URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2019, 13:00

O zi cu omul anului: Cum arată o zi cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan (VIDEO)

O zi cu omul anului: Cum arată o zi cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan (VIDEO) captură PressOne.ro

După ce cititorii publicaţiei online l-au desemnat drept Omul Anului, cu 56% dintre voturi (15.652 la număr), PressOne a publicat, marţi, un filmuleţ care descrie felul în care se desfăşoară o zi pentru primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Temele abordate sunt diverse, de la proiectele de investiţii, până la tentativele de mituire.

"Pe Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, cititorii noştri l-au ales Omul Anului 2018. În urma acestui rezultat, i-am propus să ne dea voie ca, într-o zi normală de lucru, să fim "două umbre" în biroul său", anunţă publicaţia citată.

Clipul are 17:55 minute şi surprinde de la şedinţele de executiv, cu directorii din instituţie, și discuţii despre procesele Primăriei, până la cele "127 de proiecte de investiţii" programate pe anul acesta sau telefoanele de mobilizare a constructorilor întârziaţi.

"Cum vă raportaţi la tentativele de mituire?", îl întreabă, la un moment dat reporterul PressOne pe Bolojan. "N-am avut probleme deosebite, să ştiţi, oamenii se ştiu în anumite pieţe… Deci la fel cum profesorilor li se duce vestea în rândul studenţilor de anul întâi, de la cei din anii mai mari, şi-n aceste pieţe, fiecărui primar, fiecărui om care are o anumită putere de decizie i se duce vestea în pieţele respective, cum trebuie să-l abordezi, dacă poţi să-l abordezi, dacă nu poţi să-l abordezi…", răspunde primarul.

"Noi suntem nişte oameni normali, care trebuie doar să ne facem, fiecare, datoria, acolo unde suntem. Ce nu e în regulă este că părem anormali, asta înseamnă că nu e bine", spune, în încheiere, Ilie Bolojan.

Vezi mai jos clipul!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
FRAIERII
Mor de ciuda, încă o dată
Postat 10 Februarie 2019, 22:10 de Sandu1206
Dorel,"fa-te ca lucrezi....."Tine tempoul......https://youtu.be/EOoSJPuD-dc
"..pe mine ma intereseaza tempoul,.....am pierdut in prima instanta ? De ce, n-am facut la timp ?....ei pe cine au angajat ?...au o firma de avocatura ? " Exact cum am banuit.Totul pe fuga,totul pe repede inainte(un proiect facut pe zi!!??),totul pe interese, pe cunostinte si pe...trafic de influenta."Le rezolvam,le rezolvam...dar surprindeti-ma in compensatie cu altceva..Pe mine ma intereseaza tempoul...." Numai tempoul va intereseaza dom'primar,numai tempoul,nu calitatea proiectelor, nu calitatea lucrarilor ?Pai ia uitati ce iese daca va intereseaza numai...TEMPOUL.. Push the Tempo cu Fatboy Slim - https://youtu.be/EOoSJPuD-dc. Acesta este "Stilul Bolojan:Progres pe ruine??"(Bihoreanul 21-27 ianuarie 2019)Oradea se dezvolta in tempoul lui Ilie Bolojan!!??
Postat 07 Februarie 2019, 21:35 de platona
Rar așa probă de penibilitate publicitară și bălmăjeală administrativă de campanie electorală ...
... zero prioritizări de portofolii, zero management al resurselor umane, zero ierarhizare și un mare minus la strategie !?! În afară de "memoria" caietului, pe care dacă l-ar pierde ar trebui să se întoarcă la origini ... pare doar un tip determinat, parțial psihopat și cu câteva idei fixe învățate pe de rost !?! N-are niciun pic de fler în a scoate plusvaloare de la ceilalți ... strict câteva șabloane specifice unuia care trebuie să "doarmă" în primărie, pentru că s-a înconjurat de câteva slugi speriate de soartă !?! E precum nivelul minimal al diferenței dintre Johannes și Trump ... unde primul nu are capacitatea de a înșira o frază întreagă despre adversari fără să citească de pe prompter, iar al doilea ține un discurs de 90 de minute, din memorie, despre politica mondială fără să clipească !?!
Postat 07 Februarie 2019, 19:45 de CrisDumi
Felicitări
.
Postat 05 Februarie 2019, 20:32 de Sandu1206
Extraordinar...
Omul asta munceste 12 ore si chiar nu se face ca munceste, se vad rezultate. Sigur Ilie Bolojan este extraterestru!!! Sper sa avem un premier care să aibă macar 50% din performanțele lui. Jos pălăria pentru acesti oameni asemeni lui. Felicitări primarului si echipei lui.
Postat 05 Februarie 2019, 19:03 de Adrian_Preda
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON