URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2020, 10:39

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a dat demisia! Nelu Tătaru, numit în funcţie (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plină criză provocată de pandemia noului coronavirus, România rămâne fără ministru al Sănătăţii. Victor Costache (foto) a demisionat din funcţie, joi dimineaţă.

Anunţul oficial a fost făcut de prim-ministrul Ludovic Orban. "În cursul acestei dimineţi, domnul ministru Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, din motive personale şi profesionale. Am luat act de această demisie", a declarat premierul. ”Regret demisia domnului ministru, pe de altă patre o înțeleg”, a mai spus Orban, fără a da informații suplimentare.

Orban a mai declarat că îl va propune pentru această funcţie pe secretarul de stat Nelu Tătaru. „Îi voi propune domnului preşedinte, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, pe domnul secretar Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătăţii, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus, deja stăpâneşte foarte bine procedurile, tot planul de măsuri. Azi se găseşte la Suceava, l-am sunat şi l-am informat privitor la intenţia mea, urmând să revină în Bucureşti şi să discutăm toate detaliile”, a declarat Ludovic Orban, joi dimineaţă.

Costache nu şi-a explicat public demisia, dar presa centrală speculează că aceasta i-a fost solicitată de premier. Demisia ministrului Sănătății vine în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au fost critici privind lipsa de materiale de protecție din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19. În ultima sa ieșire publică, miercuri seară, Costache declara că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, o altă declarație controversată și criticată.

UPDATE, ora 14:

Într-o declaraţie susţinută joi la Palatul Cotroceni, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că a luat act de demisia lui Victor Costache şi a semnat numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii. "Domnul Tătaru cunoaște situația și trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru combaterea răspândirii virusului", a precizat preşedintele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Tara asta e putreda
citesti si te cracesti: www.cotidianul.ro/de-ce-nu-l-ati-dat-afara/
Postat 27 Martie 2020, 22:48 de excalibur
Nicio pierdere
Omul n-avea ce cauta in functia de ministru. A fost in conflict de interese din prima zi. A mintit ca lucreaza pro bono si doar in weekend, dar s-a aflat ca lucra in timpul saptamanii pentru un spital privat iar pro bono la el inseamna vreo 5000 de euro. A ajutat doar spitalul la care lucra, a incercat sa privatizeze sanatatea, a scazut bugetul sanatatii cu 22%, fugea de presa, a acceptat sa joace in mascarada cu picatul propriului guvern, in criza coronavirusului a avut un timp de reactie iohanisian, neexistand in spatiul public. Singurul lucru care-l recomanda pentru functia de ministru e ca e din Sibiu.
Postat 26 Martie 2020, 19:57 de 1x1
ALT PAPAGAL/LAȘ GALBEN CĂZUT LA DATORIE
Este inadmisibil ca in aceste momente in care poporul suferă sa isi dea demisia.SA SPUNA PUBLIC CARE SUNT MOTIVELE?Știa din prima zi cand a acceptat aceasta functie ca sistemul sanitar românesc este unul bolnav din temelie.Acest ministru este un las direct responsabil pentru prostul management aplicat in aceasta perioada de criză in care românii plătesc cu viata.Dacă era un om de onoare lupta in continuare pentru români pana la sfarsit ul pandemiei.PNL sa isi asume aceasta demisie aceasta criză si sa guverneze responsabil țara, pentru ca pana in momentul actual au cam dat cu stângul în dreptul.
Postat 26 Martie 2020, 15:46 de User anonimizat
Lipsit de caracter, amator desăvârșit și laș precum Johannis ...
... Costache a "dezertat" ca să scape de orice răspundere !?!
Postat 26 Martie 2020, 15:07 de CrisDumi
Sorry
Mie ,profesional,mi-a facut o impresie buna.
Postat 26 Martie 2020, 11:11 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON