URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2018, 11:44

Nu se lecuiesc! Doi adolescenţi au murit într-un nou accident transmis live pe Facebook, maşina avea volan pe dreapta (VIDEO)

Nu se lecuiesc! Doi adolescenţi au murit într-un nou accident transmis live pe Facebook, maşina avea volan pe dreapta (VIDEO) foto: antena3.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi adolescenţi au murit şi alţi doi au fost răniţi în urma unui grav accident de circulaţie produs, joi seară, pe Drumul European 85, în judeţul Vrancea. Cei patru se aflau într-o maşină şi îşi transmiteau plimbarea în direct pe Facebook, arată Digi24.ro.

În plus, maşina lor avea volan pe dreapta.

În film se vede cum şoferul le spune pasagerilor: "puneţi centura, că începe aventura", dar e singurul care îşi pune centura de siguranţă. "Decolăm", spun cei din maşină.

În timp ce conduce, şoferul poate fi văzut cum aşază mai bine smartphone-ul de pe care transmitea live pe Facebook. La finalul filmării se aud strigătele de groază ale tinerilor înainte de impactul mortal.

Conform poliţiştilor, şoferul în vârstă de 19 ani ar fi pierdut controlul maşinii din cauza vitezei şi a carosabilului umed, astfel că maşina s-a izbit de un podeţ.

Un pasager de 14 ani, din Slobozia Bradului, şi unul de 18 ani, din Odobeşti, au murit pe loc. Şoferul şi un alt pasager de 18 ani au fost răniţi uşor şi transportaţi la spital.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
CE chestie
Și șoferul din Ungaria era tot de etnia astora. Felicitări pt reușită. Mulțumim că nu ați făcut alte victime.
Postat 20 Iulie 2018, 16:25 de Sandu1206
fabula
Buna treaba cu centura si pierderea asigurarii. Dar faza cu utilizarea telefonului si suspendarea nr de telef si a conturilor, e degeaba...se pot inlocui mult prea usor. Garantez ca daca sta 3 luni pe tusa, fara drept de redobandire peste o luna, se va gandi nu de doua ci de 4 ori inainte sa foloseasca telefonul. E aiurea rau de tot...mor oameni mai multi din cauA telefonului decat a vitezei :(
Postat 20 Iulie 2018, 15:18 de speed
Inconștientul și sănătatea, cocalarul și telefonul
O măsură de sancțiune pe măsura iresponsabilității ar fi pierderea asigurării de sănătate dacă te-ai accidentat fără a purta centura de siguranță. Ca sancțiune eficientă , conformă cu realitatea, pedeapsa pentru utilizarea telefonului în timpul condusului să atragă suspendarea numărul de telefon și a conturilor de socializare.
Postat 20 Iulie 2018, 14:28 de FaBULA
Au decolat de tot
Ma bucur ca nu au facut alte victime prin aventura lor proasta...ca mor cei care fac chestii d'astea la volan nu e pacat...e pacat cand mai trag dupa ei cativa oameni nevinovati spre moarte
Postat 20 Iulie 2018, 13:59 de Dan1977
examen live
Asa ar trebui sa fie pentru permise proba practica,sa le poata urmari oricine doreste si sa reclame insuficienta pregatire a scolarului.In plus,obligatoriu,ca pana nu se da o lege ca soferii ce vorbesc la telefon sau fac gesturi de genul acesta la volan,sa li se anuleze permisul,sa dea proba prsctica la permis folosind telefonul mobil,ex sunand un prieten si sa treaca proba doar daca au suficienta indemanare sa faca acest lucru fara a pune in pericol siguranta circulatiei.
Postat 20 Iulie 2018, 12:59 de User anonimizat
citat dintr-un articol anterior
De asemenea legi avem nevoie si noi 1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile. 2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile. Si as mai adauga ceva, macar 30 de zile adio permis, daca nu semnalizezi sau daca nu te stii incadra pe banda corecta
Postat 20 Iulie 2018, 12:40 de speed
Selectie Naturala
Bine ca n-au facut alte victime.Selectie naturala.Doi cocalari mai putin pe lumea asta.
Postat 20 Iulie 2018, 12:23 de CetateanulTurmentat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON