URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2019, 16:43

Părinţii adoptivi ai fetiţei din Baia de Aramă au publicat imagini cu ea pentru a demonstra că este bine (VIDEO)

Părinţii adoptivi ai fetiţei din Baia de Aramă au publicat imagini cu ea pentru a demonstra că este bine (VIDEO) foto: captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă au publicat duminică noi imagini cu aceasta în timp ce se joacă, pentru a demonstra că este bine.

O dovadă că e bine

Localnicii, revoltaţi de modul în care au acţionat autorităţile care au ridicat fetiţa cu mascaţii, au protestat duminică dimineaţă în faţa Primăriei din Baia de Aramă şi au cerut să vadă o filmare cu copila.

Potrivit Hotnews.ro, câteva zeci de persoane s-au strâns în centrul localităţii şi au ameninţat că vor închiria un autocar pentru a merge la Craiova să se convingă că fetiţa este bine.

La presiunea protestatarilor, mama adoptivă a făcut publică o filmare în care se vede cum fetiţa se joacă cu nişte jucării.

Avocatul familiei adoptive, Liviu Belulescu, a dat asigurări că aceasta este bine îngrijită. "E în regulă, fetiţa este bine. Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste", a spus avocatul, conform sursei citate.

"Mami, nu vreau să plec!"

Protestele din Baia de Aramă au început vineri şi au continuat pe parcursul zilei de sâmbătă în faţa casei în care a fost crescută fetiţa de un fost asistent maternal şi de unde a fost luată sub supravegherea unui procuror pentru a fi înfiată în America.

Momentul ridicării din casă a copilei cu mascaţii a fost filmat de familia care a crescut-o.

Localnicii, dar nu numai, au fost revoltaţi de imaginile dramatice care arată fetiţa refuză să plece cu mascaţii şi procurorul care îi însoţea strigând "Mami, nu vreau să plec!"

Protestarii sunt revoltaţi că fetiţa a fost luată din casa în care a crescut împotriva voinţei sale şi spun că procedura adopţiei nu a fost derulată corect.

La rândul său, asistenta maternală care a crescut copila neagă că ar fi refuzat să o adopte şi susţine că ar fi fost obligată să semneze o hârtie gata completată.

Citiți și articolul: ”Între manipulare și adevăr, povestea Sorinei, fetița luată cu mascații. Familia care o creștea a refuzat să o adopte, dar a lansat acuzații de trafic de organe (VIDEO)”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Șpagă grasă
Se vede clar că procurorul Maria Piturca a luat șpagă , se vede clar că a acționat că o fomistă, asta cu " până la demonstrarea faptelor, respectivul procuror e nevinovat " nu o cred , clar a primit șpagă se vede din imagini cum a acționat.
Postat 23 Iunie 2019, 20:23 de Sandu1206
O porcareala...
O porcareala totatala tot ceea ce s-a petrecut acolo, porcareala care ne arata inca o data impotenta functionala a directiei de ocrotire a copilului(ca de altefel intreg sistemul bugetar), directie care este plina de slujbasi GRAS platiti fara nici o responsabilitate. Fostii "parinti" din Baia de Arama trebuiau pusi la punct demult iar copii scosi din curtea lor demult si nu lasati sa distruga sentimental acesti copii. Chestiiole aste cu strainii care sug sangele copiilor romani este o prosteala maxima raspandita de "parintii" din Baie acre se vedeau lipsiti de plocoane! O mizerie guvernamentala generate de lipsa de responsabilitate pe toate palierele a angajatilor bugetari plini de ifose si pretentii nejustificate prin eficienta, productivitate, ceativitate,.... a muncii in schimbul lefelor grase din taxele si impozitele platite de amarasteni. Se plangea una de subfinantare, NU, Nu este vorba de subfinantre ci de proasta gestionare a banului public, bani proveniti din taxe si impozite, proasta gestionare in tot sistemul bugetar!
Postat 23 Iunie 2019, 19:38 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON