepta pe canapea. Mi-a băgat mâna în chiloţei. Mi-a spus că mă iubeşte şi apoi mi-a zis să mă aşez la el în poală. Bineînţeles că am refuzat, iar Cristi m-a tras spre el şi a încercat să-mi dea chiloţii jos. Am ripostat şi atunci a început să mă mângâie din nou pe sâni, după care s-a ridicat şi a plecat", a mai spus Alexandra.

tabara cu fata.jpg"Voi demonstra tuturor cine este Cristian Tabără"

Alexandra a declarat pentru EVZ ca a mers singura la politie pentru a depune plangerea impotriva lui Tabara si ca nu se teme de consecinte atata vreme cat jurnalistul a recunoscut familiei tot ce a facut.

"Nu mint, eu spun adevărul. Sunt pregătită să spun adevărul în faţa tuturor, a poliţiştilor, a procurorilor, a judecătorilor. Faptul că a avut o relaţie de şapte ani cu mama nu-i dădea dreptul să-mi facă ce mi-a făcut. Şi da, am mers singură la poliţie, pentru că eu nu mint", a declarat pentru EVZ copilul de 12 ani, care a depus plângere împotriva directorului Direcţiei Film a TVR.

Fetiţa susţine că este pregătită să facă faţă oricărui interogatoriu la care va fi supusă de autorităţi pentru că poate aduce şi martori în sprijinul afirmaţiilor ei. "Atâta vreme cât el a recunoscut ce a făcut şi în faţa mamei, şi în faţa bunicii, şi în faţa altor persoane din anturajul nostru... asta arată că spun adevărul. Sunt pregătită pentru orice interogatoriu, pentru că nu vreau să-l las să scape aşa. Voi demonstra că spun adevărul şi voi demonstra tuturor cine este Cristian Tabără", a încheiat copilul.

Părinţii Alexandrei: „Cristi a a avut o curiozitate anatomică"

Alina B., mama Alexandrei, sustine declaratiile fiicei ei si spune ca fostul iubit si-a motivat gestul prin curiozitatea de a vedea cum arata o fetita de 12 ani. "Am fost curios să văd cum arată o fetiţă de 12 ani, mi-a răspuns el. Din câte ştiu eu, acesta este motivul pentru care fostul meu iubit a fost dat afară de la PRO TV, după ce întreaga poveste a ajuns la urechile şefilor din trust", a spus Alina B., care era jurnalista la Acasa TV, in prezent la Antena 1, si a avut cu Tabara o relatie de 7 ani.

"Cristi nu a minţit atunci când a spus că nici poliţia, nici Parchetul nu l-a citat şi nu l-a anunţat despre existenţa plângerii. A minţit însă atunci când a spus că nu ştia despre ea. În acea zi, imediat ce am ieşit din secţia de poliţie, l-am sunat şi i-am că fiica mea a depus o plângere. De atunci, am vorbit de nenumărate ori cu el despre asta. De fiecare dată mi-a cerut să-mi retrag plângerea. I-am explicat ceea ce mi-au explicat şi mie poliţiştii: că nu mai pot face asta, că, şi dacă retragem plângerea, asta nu-l salvează de cercetarea penală şi de răspundere", a explicat tânăra mamă, o fostă iubită a lui Tabără.

Si tatal Alexandrei, despărţit de mama fetiţei din 2003, sustine ca a avut o discutie cu Cristi Tabara, care a recunoscut ce a facut. "În toamna anului trecut, l-am întâlnit pe Cristian Tabără la târgul de carte. Am avut o discuţie foarte clară, în care a recunoscut că a avut o tentativă de a avea un anumit tip de act sexual cu copilul meu. A susţinut că a făcut asta pe fondul unei regretabile căderi psihice, că a fost «o curiozitate anatomică», ca să citez din memorie. (...) Dacă până atunci aveam ceva îndoieli, acea discuţie mi le-a spulberat. Nu ştiu cum m-am abţinut atunci să nu fac un gest pe care l-aş fi putut regreta, şi mă felicit pentru asta", a explicat bărbatul.

Cristi Tabără: „Acuzaţiile trebuie demonstrate"

De cealalta parte Cristi Tabara se apara spunand ca totul este o inscenare, ca scandalul a izbucnit in mod bizar in momentul in care se pregateste de nunta cu o alta femeie, in conditiile in care, in urma cu un an, a pus capat relatiei cu mama Alexandrei pe care nu isi dorea sa o ia de sotie.

"Totul e un neadevăr, eu n-am violat niciodată pe nimeni. Vă pot spune că relaţia de amiciţie cu femeia a cărei fiică îmi aduce acuzaţiile astea oribile s-a răcit şi s-a rupt în momentul în care eu nu i-am putut împlini aşteptările cu privire la viitor. În plus, eu mă pregătesc de nuntă, care va avea loc foarte curând, şi toată această nebunie venită în mod bizar tocmai acum îmi face foarte mult rău. Acuzaţiile care mi s-au adus trebuie demonstrate, altfel oricine poate veni şi spune orice despre oricine", a declarat Tabara, fara a intra in niciun fel de detalii.


alina bodnaru.jpg„L-am anunţat că s-a dus fata la Secţia 9 şi l-a reclamat. S-a enervat foarte tare şi ne-a pus să ne retragem toate declaraţiile. Nu este omul care vrea să pară. Are foarte multe ascunzişuri. Are o doză de perversitate, pe care presupun că o au mulţi. Pare un om echilibrat, calm, dar este foarte retras. Nu are prieteni şi nu-i place să meargă la petreceri. Era exact opusul meu, dar ne lega dragostea de televiziune"

Alina B., mama fetiţei molestate

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
lasati ca
"Totul e un neadevăr, eu n-am violat niciodată pe nimeni"....si eu sunt total nevinovat pana la proba contrarie si aici se discuta de TENTATIVA de VIOL...nu de viol in sine...ca ar fii ff grav sa fie viol..e destul ca ai atins fata...SCARBOS sunt curios cati TATI si ar dori asa ceva? faceti va fete sa aiba altii grija sa le atinga...frumos asa da viata !
Postat 28 Iulie 2010, 14:49 de superrr
fara frustrari
sti ceva aici nu se judeca profesionalismul se cerceteaza declaratia unui copil care are drepturi , sunt oamenii competenti sa solutioneze acest caz daca nu natura isi va urma cursul...dreptatea castiga intodeauna! nici nu stiam cine e cristian TABARA ca fapt divers...nu l urmaresc....... acum citesc ca a fostXXXXX...si ce daca suntem milioane de oamenii eu consider ca toti suntem importanti nu doar el.....SA SE FACA DREPTATE!
Postat 28 Iulie 2010, 11:51 de @el salvador
@@el salvador
tu pe baza experientei tale neplacute dai crezare faptelor incriminate lui cristi tabara?esti atat de sigura ca sa intamplat asa ceva numai pt. ca si tie ti-a facut cineva ceva asemanator?pacat ca judecam numai in prisma propriilor experiente si nu vedem mai departe,eu vad lucruriile asa cum sunt ele reale,senzationale,inventate si expuse muritoriilor de rand si flamanzi de sensatii tari pe seama altora,vezi clar cum mass-media centrala se zbate in ghearele mortii sa supravietuiasca si ne expune neputinta prin otv-izarea lor,nu intelegi conceptul de "scenarita" a pressei centrale?probabil esti unul din cei intoxicati si usor de manipulat,eu nu am sa dau vina niciodata pe cineva numai ca mie s-ar fi intamplat un lucru sau altul,nu-l apar pe cristi tabara,dar mi lehamite de media care promoveaza prostia,numai prin faptul ca inainte de a se hotara ceva ma face sa fiu suspicios ca aparut in pressa cazul,tocmai sa se puna presiune publica asupra anchetatoriilor?nu-i asa ca miroase?
Postat 28 Iulie 2010, 10:07 de el salvador
daca era copilul tau?
daca era copilul tau...ce faceai taceai? e rusinos sa o atacati pe mama..si eu am fost copil si am avut parte de lucruri mai mult sau mai putin frumoase, dar nu i am spus mamei ca sa nu se nasca scandaluri daca nu detinem controlul nu puteam opri normal ca ii spuneam mamei..dar eu nu am ajuns unde a ajuns ea atingi sanii...DOAMNE fereste!
Postat 28 Iulie 2010, 09:21 de @el salvador
aer curat
nu simtiti mirosul?pluteste in aer ceva miros,MIROASE a santaj,probabil nu a reusit sa stoarca nici un ban timp de 1 an de la cristi tabara si acum au scoso la suparafata adica in pressa,nu e nici o coincidenta ca a aflat evz,mama copilei ea insasi face parte din jurnalism lucrand la antenele acolo unde se cam "prostitueaza" cu stiri fantastice gen otv,nu stiu cat e de adevarata povestea asta dar daca privesti putin mai atent intreaga scena vei observa ca totul arata ca un scenariu bine pus la punct,deci concluziile le trageti fiecare,dar numai dupa ce sunteti siguri ca ati inteles tot ce sa scris si spus despre caz.
Postat 28 Iulie 2010, 08:44 de el salvador
ff trist daca e adevarat...
ff fff fff trist....e ff urat nimeni nu i va mai da fetei INOCENTA PIERDUTA...e prea matura pentru varsta ei...adio COPILARIE...sa fi atinsa e un cosmar dar sa mai si insisti....eu stiu/stiam ca de regula barbatii ating copii dar prin haine nu direct pe piele...CE COSMAR! NU POT SA CRED in cine sa mai ai incredere?
Postat 28 Iulie 2010, 07:57 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON