URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2017, 14:37

Mama băieţelului terorizat de Moş Nicolae: "Am crezut că e bine ce fac" (VIDEO)

Mama băieţelului terorizat de Moş Nicolae: 'Am crezut că e bine ce fac' (VIDEO) foto: adevarul.ro

Mama copilului de 5 ani terorizat la întâlnirea cu "Moş Nicolae", în care s-a deghizat presupusul ei iubit, care l-a ameninţat şi a lovit în repetate rânduri podeaua cu un băţ, spune că a crezut că e bine ce face, însă recunoaşte că a exagerat şi susţine că nu şi-a lovit sau maltratat niciodată băieţelul, pe care îl creşte singură, scrie adevarul.ro.

Potrivit sursei citate femeia în vârstă de 31 de ani din Bistriţa-Bârgăului s-a declarat şocată de amploarea pe care a luat-o toată această întâmplare.

"Am vrut să îl speriu puţin de Moş. A primit şi cadouri. Nu cred că în filmarea aia s-a văzut că l-a snopit în bătaie Moşu`. Recunosc că, ca şi mamă am greşit puţin. Îl cresc singură. Aşa am crezut că e bine să fac. Recunosc că am greşit. E copilul meu şi mă doare sufletul. Nu îl maltratez, e sufletul meu. Poate am exagerat puţin, dar nu l-am maltratat sau bătut niciodată", a mărturisit mama băieţelului.

În video-ul care a făcut înconjurul internetului se observă cum bărbatul îl ameninţă pe copil, care plânge, speriat, într-un colţ. Individul loveşte parchetul cu un obiect, care pare a fi o coadă de mătură. În tot acest timp, mama sa pare amuzată de acest incident, fără să intervină pentru a-şi apăra fiul, vizil traumatizat.

La un moment dat mai apare în imagini şi o fetiţă care e la rândul său obligată să stea în genunchi şi să spună o rugăciune.

Tatăl natural al copilului a primit imaginile pe internet şi imediat a anunţat autorităţile, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa care au sunat la colegii din Bistriţa Nasaud.

Totuşi, bunica băieţelului, care era şi ea prezentă la întreaga scenă, nu vede nimic ieşit din comun în comportamentul Moşului, care întâmplător este unul dintre băieţii săi. 

"Aşa vine Moşu`cu bota, l-a pus să zică nişte rugăciuni şi atât. S-a panicat (n.r. băieţelul) că i-a fost frică de Moş, probabil. Filmuleţul l-a făcut un nepot de-al meu şi I-a trimis tatălui copilului, care a vrut să ne facă un rău şi ne-a făcut", a spus, potrivit adevarul.ro, bunica băieţelului, vizibil afectată.

În ciuda terorii la care l-a supus, micuţul a primit de la Moş Nicolae dulciuri şi jucării.

Mama acestuia l-ar fi îndemnat pe Moş Nicolae să fie mai dur cu cel mic, pentru că acesta făcea prostii la grădiniţă şi era năzdrăvan. "Nu consider că l-a traumatizat pe copil. Nu a fost o sperietură după care să rămână copilul cu traume. Nu am făcut nimic ieşit din comun, l-a speriat moşul puţin cu bota, asta-i drept", a completat bunica băieţelului.

Băieţelul are vârsta de 5 ani şi este rodul unei relaţii pe care mama sa a avut-o cu un bărbat din Constanţa. Cei doi s-au cunoscut în Italia, unde erau amândoi la muncă.

Poliţia anchetează acum modul în care "Moşul" s-a comportat cu micuţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Aiureala exagerata!
O aiureala a inceput cu postarea acestui eveniment nepotivit! Si toate au ca scop blamarea familiei normale. Copilul nu a fost batut, intr-un mod oarecare s-a incercat corectarea unor problem comportamentale si un prost a postat plasul copilului. Nu spune nimeni si nimic de copii stresati de parintii betivi, vulgaricare terorizeaza intreaga familie. Unchiul a exagerat cu bataia repetata in podea dar asta nu a fost violentat , vulgarizat copilul! Cred ca in scopul dafaimarii familiei normale destrabalatii morali vor sa creeze un curent mincinos despre ceea ce este in fapt familia. Copii trebuie educati in sensul de a asculat de parinti ca altfel vor iesi in lume fara rusine a de a respecta si asculta normele social-morale-legale ale societatii!
Postat 10 Decembrie 2017, 22:18 de scortosul
CE chestie
În proporție de 30% Romania se înmulțește in asa fel. Ce pot să zic e , ca e bine si asa daca altii nu o fac cu străduința.
Postat 10 Decembrie 2017, 01:01 de Sandu1201
Dosar penal
Abominabil. O mama care-si terorizeaza copilul va risca intre 3-7 ani puscarie.Intre timp copilul traumatizat va creste si probabil pe la 14-16 ani va lua gitul celor care il vor lua la autostop si nu va avea nici un regret.Organele statului sunt supereficiente. Mai putin eficiente cu steroizii tunsi scurt, cu ceafa groasa si bicepsii munciti la sala.Cu aia sunt timizi, cind iesi din coma trebuie sa faci plingere altfel se aplica principiul "ce nu te omoara,te-ntareste"
Postat 09 Decembrie 2017, 21:13 de excalibur
La noi nu e civilizatie...
Daca se intampla in Norvegia, le lua copilul si il dadea pentu adoptie unui cuplu de homosexuali... Lasand ironia deoparte, nu zic ca e bine ce au facut, atata pot ei cu gradul de cultura pe care il au, dar ma intreb ce speriat va fi copilul cand o va vedea pe mama luata de politie si el dat la un centru de plasament. Acum, cu educatia asta moderna, vor fi mult mai multi copii violenti, vor fi mult mai multi copii care vor ajunge sa se drogheze si sa fie inutil pentru societate, dar deh... e democratie, toti au drepturi si numeni nu are obligatii, decat poate numai fraierii care se chinui sa isi faca o familie, sa creasca un copil (ca mama asta singura) sa mearga la serviciu. E mai simplu sa iti lasi obligatiile in urma, sa mergi in diaspora si de acolo mai trantesti o reclamatie la 112, mai uiti sa platesti pensie alimentara, dar deh, ai drepturi.
Postat 09 Decembrie 2017, 20:03 de ionel82
Balena in polonic
Furtuna in pahar cu apa
Postat 09 Decembrie 2017, 18:21 de unu
şi cu elevii
ăia ce-şi jignesc,lovesc sau chiar îşi dezbracă profele?ce facem?mai mult ca sigur da,tre să-i iertăm,fiindcă sunt copii.Un copil care e în stare să fircălească pereţii,sau să chinuie un pui de pisicuţă,,sau sau,,,sigur e în stare să ducă o sperietură de asta...şi sperăm la o îndreptare
Postat 09 Decembrie 2017, 16:07 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON