URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2019, 23:44

Robu în acţiune: Primarul Timişoarei a tăiat cablurile aeriene din centrul oraşului, lăsând mai mulţi locuitori fără internet, televiziune şi telefonie (VIDEO)

Robu în acţiune: Primarul Timişoarei a tăiat cablurile aeriene din centrul oraşului, lăsând mai mulţi locuitori fără internet, televiziune şi telefonie (VIDEO) (sursa: pressalert.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a pedepsit, luni seara, firmele care au refuzat să-şi mute cablurile în subteran. Împreună cu alţi angajaţi ai Primăriei, Robu s-a dus în centrul Timişoarei şi a tăiat cablurile ajungând la ele cu ajutorul unei autoscări.

O bună parte a centrului Timişoarei a rămas astfel fără internet, televiziune şi telefonie.

Robu a spus că a recurs la acest gest extrem fiindcă reprezentanţii furnizorilor acestor servicii au sfidat în mai multe rânduri solicitările Primăriei de a muta cablurile în subteran şi le-au lăsat pe stâlpi. 

"Am anunţat destul de demult că vine momentul în care declanşăm pur şi simplu o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificaţi, răsnotificaţi, dar, din păcate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. În această seară am stabilit că vom fi aici şi eu şi colegii care se ocupă de problemele acestea şi vom începe să tăiem cablurile. Au auzit şi acum sunt şi unii proprietari prezenţi aici şi îşi taie singuri cablurile. Nu ştiu câte persoane vor fi afectate, mie îmi pare foarte rău pentru cetăţeni, pentru că ei nu au nicio vină, ei sunt abonaţi la diverşi operatori pentru diverse servicii, de vină sunt furnizorii respectivi, că nu-i respectă pe abonaţii lor, că dacă i-ar fi respectat, nu ar fi creat această situaţie. Ei bine, se va face cu ghilotina dacă nu merge cu vorba bună. Vom continua şi nu ne vom opri până când nu vom scăpa oraşul de cabluri aeriene", a declarat, potrivit hotnews.ro, Nicolae Robu.

Edilul n-a stat pe margine. După ce şi-a pus o cască de protecţie, el a urcat pe autoscară şi a retezat un cablu.

În timpul "misiunii", un trecător i-a strigat că poate e vorba de un cablu care ajunge la Primăria Timişoarei. "Şi dacă merge la primărie, asta e, sper să nu meargă la primărie, dar hotărârea este fermă, scăpăm oraşul de cabluri aeriene. Nu ştiu unde merge, noi nu vrem să lăsăm pe nimeni fără Internet, fără televiziune, fără telefonie, nu vrem asta, dar nici nu mai putem tolera ca oraşul să fie plin de cabluri aeriene", i-a răspuns Nicolae Robu, potrivit pressalert.ro.

După operaţiune, edilul a spus, satisfăcut, "victorie".

Reprezentanţii unor firme de cablu au aflat de acţiunea Primăriei şi au sosit în zona centrală cu echipe de intervenţie să-şi demonteze singuri firele, pentru a nu fi distruse, urmând să găsească soluţii pentru a le îngropa cât mai repede, scrie news.ro.

"La noi la UPC între 800 şi 1.000 de abonai sunt afectaţi, doar pe partea de business, fără persoane fizice. Avem şi persoane fizice, dar nu ştiu câţi. Ştiu că am mai încercat să discutăm la Primărie, s-au făcut anumite tronsoane subterane, pe porţiuni, dar asta e tot ce ştiu, un procentaj prea mic. Acum aşteptăm să vedem, să vedem până unde se taie, să găsim o variantă, dacă există. Poate să dureze o zi, o săptămână, o lună", a declarat, potrivit aceleiaşi surse, Sebastian Huluţa, reprezentant UPC România.

Acţiuni similare vor avea loc şi în alte zone ale oraşului, au avertizat reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
@emilianr
emilianer, m-am prins de ce vorbesti tu atat: ai vrut sa inlaturi orice dubiu. Nu ca am fi avut, dar apreciez gestul sa-ti recunosti prostia.
Postat 19 Martie 2019, 20:50 de oradea_mea_si_a_ta
Cu doi de e.
Dacă taci, poți părea prost, dacă vorbești înlături orice dubiu. https://dexonline.ro/definitie/idee
Postat 19 Martie 2019, 19:49 de User anonimizat
EmilianR
Poate că nu mă interesează. Ai priceput ideea? ApropoS ideea cu un E sau cu 2?
Postat 19 Martie 2019, 19:10 de Sandu1206
@emilianr
baietas, vad ca stii tare bine cum e sa fii mercenar. Prestatie buna in continuare! Daca ai limba fina si lunga, poate te primeste draqnea in baie!
Postat 19 Martie 2019, 17:43 de oradea_mea_si_a_ta
@Sandu1206
Propoziții mai simple, mai puține greșeli de ortografie. Bravo, ai priceput ideea.
Postat 19 Martie 2019, 17:18 de User anonimizat
EmilianR
Nu te mai deranja, sa ne deranjezi.
Postat 19 Martie 2019, 17:15 de Sandu1206
@ili3
Vai ili3 da cum poti sa zici asa ceva? Tu stii ce inseamna mercenar? Mercenar este cineva care primeste bani, o remuneratie. Aici totul e pro bono, moca cum se zice, degeaba.
Postat 19 Martie 2019, 16:49 de User anonimizat
@Moderator
Stimate domn, sunt absolut convins ca ati terminat ciclul primar, ba indraznesc sa spun ca ati absolvit si gimnaziul! Ce era asa greu de inteles in postarea mea?! Ce legatura are subiectul spre care m ati indrumat cu porcaria care curge si ACUM la robinet?! P.S. Daca va zice careva ca sunteti slugile/mercenarii birtinezului, va sare tandara!
Postat 19 Martie 2019, 16:40 de ili3
In atentia tuturor: Urmariti pe Youtube documentarul stiintific TRANSILVANIA ISTRORIE FURATA
Nu va mai certati pe probleme de etnie. Urmariti pe Youtube documentarul stiintific TRANSILVANIA ISTRORIE FURATA, si o sa vedeti cum stau lucrurile cu adevarat. Se citezea surse ale vremii, inclusiv surse unguresti. Iredentistii unguri au ocazia sa-si cunoasca istoria adevarata din surse proprii maghiare. Documentarul este facut cu materialul clientului. Vizionare placuta!
Postat 19 Martie 2019, 16:00 de ZIP
Alte griji avem noi, oradenii!
Bolojalnicule, de azi noapte imi curge la robinet in loc de apa, cafea. Cum era pe vremuri, o stii, nechezol ii zicea. Nu vii sa te servesc cu o ceasca, sa ti detartrezi dintii ca are suficiente ,,suspensii" abrazive (adica nisip).
Postat 19 Martie 2019, 13:57 de ili3
RE: Alte griji avem noi, oradenii!
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-44/oradenii-de-pe-malul-stang-al-crisului-raman-doua-nopti-fara-apa-147586.html
Postat 19 Martie 2019, 14:04 de Moderator
@EmilianR
Nici nu indraznesc sa ma "ridic" la "stas"-urile voastre de handicapati. Si de regula nu raspundeti, pt ca nu sunteti in stare de nimic, in afara de a improsca cu noroi. De regula comentez pe tema articolelor, dar cand vad atata tupeu si nesimtire nu ma pot abtine. Si ai dreptate, la voi doar prostii peste un anumit standard de prostie au un anumit statut, asa cum esti tu. Trist este ca noi restul suportam asta.
Postat 19 Martie 2019, 13:43 de oradea_mea_si_a_ta
@EmilianR
Nu o sa ai nici un rezultat, incercand sa-i faci educatie semidoctului! Am incercat si eu, dar cum spuneam fara nici un rezultat! Omul e o cauza pierduta!
Postat 19 Martie 2019, 13:15 de User anonimizat
@Sandu1206
"MĂTA" se scrie "mă-ta" analfabetule. Când ai ambiții de mare comentator, începe mai întâi cu studiul gramaticii. @oradea_mea_si_a_ta Ești mai prost decât prevede STAS-ul asa ca nu ma deranjez să-ți răspund.
Postat 19 Martie 2019, 12:35 de User anonimizat
@EmilianR
Mai las-o balta cu alesul. Ca daca te uiti la psd-ul tau jegos, dupa un hot (nastase), ati les un mitoman (ponta), iar acum un condamnat penal, cu acte in regula si un paranoic (draqnea). Nu stiu ce urmeaza, insa ne surprindeti mereu cand spunem ca mai jos de atat nu se poate. Asa ca mucles si mars in opozitie, din motive de igiena publica.
Postat 19 Martie 2019, 12:30 de oradea_mea_si_a_ta
EmilianR
De ce nu o faci pe MĂTA e țigancă , spurcată
Postat 19 Martie 2019, 12:16 de Sandu1206
sperante desarte
Eu sper sa nu se ajunga la de-astea si in Oradea. Si mai sper ca atunci cand se fac lucrari de mica sau mare amploare (pasaje Magheru, Centrul Civic, Cantemir) sa se traga/ingroape si cablurile prin pamant, sa nu mai atarne aiurea ca acum. Mi-e teama ca sperantele mele nu se vor implini, deoarece pana acum n-am auzit de concepte de tip NetCity sau similar, cum sunt in Bucuresti, Cluj sau Timisoara si orice oras civilizat dintr-o tara normala.
Postat 19 Martie 2019, 10:01 de oradea_mea_si_a_ta
Covrigăria
Se întâmpla tot în Timișoara, cam prin 2014. Luat cu mulțimea treburilor am trecut peste masa de prânz. Cum trebuia să mă întorc în aceeași zi la Oradea, mi-am consolat stomacul cu promisiunea unor covrigi cu brânză de la ieșirea din oraș. Când colo, ce să vezi! La îndemnul lui Ponta, ANAF-ul trecuse pe acolo înaintea mea. Săracu' Ponta, i-am umplut frigiderul! Așa cum, sigur, îl are acum și Robu.
Postat 19 Martie 2019, 09:41 de FaBULA
@Sandu1206
La ăștia din etnia ta imediat le sclipesc ochi în cap când aud de cabluri. Astea nu erau de cupru ci de fibra optica, nu iei nimic pe ele la reciclare.
Postat 19 Martie 2019, 09:19 de User anonimizat
Dat in judecata si internat
la Jebel, acolo unde ii este locul. Timisoara demonstreaza inca o data dupa Ciuhandu, ca este "fruncea". Dupa un hot au ales un bufon idiot.
Postat 19 Martie 2019, 07:34 de User anonimizat
.......
Cred ca roibu e blindat cu hotarari judecatoresti investite cu titlu executoriu! Nu exclud nici varianta ca omul sa necesite o internare pe la Gataia sau pe la Jebel. Asteptam replica avocatilor firmelor afectate! P.S. Daca tot s-a inhaitat cu birtinezul, il poate intreba cat ii costa pe cetateni (nu pe primar, nu pe primarie!) acest soi de haiducie!
Postat 19 Martie 2019, 07:28 de pinonel
Trista Revizionista is back...
Si asta cand aude de cultura, istoria, statuile, traditiile si continuitatea romanilor pe acest teritoriu, de succeselele lor, se inroseste instantaneu din cap pana-n talpi de ciuda si invidie, moment in care incepe sa-si imprastie zoaiele pe unde apuca. Am ajuns in mileniul trei si astfel de specimene traiesc prntre noi fara a fi evoluat nici cat negrul sub unghie, facand dovada "bunului simt", "educatiei", "tolerantei" si "bunei convietuiri" caracteristice unor astfel de indivizi/individe inapoiati/inapoiate mintal.
Postat 19 Martie 2019, 06:14 de Alcor
Cum adică au refuzat
Pe sub pământ e loc destul. La suprafață nu ne mai vedem de cabluri.
Postat 19 Martie 2019, 03:05 de Sandu1206
o fapta
Foarte bine a facut. Cei de la vodafone cand au tras un cablu taman prin fata geamului mi-au ridicat din umeri. La saptamana a mai aparut inca un cablu si ce poti face? au autorizatie si contract cu electrica distributie. acum sincer suntem ca in India
Postat 18 Martie 2019, 23:58 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON