URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2018, 21:38

Mai mulţi în stradă: Circa 350 de orădeni i-au cântat "Mulţi ani primească" lui Liviu Dragnea în faţa sediului PSD Bihor (FOTO/VIDEO)

Spre deosebire de serile trecute, protestul de duminică împotriva Guvernului PSD şi împotriva lui Liviu Dragnea a luat amploare, peste 350 de orădeni adunându-se în Piaţa Ferdinand, de unde, cu acordul Jandarmeriei, au pornit în marş spre sediul PSD Bihor, trecând prin Centrul Civic.

Justiţie... pe sediul PSD 

La destinaţie, orădenii au huiduit copios, au scandat "PSD, ciuma roşie!", "Afară, afară, cu PSD din ţară!", "UDMR, magyar PSD", "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi" şi alte sloganuri asemănătoare, iar la un moment dat i-au cântat lui Dragnea "Mulţi ani primească".

De la microfon, unul dintre reprezentanţii Oradea Civică şi-a exprimat, printre altele, dorinţa ca şi liderul PSD Bihor, Ioan Mang, să îl întâlnească în puşcărie pe şeful său suprem de partid.

La un moment dat, unul dinte protestatari s-a rupt de grupul care scanda de lângă staţia de tramvai şi s-a dus în faţa sediului PSD, unde a lipit pe placa organizaţiei judeţene un sticker cu mesajul "Toţi pentru justiţie", în aplauzele colegilor. 

Apoi, orădenii s-au întors în Piaţa Unirii, unde au fost anunţaţi că Oradea Civică organizează, miercuri, când se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, o coloană de maşini spre Bucureşti.

Tot în Piaţa Unirii, ei au ascultat Imnul României şi "Odă bucuriei", imnul Uniunii Europene.

Cântece în faţa Teatrului

Protestul a început la ora 19 în Piaţa Ferdinand, unde se adunaseră circa 70 de orădeni, dotaţi cu steaguri tricolore, pe care au scris "Oradea", şi pancarte cu mesaje precum "Nu vrem dictatură", "Toţi pentru justiţie", "Fără penali în funcţii publice".

Protestatarii au adus cu ei şi muzică, din boxe putând fi auzite "Wind of Change", "Vinovaţii fără vină" şi "Imnul Golanilor". Încă de acolo, orădenii au început să strige "Fără implicare nu va fi schimbare", "Data viitoare mergeţi la votare", "Uniţi salvăm toată România", "UDMR, magyar PSD" şi "Iliescu, condamnat pentru sângele vărsat".

Concomitent, în Piaţa Unirii, câţiva membri ai Asociaţiei Oradea Civică îşi instalaseră corturi şi strângeau semnături pentru campania "Fără penali în funcţii publice", printre semnatari numărându-se inclusiv turişti din Bucureşti.

Unul dintre membrii Asociaţiei Oradea Civică, Cosmin Bursaşiu, a spus că va rămâne în Piaţa Unirii şi va dormi în cort "până când Dragnea va cădea", îndemnându-i şi pe alţi orădeni nemulţumiţi să facă la fel.

La ora 20, protestatarii, al căror număr ajunsese la circa 250, au pornit spre Piaţa Unirii, ajutaţi de echipajele de Poliţie care au întrerupt pentru scurt timp circulaţia pe acel traseu.

"Jandarmeria, jos pălăria!"

În Piaţa Unirii, orădenii au strigat "Vrem să muncim, nu să vă păzim" şi "Dragnea, nu fi trist. La Jilava au dentist" şi au stabilit ad-hoc să meargă şi la sediul PSD din Piaţa 1 Decembrie. Jandarmii au aprobat marşul, cu ocuparea unei benzi de circulaţie, pe traseul Piaţa Unirii – Traian Moşoiu – Centrul Civic – Piaţa 1 Decembrie.

Drept urmare, cu copii în braţe, de mână sau în landouri, cu biciclete, cu căţei şi chiar în baston, protestatarii au pornit spre sediul PSD. În mulţime au putut fi văzuţi şi membri PNL şi USR, dar şi orădeni neimplicaţi în politică.

Pe traseu, orădenii au scandat "Jandarmeria, jos pălăria!", mulţumindu-le astfel jandarmilor care i-au protejat şi le-au asigurat un culoar pentru marş. Protestatarii nu au uitat, însă, motivul pentru care au ieşit în stradă, aşadar au strigat "În democraţie, hoţii-n puşcărie" şi "DNA să vină să vă ia".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
!!!
@speed: Go...
Postat 25 Iunie 2018, 20:53 de cainerau
cainerau
Nu ma fa sa te citez iar :) E clar...tu esti in lumea ta :) Recomand sa-ti inchizi netul si sa ramai acolo Iti multumim ca ti-ai vandut tara pentru 20 de lei + la pensie!!!
Postat 25 Iunie 2018, 20:25 de speed
asta e!
...zburli...
Postat 25 Iunie 2018, 20:09 de cainerau
!!!
@speed: Pietonala Universității apare că atare în Master plan-ul lui Năstase, idee a rectorului cica(dar eu personal aș paria pe altcineva! am dovada...)! Așa că nu te mai zburau degeaba! Auzi bre...am dovada în telefon! Ai priceput? AM DOVADA!
Postat 25 Iunie 2018, 20:07 de cainerau
cainerau, asta e postarea ta :)
!!! @cetateanbihorean: Dacă a făcut furtisaguri nu am nici o problemă! Dar să fie dovedit cu probe! 1. 2. 3.!Palpabile! Așa și eu am auzit ca cineva si-a tras concubina că să treacă pe numele ei o vilă...hotelul nu știu pe ce nume e! Dar nu am probe... Postat 25 Iunie 2018, 16:19 de cainerau
Postat 25 Iunie 2018, 18:54 de speed
cainerau
Ce spuneai tu in apararea taticutului tau D? Ca se bucura de prezumtia de nevinovatie? Tu ce faci acum...dai cu tot felul de acuze; dai cu tot felul de dezinformari (pietonala Universitate) iar cand ti se cere o proba, tu vii cu un citat de prin nu stiu ce ziar. Acum pe bune, doar atat poti? Latri mult si degeaba? :)))
Postat 25 Iunie 2018, 18:49 de speed
CFR! ...campioana României la fotbal
@speed: Nu mă pune să mă exprim despre P.F.! Dar totusi el nu a avut parte de fonduri europene! Este mult mai grav să le ai și să le faci praf! Eu așa știu (surse bine informate)ca dumnealui are neste probleme! Așa a cunoscut-o pe dumneaei! Acum nu pot divulga mare lucru că...GDPR! Se va vedea la final!
Postat 25 Iunie 2018, 18:14 de cainerau
cainerau
Tu doar partea cu Ciuperca o vezi? Banuiesc ca pentru tine, erau mai buni primarii de dinainte care n.au facut nimic. Crezi ca reinoirea a tot ceea ce tu critici se face puscand din degete? Crezi ca magistralele de apa se schimba a la Harry Potter?! Nu mai fi carcotas si doar atat...totusi, sunt 90% din orasul asta care se bucura de modernizarile facute.
Postat 25 Iunie 2018, 17:42 de speed
@javra raioasa
Mai las-o incet cu patriotismul ca voi stiti doar de patrihotism. Nemtalaul mai misca ceva pentru sarbatoarea centenarului voi, javre ordinare ne-ati vandut hungariei! Incet si cu bun sint cand vorbesti de patriotism!
Postat 25 Iunie 2018, 17:32 de scortosul
@javra raioasa
nemtalaii au facut Romania Mare, psd-ul a facut Romania mica! pnl= aceiasi mizerie dar ceea ce e interesnat e ca mizeria din pnl e viitura din psd via pdl si cu totii din fsn-ul lui Iliescu-kgb. Gunoaiele politru ce au confiscate "revolutia"(daca a fost revolutie) si au trecut tara pe persoana fizica: nastase, dracnea, felix motanul,........
Postat 25 Iunie 2018, 17:30 de scortosul
Skandinavul
PSD sau PNL este forte inportant ca aceste partide exist. Indivizi psycopatici si asociali care actioneza si folosesc pozitile politice pentru cistig propiu trebuesc alungati.
Postat 25 Iunie 2018, 17:28 de Skandinavul
!!!
@scottosul: spui K.W. spui reprezentantul celei mai rele națiuni de pe planetă! Evreii au suferit de pe urma ei! Spui PNL, vezi Oradea! Ciuperca praf, PU praf, CEt praf! Tot orasul distrus! Fara apă calsa, fără căldură iarna! Tot orașul pietonal! Universității pietonala! Pentru binele oradenilor! Mintea bolnavă a cuiva în cardasie cu alte minți TEMBELE au putut născoci așa ceva! Si unora vă place...
Postat 25 Iunie 2018, 17:12 de cainerau
@javra raioasa
ai spus psd ai spus tradator! ai spus psd ai spus demolator al economiei nationale, ai spus psd ai spus va vanzator al patrimoniului national. ai spus psd ai spus mizerie umana, ai spus psd ai spus mafia institutionalizata,....! Toata greata raiosule!
Postat 25 Iunie 2018, 16:33 de scortosul
da da
@scortosul: O cheama Vasilica! Da, sunt PSD-ist fara a fi membru! Sunt împotriva neamțului tradator! Sunt împotriva tradatorilor: IGB, FAB, MM, AAL, CB,GC!Da
Postat 25 Iunie 2018, 14:06 de cainerau
cutu rau
cutu rau esti psd-ist? Esti cu gramatica viorice veronica? esti cu hotii? esti cu tradatorii de neam si tara? Ce de caliatati adunate intr-o singura haita!
Postat 25 Iunie 2018, 13:05 de scortosul
Cetateanbihorean
Ai dreptate. Îmi dau silința să fie bine
Postat 25 Iunie 2018, 12:06 de Sandu1201
Chris
Adresele IP se schimba destul de des mak ales de cand ai fiber to the home. Chestia aia mica alba in care intra fibra iti schimba adresa pe baza unui lease de.la serverul RDS. Iar sa faci alte "sapaturi" nu e legal fara mandat ca sa zici ca blochezi pe bune pe cineva. E mai greu si e riscul de a tine jn forum in picioare, risc pe care ti-l accepti, ca nu ai ce face altfel. Adrese de mail poti face la nesfarsit, nu te opreste nimeni. Nu poti bloca nici domenii de mail ca deh,nu stii cine pe unde are cont. Ce ar putea face distinsii de la bihoreanul ar fi sa faca login via facebook. Trolii ar disparea repede iar controlul ar fi mai usor. Sau oauth cu pin de confirmare pe telefon. Am idei, bani sa fie ca ajutorul meu e gratis pentru cei care tin bihoreanul si, implicit, pe mine, la curent cu stirile (nu ma uit la TV). Dar e o sabie cu 2 taisuri... Nu dau idei :)
Postat 25 Iunie 2018, 11:56 de poiu
ham ham
nu mai are de ce se lega decat de cum scriu unii si altii? iar abereaza pe langa subiectul din articol. ca de obicei. tipic pentru el. moderatorii de ce l-au acceptat din nou? nu inteleg daca ti se blocheaza un cont cu un nume si iti faci altul si altul si altul etc nu se vede ca este de pe aceeasi adresa de ip?
Postat 25 Iunie 2018, 11:29 de User anonimizat
Skandinavul
Sa se scoata si bacsisurile date chelnerilor/ospatarilo; trepadusilor din benzinarii, din spalatorii si etc
Postat 25 Iunie 2018, 11:09 de speed
Sandu
De ce raspunzi provocarilor? Ai sarit calul cu manere acum :))) si le dai satisfactie tuturor celor ca el, dandu-le munitie. Nu asa schimbi Romania. Nu asta e tara pe care o vrei
Postat 25 Iunie 2018, 10:34 de cetateanbihorean
Cuțu rau
Referitor la greșeli ...
Postat 25 Iunie 2018, 10:27 de Sandu1201
RE: Cuțu rau
Sandu, e timpul să iei o pauză de câteva zile!
Postat 25 Iunie 2018, 12:44 de Moderator
Skandinavul
Esti interesat de gramatica sau de societatea in care traiesti. Dupa 40 de ani de ultima clasa de limba romana este ok. Daca vrei scriu in engleza, suedeza ,daneza ,norvegiana. Intelegi atunci?
Postat 25 Iunie 2018, 10:23 de Skandinavul
ÎNFIORĂTOR
culturi... mentalități.... sfirseste...preutlului...inmormintare...toti romani...mine...itroduceti...tote...cit...alti...bonboana...
Postat 25 Iunie 2018, 09:35 de cainerau
!!!!
@Skandinavul: Atâtea greșeli gramaticale nu am văzut nici la Sandu! Măi analfabeților, voi vreți să conduceți România? Ferească Dumnezeu și Maica Domnului!
Postat 25 Iunie 2018, 09:32 de cainerau
Skandinavul
Vreti sa scapati de Liviu Dragnea astazi ,evaluatil pe el si complici lui psychiatric. Toti au trasaturi de psycopatici ,asociali,mytomani,lipsa de empatie,predatori sexual si violenti. Astea sunt rezultate din copilaria lor unde probabil au fost tramautizati fisic si sexual de rude sau persoane apropiate. Condamantii la tratament si reabilitare pe termen indefinit in instituti psychiatrice. Asa au rezolvat scandinavi problemele cu oameni care nu se pot integra in societati moderne. Persoane cu probleme psychice in societate pot fi controlati ,medicamentati,institualizati or si cind si or si cum.
Postat 25 Iunie 2018, 08:18 de Skandinavul
Skandinavul
Ba băiatule, AI SPUS BINE , BRAVO. AI SPUS CE NU M-AM GANDIT EU SI MULTI ALTI. Baaaaa ai zis tot ce trebuia.
Postat 25 Iunie 2018, 04:01 de Sandu1201
Skandinavul
Liviu Dragnea este rezultatul ingrozitor al culturi si metalitati romanului. Incepe cu florile si prajitura data invatatorului in scoala si se sfirseste cu colacul dat preutului la inmormintare. Toti romani au auzit de proverbul "Azi un ou mine un bou".Itroduceti zero toleranta si condamnati tote mitele cit de mici ar fi. Atunci scapati de monstru Dragnea si alti ca el. Intelegeti ? Zero absolut zero toleranta. Nici macar o bonboana sau un leu.
Postat 24 Iunie 2018, 23:56 de Skandinavul
#Rectificare text
Va rog sa scoateți din text formularea “cu acordul Jandarmeriei”,este greșit.Nu avem nevoie de nici un acord pt.a ne deplasa și exprima ,unde dorim și cum dorim,evident respectând legile. România este cel puțin deocamdată ,nu știm până când,stat de drept și membru UE. nicidecum Rusia sau Turcia,...asadar Constituția și CEDO ,ne garatează aceste drepturi mai presus de orice lege aberantă votată de borfașii noștri parlamentari. Nu dorim ca cei “mai săraci cu duhul” sa înțeleagă că ni se face un favor sau vezi doamne...sunt ei băieții buni și închid ochii la “ilegalitățile noastre”. PS. România este campioana europeană la încălcările drepturilor fundamentale ale omului.
Postat 24 Iunie 2018, 22:58 de altoradean
eroi din fata
bravo celor care ies in fata si ne reprezinta in strada! vom fi alaturi de voi la votare!
Postat 24 Iunie 2018, 22:57 de roger
Multumim!
Multumesc pentru ca v-ati adunat si ati manifestat si pentru mine! Multumesc!
Postat 24 Iunie 2018, 22:35 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON