URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2017, 20:29

Toamna Orădeană a început în Piaţa Unirii şi în Cetate: Dansatoare pe picioroange, mâncăruri delicioase şi… ploaie (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia 2017 a festivalului Toamna Orădeană a debutat, joi, fiind organizată în premieră şi în Piaţa Unirii, şi în Cetate. În ciuda vremii mohorâte şi, spre seară, a ploii, orădenii au ieşit în număr destul de mare să vadă ce li s-a pregătit anul acesta.

Dublu festival

În centrul oraşului festivalul a debutat cu un spectacol dat de "balerinele" Teatrului Pavana din Olanda, cocoţate pe picioroange, şi mâncăruri oferite în cea mai mare parte de restaurantele locale, precum The Hub by Ramada, MEATic, Baraw, Wok’n Roll, Rivo Restaurant & Lounge, Castelul Brutarilor şi Queens. De asemenea, în Piaţa Unirii au sosit şi invitaţi precum Paellarte şi Noodle Pack, cu mâncăruri ceva mai exotice.

Tot aici, organizatorii au amenajat o zonă pentru copii, un mini-teren de golf, un carusel şi mai multe baruri. În partea dinspre Piaţa Unirii, mesele au fost acoperite într-un soi de cort pentru ca ploaia să nu-i încurce prea tare pe mâncăcioşi.

Cortul s-a dovedit util încă din prima seară a festivalului, când după ora 19.30 ploaia i-a trimis acasă pe unii dintre orădenii ieşiţi la festival.

Joi, înainte de ploaie, şi în Cetate erau mulţi orădeni, semn că ideea organizării festivalului în două locaţii nu a fost una rea. În fortăreaţă, participanţii au fost atraşi de ofertele bogate ale vendorilor cunoscuţi din caravana Street Food.

La "Bătrânu’ Sas" se vând trei soiuri de burgeri, la "Home Garden" se vând burgeri "de grădină" şi sandwich-uri cu hering, la "Fritz & Grill" mâncare nemţească, iar la "Eat It" paste artizanale gătite pe loc. Orădenii au arătat din nou că au restaurante preferate, aliniindu-se la cozi în faţa truck-ului cu burgeri de la "Elemószia" şi celui cu clătite în diverse variante vândute "La nu ştiu cine".

Pentru seara de joi în Piaţa Unirii au fost programate concertele Szanto Denis, Trupa High, Peet Project (Ungaria) şi Ioana Ignat, iar în Cetate Pély Barna (Ungaria), Baby Elvis şi Mihail.

Who we are...

Deşi părea că vremea ploioasă va alunga lumea din Cetate, orădenii s-au strâns în număr important în preajma concertului lui Mihail. Circa 2.000 de oameni au populat fortăreaţa, din care 500 strânşi în jurul scenei, iar restul împrăştiaţi între punctele culinare din incintă. Au impresionat plăcut curăţenia, atmosfera relaxată, modul de servire al vendorilor şi, peste toate, prestaţia exemplară a vedetei serii.

Mihail (Mihail Sandu) este un tânăr de 27 de ani, născut în Rusia, care a copilărit însă în Republica Moldova, provenind dintr-o familie de artişti, el însuşi absolvent de Arte şi peste Prut, şi în România. Ca muzician, a adus un sound nou, combinând muzica electronică cu influenţe rock şi jazz, şi a dat lovitura cu hitul „Mă ucide ea”. A interepetat piesa şi în concertul de joi seara de la Oradea, într-o orchestraţie inedită, diferită de original, dar şi numeroase alte piese, din care s-a detaşat cel mai nou hit al său, „Who you are”, ferdonată la unison şi de spectatori.

„Un concert depinde de spectatori”, a spus Mihail, lăudând publicul orădean, despre care a spus că se aştepta să fie „mult mai puţin” din cauza vremii. Una peste alta, a fost o seară frumoasă, care a definit mai bine „who we are”, noi, orădenii consumatori de muzică bună. Şi de mâncare bună...

Toamna Orădeană continuă în acest weekend programând între altele concerte Zdob şi Zdub, Delia şi Smiley, spectacole stradale în cartiere şi un foc de artificii. 


Program scenă Piaţa Unirii

Vineri, 6 octombrie

18:00-19:00 JAZZ TODAY (ROU)

19:00-20:00 Fratii Jdieri (ROU)

20:00-21:00 Charlie (HU)

21:00-22:00 Zdob si Zdub (MD)

Sambata, 7 octombrie

17:00 – 18:30 World Youth Hope, interpreti: Andrea Piccirillo, Mario Labellarte, Luca Bonaffini, Linda Valori si Francesco Sportelli (IT)

19:00 – 20:00 In Fusion- Marius Pop si Calin Pop (ROU - PL)

20:00-21:00 Lora (ROU)

21:00 – 22:00 Smiley (ROU)

Duminica, 8 octombrie

18:00 – 19:00 Timea Pall (HU)

19:00 – 20:00 Publika (ROU)

20:00 – 21:00 The Motans (MD)

21:00 – 22:00 Delia (ROU)

22:00- Focuri de artificii

Program scenă Cetatea Oradea

Vineri, 6 octombrie

17:30 Larisa (ROU)

19:00 Ligia Hojda (ROU)

20:30 Vița de Vie (ROU)

Sambata, 7 octombrie

17:30 Rubie (ROU)

19:00 Lucia (ROU)

20:30 Alexandrina Hristov (ROU)

Duminica, 8 octombrie

17:30 Soul Serenade (ROU)

19:00 NextEX (ROU)

20:30 Golan (ROU)

Program cartiere:

Cartier Rogerius- Parcul Magnoliei

6 octombrie- ora 16:00- Kafi Orchestra(FRA)

7 octombrie- ora 18:00- Mana Dance Academy

8 octombrie- ora 17:30- Kafi Orchestra(FRA)

Cartier Nufărul- Parcul Salca

7 octombrie- ora 18:00 Kafi Orchestra(FRA)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON