URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2019, 16:29

"Mulţumim CJ Bihor!". La Aeroportul Oradea, bagajele pasagerilor se livrează direct din... "trotinetă" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Mulţumim CJ Bihor pentru primirea deosebită! Ultima fiţă în aducerea bagajelor pe aeroportul din Oradea în 2019!", scrie orădeanul care a trimis filmuleţul BIHOREANULUI, concluzionând amar: "Când o să fie gata terminalul poate ne fac o surpriză şi o să scoată şi singura rută Oradea – Bucureşti (în afară de cele care se fac vara în Turcia şi Egipt)".

Filmuleţul trimis de cititorul Sebastian Roşian a fost realizat luni, după aterizarea cursei de Antalya, şi este unul tragi-comic. "Nu este bandă? A, vine cu trotineta. Să sperăm că nu face pană! În secolul 21, uitaţi cum aşteptăm bagajele la Aeroport în Oradea. Ce am fost şi ce-am ajuns!", comentează cameramanul de ocazie, care apoi îi îndeamnă pe colegii de cursă să dea "atac" pe bagaje, când maşinuţa cu valize ajunge în dreptul pasagerilor.

După cum se ştie, în prezent se fac lucrări pentru amenajaraea unui al doilea terminal la Aeroportul Oradea şi modificarea fluxurilor la actualul terminal, care va deveni unul destinat exclusiv plecărilor.

Drept consecinţă, terminalul existent a fost închis recent, fără ca pasagerii să fi fost anunţaţi în prealabil, iar călătorii sunt nevoiţi, de două săptămâni, să aştepte îmbarcarea în două containere improvizate, în curtea Aeroportului. Livrarea improvizată a bagajelor se datorează aceloraşi lucrări.

Abia vinerea trecută, după un articol critic al BIHOREANULUI, conducerea Aeroportului a emis un comunicat de presă prin care cere "scuze pentru disconfortul creat pasagerilor", aducându-le însă şi o nouă veste proastă: reucerea, din 17 iunie, a numărului de poliţişti de frontieră care procesează paşapoartele.

Citiți și articolul "Ne cerem scuze!": Pasagerii care zboară de pe Aeroportul din Oradea, înghesuiţi în containere (FOTO)

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Bravo UDMR+PSD+ALDE
Ia uitati si pe zevzecul de Dummi cum incearca sa schimbe subiectul cand sunt aratate maretele realizari ale consiliului judetean. Sictir!
Postat 20 Iunie 2019, 22:08 de Neutryno
Nu este de vina aeroportul
In cazul de fata nu aeroportul este de vina ci prostul management al firmei de deservire a aeronavelor ce opereaza pe aeroport si-anume Romanian Airport Services
Postat 20 Iunie 2019, 19:18 de Laurentiu_76
La NY, pe "Kennedy airport" ...
... zburau bagajele, de la cei vreo 20 m înălțime la care e gura calei unui B737 fa[ă de sol, direct pe platforma care se vărsa pe banda colectoare !?! Nimic fragil nu a rezistat la acea cursă Tarom ... iar plângerile pasagerilor au fost atât de discrete încât "formula" se tot repetă din când în când !?!
Postat 18 Iunie 2019, 18:08 de CrisDumi
nu-i de mirare!
Nu-i de mirare ca nu avem curse pe aeroportul nostru daca asa organizare exista ! Pai mai frate: cat de prost trebuie sa fii sa inchizi un terminal pana inca nu este gata celalalt ?! Chiar nu mai puteau astepta sa fie gata celalalt ? Sau au vrut sa ii scarbeasca si pe cei care mai au curajul si banii sa zboare din Oradea ?
Postat 18 Iunie 2019, 17:13 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON