URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2019, 19:44

Accident pe Bulevardul Magheru din Oradea: O femeie a murit, după ce a fost lovită de mașină (VIDEO)

Accident pe Bulevardul Magheru din Oradea: O femeie a murit, după ce a fost lovită de mașină (VIDEO) captură Facebook Infotrafic Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie a decedat, vineri seară, după ce a fost lovită de un autoturism pe Bulevardul Magheru din Oradea. Victima traversa strada, în zona stației de tramvai.

Potrivit comisarului Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, apelul prin numărul de urgență 112 a fost făcut la ora 18.37.

„Din păcate în urma leziunilor suferite, femeia a decedat în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de medicii sosiţi la faţa locului. Poliţiştii rutieri sunt prezenţi la locul producerii evenimentului rutier şi efectuează cercetări”, a declarat Dinu.

Circumstanțele producerii tragediei nu sunt, încă, pe deplin lămurite. Din câte se pare, victima, o femeie în vârstă, s-a angajat în traersarea riscantă a străzii, în zona stației de tramvai.

Traficul rutier nu este blocat, poliţiştii rutieri dirijând circulaţia.

UPDATE: Prin loc nepermis

Din cercetările efectuate la locul accidentului de echipajul Biroului rutier al Poliţiei municipiului Oradea, vina pentru producerea tragediei aparţine pietonului, o orădeancă în vârstă de 79 ani, care s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

"Un bărbat în vârstă de 69 ani, în timp ce conducea autoturismul dinspre strada Republicii spre strada Cele trei Crişuri, pe banda a doua, înainte de intersecţia cu  Parcul Traian, a acroşat-o pe victimă care s-a angajat în traversare de la dreapta la stânga direcţiei de mers a autoturismului, prin loc nepermis şi fără să se asigure", a declarat comisarul Dinu. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier al Poliţiei Oradea. 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
CrisDumi
Dacă s-ar face cum zici tu și ar fi mai scump, ar mări taxele, și ai comenta că de ce sau mărit taxele
Postat 23 Februarie 2019, 20:47 de Sandu1206
Dumnezeu sa o odihneasca !
Orice accident cu victime este regretabil, indiferent cine este de vina si trebuie sa invatam din greseli, ale altora sau ale noastre. Dar cat de prost trebuie sa fii sa spui ca administratia publica este de vina ca cineva a trecut prin loc nepermis ... Iar ca un urbanist de la Cluj sau Viena este neica-nimeni, este demn de un psd-ist cu neuronul defect. Probabil doar cei din Teleorman sunt buni.
Postat 23 Februarie 2019, 15:13 de oradea_mea_si_a_ta
Totul provine de la "geniile" administrației publice orădene ...
... care, cu mintea lor de bolșevici ignoranți, n-au înțeles lucruri elementare de tehnica mișcării oamenilor și mijloacelor pe care le folosesc aceștia, nefiind capabili să coreleze mersul pe jos, bicicleta, mașina, tramvaiul, autobusul, etc !?! Și asta ține de la inventarea liniilor de tramvai în Oradea până în zilele noastre !?! Mai precis, chiar dacă e ceva mai scump, când se reface o infrastructură de acest fel ori se face una nouă ... tramvaiul trebuie să se alinieze cu trotuarul, pe fiecare parte de drum !?! Circulația rutieră s-ar face astfel între liniile de tramvai, depărtate între ele la numărul de benzi necesare pentru autovehicule, fără riscuri !?! Asta trebuia să înceapă Oradea, în 2006 deja, când s-a refăcut toată infrastructura liniilor de tramvai de pe str. Primărie, dând astfel tonul unei alte abordări, care ar fi inclus și problema parcărilor care astăzi nu mai corespund nevoilor !?! Poate cineva se trezește, totuși ... și cheamă la consultare un urbanist cu mintea limpede, nu neica-nimeni de la Cluj sau de la Viena !?!
Postat 23 Februarie 2019, 12:18 de CrisDumi
Asa e cu ei
Daca traverseaza, de ce traverseaza. Daca vedem politia ca se leaga de ei, repede filmam si punem pe facebook, abuz, abuz, n-au de cine se lega decat de batrani!! Astia suntem. Acum avem mortal cu unul, viata unui conducator tocmai s-a schimbat radical din cauza unei inteligente. Poate e mai bine asa, politia sa nu se lege de oamenii in varsta si sa traverseze toti intr-o veselie...ca vezi doamne ei nu pot traversa regulamentar si sunt si foarte grabiti, n-au timp sa mearga pana la o trecere sau sa coboare pe sub pasajul ala...nu ca nu pot, e mai greu e drept dar pana la a nu putea, mai este.
Postat 23 Februarie 2019, 11:53 de DanD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON