URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2013, 13:39

Bucătarul Ionuţ Lupu a părăsit concursul Top Chef

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ionuţ Lupu, bucătarul şef al restaurantului gastronomic Graf din Oradea, n-a reuşit să se menţină în competiţia Top Chef de la Antena 1 până la final.

În ediţia de sâmbătă seara, când mai rămăseseră doar 4 concurenţi în cursa pentru cei 50.000 de euro, Ionuţ Lupu a fost primul trimis acasă. Duelându-se în proba "Pe muchie de cuţit" cu Dragoş Bercea, bucătarul restaurantului din Oradea a gătit pentru familia lui, care a fost adusă în platou.

Bucătarul a pregătit spumă de cartofi cu aromă de trufe, raviolli umpluţi cu legume multicolore şi sos de unt cu lămâie, sos brun cu aromă de rozmarin.

Juratul Joseph Hadad n-a fost, însă, prea încântat: "Dacă este pe muchie de cuţit trebuie să dai tot ce ai în cap: creaţia, gustul. Să-ţi aduci aminte ce observaţie ţi-a făcut juriul de mai mult de o lună de zile". Până la urmă, cei trei juraţi l-au preferat pe Dragoş Bercea în această probă.

Chiar şi aşa, Ionuţ Lupu s-a declarat mulţumit de parcursul său în emisiune, reuşind să ajungă între primii patru concurenţi din 24, câţi au fost iniţial. "Sunt un învingător", a spus Lupu.

Până la urmă, şi Dragoş Bercea a fost eliminat într-o probă următoare, aşadar, sâmbăta viitoare, pentru marele premiu şi titlul de Top Chef se vor lupta Nico Lontras şi Giovanni Piselli.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Printesa cerasela
Pentru omul natiunii: daca te pretinzi a fi mare bucatar si ai pretentii si mai si participi la un concurs nu iti permiti sa invarti in oala cu mana. Una e mamaliga de la mama si alta e facuta de catre un bucatar pe care voi il laudati atata. Si culmea ca mai si apare la tv facand asemenea gesturi. Oare si la locul de munca tot asa invarte in mancare? Ti se pare igienic? Pentru Gio: Daca eu sunt inculta tu cum esti la greselile de ortografie pe care le faci? Prima data invata sa te exprimi si pe urma jigneste pe altii. Eu am scris ceea ce a vazut o tara intreaga care s-a uitat la tv. Ca un bucatar la un asemenea concurs indiferent daca era primul sau ultimul poate face asemenea gesturi. Daca era asa de bun cum il laudati voi castiga concursul. Asa ca.........mai are mult de invatat.
Postat 28 Ianuarie 2013, 23:53 de Printesa cerasela
Pt printesa lu dracu
Ba tu care te crezi printesa cerasela stiai ca ssti o inculta???? Da de ce nu ai mers tu acolo Ce mor..ti matii vb de altii??? Asa desteapta te crezi date dracu de idioata si spalate pe gura inainte sa vorbesti handicapta, tot timpu se gaseste cate o zoccola sa vorbeasca Zoccola:panarama Bravo ionut! Felicitari oricum! Sa iti ajute Dumnezeu
Postat 28 Ianuarie 2013, 21:41 de Gio
ptr. PRINTESA CERASELA
Ce aere de printesa iti dai??!! Ionut Lupu reprezinta omul muncitor si cu bun simt, Dovada: a ajuns intre ultimii 4 ,(partener cu cei doi finalisti pe care tu ii simpatizezi. Vorbesti de invartit mancarea cu mana , tie cum iti facea anumite preparate mama ta? Nu folosea mana?? Nu iti detaliez despre ce feluri de mancare este vorba, deoarece deduc ca esti <<< AS IN BUCATARIE >>>, deoarece iti permiti sa critici un om de valoarea lui Ionut. FELICITARI IONUT SI MULT NOROC SI FERICIRE SA-TI DEA BUNUL DUMNEZEU.
Postat 28 Ianuarie 2013, 14:37 de omul natiunii
Printesa cerasela
Da marele bucatar Ionut lupu care invarte mancarea din oala cu mana ( exista lingura pentru a amesteca ),face mamaliga la gratar,nu slab ci foarte slab se prezinta acest bucatar.Cei doi ramasi in finala Nico Lontras şi Giovanni Piselli sunt mult peste nivelul lui Ionut lupu,cei doi amintiti cunosc cultura gastronomica.Se vede asta prin felul in care isi detaliaza mancarea pregatita.Finala e din doi oameni nu din patru ! Episodul care a fost se numeste semifinala.
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:08 de Printesa cerasela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON