URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2017, 13:34

Dacian Cioloş îşi face partid: "Ne prezentăm la următoarele alegeri cu o ofertă politică" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, duminică, faptul că din Platforma România 100, pe care o conduce, se va desprinde în curând un partid politic, despre care a spus că va fi capabil să se prezinte la următoarele alegeri, "indiferent când vor avea ele loc".

Declaraţiile au avut loc în cadrul unei reuniuni a membrilor organizaţiei. "Platforma România 100 a pornit ca un grup aşa-zis tehnocrat. Am avut surpriza să vedem că în câteva săptămâni, fără să facem promisiuni, zeci de mii de oameni - peste 30.000 - s-au alăturat platformei. De aici a pornit totul. Am înţeles că e nevoie şi de o implicare politică. Nu ne-am ferit de lucrul acesta, însă n-am vrut să punem carul înaintea boilor. Vreau să fiu foarte clar: din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic, fără nicio îndoială.  Noi, cei care am fondat România 100 suntem hotărâţi să facem lucrul acesta. Aş spune chiar că e un proces natural. Cred că este necesar să arărtăm oamenilor nu doar o viziune şi o ideologie, e nevoie să arărtăm ce înseamnă, în ce se traduce ideologia, în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat şi ideologia", a anunţat Dacian Cioloş, potrivit adevarul.ro.

Fostul premier a spus că viitoarea formaţiune politică nu va acţiona împotriva partidelor cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, ci va fi deschisă colaborării.

"Există un risc ca acest proiect  să ducă la fărâmiţarea opoziţiei care şi aşa, cât o fi ea de puternică, e împărţită pe mai multe bucăţi (…) Mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care n-am cum decât să o asum ca din această platformă să se desprindă şi un partid politic, care nu va acţiona împotriva celor cu care împărtăşim valorim idei şi principii comune, cu care avem acelaşi ADN şi că vom fi deschişi celor cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acţionăm în perioada următoare. Ne dorim să lucrăm împreună cu cei care nu doar declară, dar şi dovedesc că împărtăşesc aceleaşi valori şi principii", a mai spus Cioloş.

"Vom fi gata să ne prezentăm la următoarele alegeri cu o ofertă politică, indiferent când vor avea ele loc", a promis fostul premier.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, actorul Victor Rebengiuc a spus că este nevoie de un partid nou care să fie format din oameni care-şi doresc cinste şi adevăr, explicând că el este unul dintre cei care a prins instalarea comunismului în ţară şi de care este sătul pentru că durează de mult.

"E nevoie de dumneavoastră, e nevoie de un partid care să fie format din oameni care-şi doresc cinste, îşi doresc adevăr, îşi doresc o politică normală în ţara asta. Eu mi-o doresc de foarte multă vreme, sunt unul dintre cei care au asistat la începerea comunismului în această ţară. Sunt sătul de comunism, credeţi-mă, durează de mult şi cred că în puterea dumneavoastră stă faptul de a putea scăpa de acest comunism", a arătat reputatul actor.

El a spus că nu are concepţii politice, ci îşi doreşte doar o ţară în care să trăiască normal. "Nu sunt un agitator politic şi nu am concepţii politice. Eu am nevoie de o ţară normală, am nevoie să mă simt bine, să ştiu că sunt bine reprezentat în Justiţie, că sunt bine reprezentat în viaţă în general, nu cu şmecherii. În momentul de faţă observăm, comunismul e la el acasă, numai că e un comunism scăpat din laţ. Nu mai e o autoritate care să-I ţină strâns şi să-şi pitească agoniseala furată. În moemntul de faţă sunt deschişi, puţin le pasă. Cine este în Parlament? Ce calitate umană există în Parlament? Ce încredere pot să am eu, un om de aproape 85 de ani, într-un parlamentar care înjură o colegă. Ce încredere pot să am eu în băiatul acela?", a mai explicat Rebengiuc.

"Sper foarte mult ca dumneavoastră toţi care v-aţi adunat aici să însemnaţi ceva pentru ţara asta şi să faceţi lucrul ăsta din toată inima. Vă urez mult, mult, mult succes", a conchis actorul.

Ziare.com amintește că, în luna octombrie, Cioloș a dat de înțeles că regretă decizia de anul trecut, când a anunțat că nu va candida la alegerile parlamentare. Ulterior, el a sus că „e cazul să ne încumetăm să ne facem viața și guvernarea, așa cum am tot cerut altora să ne-o facă”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
?nedumerire
Tupeu a la Pericei city..Sincer ...SICTIR dle expremier!
Postat 12 Decembrie 2017, 06:35 de grigore
@bestiuta
gata! ti-ai intrat in mana cu ineptiile. deja perseverezi in commenturi de kko. inseamna ca ai fost in perioada de proba pana acum si ai trecut la program normal de paid posts. cat iti mai dau antisorosistii pe o postare? sa vedem daca ni se merita. in rest rumegi aceeasi guma amarata de fiecare data.
Postat 11 Decembrie 2017, 08:56 de User anonimizat
Iliescu te iubim ca ca tine nu gasim.
Partid ca cel aflat la guvernare nu gasim. Cu lideri unu si unu : 1.Ion iliescu urmarit penal in dosarul mineriadelor. 2.Liviu Dragnea, presedinte PSD condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare si cercetat in alt dosar. 3.Victor Ponta, fost premier, fost presedinte PSD, trimis in judecata. 4.Robert Negoita, primar sector 3, urmarit penal. 5.Olguta Vasilescu, ministru, urmarita penal. 6.Paul Stanescu, secretar, anchetat penal. 7.Cristian Rizea, deputat, cercetat penal. 8.Tudor Pendiuc, primar Pitesti, urmarit penal. 9.Catalin Radulescu, deputat,condamnat in prima instanta. 10.Cabriel Mutu, senator PSD, urmarit penal. 11.Adrian Nastase, prim ministru, presedinte PSD, condamnat definitiv. 12.Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte PSD, deputat PSD,cercetat penal. 13.Darius Valcov,ministru de finante, cercetat in stare de arest. 14.Dan Sova, fost ministru si vicepresedinte PSD, trimis in judecata. 15.Radu Mazare, fost primar Constanta, cercetat in stare de arest. 16.Nicusor Constantinescu, fost presedinte CJ Constanta,cercetat penal. 17.Bunea Stancu, presedinte CJ Braila, condamnat definitiv. 18.Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD, cercetata penal. 19.Marian Vanghelie, primar Sector 5, cercetat in stare de arest. 20.Gheorghe Nichita, primar Iasi, vicepresedinte PSD, Cercetat penal. 21.Adrian Severin, europarlamentar PSD, trimis in judecata. 22.Mircea Cosma, presedinte CJ Prahova, trimis in judecata. 23.Vlat Cosma, deputat PSD, trimis in judecata. 24.Ovidiu Marius Isaila, senator PSD, trimis in judecata. 25.Adrian Duicu, presedinte CJ Mehedinti, cercetat penal. 26.Ilie Sarbu, senator PSD, urmarit penal. 27.Miron Mitrea, vicepresedinte PSD, vicepresedinte Camera Deputatilor, condamnat definitiv la 2 ani cu executare. 28.Serban Mihailescu, senator PSD urmarit penal. 29.Dan Nica, europarlamentar PSD, cercetat penal. 30.Ioan Adam, senator PSD, cercetat penal in stare de arest. 31.Ion Preuteasa, sef CJ Dolj, cercetat penal. 32.Sebastian Ghita, deputat PSD, urmarit penal. 33.Ristea Priboi, deputat PSD, trimis in judecata. 34.Alexandru Mazare, senator PSD, cercetat penal. 35.Maior Lazar Dorin, fost deputat PSD, condamnat la inchisoare cu executare. 36.Dumitru Ioan, deputat PSD, trimis in judecata. 37.Cristinel Bijiu, presedinte CJ Buzau, cercetet penal. 38.Marza Gavril, presedinte CJ Suceava,trimis in judecata. 39.Constantin Niculescu, presedinte CJ Arges,condamnat definitiv. 40.Catalin Voicu, senator PSD, condamnat definitiv. 41.Nicolae Badalau, senator PSD,cercetat penal. 42.Ion Stan, deputat PSD,condamnat in prima instanta. 43.Nicolae Vasilescu,deputat PSD,trimis in judecata. 44.Vlorin Paslaru, deputat PSD,cercetat penal. 45.Cutean Emilian Vasile,deputat PSD, fost secretar de stat,condamnat definitiv. 46.Constantin Contac,presedinte CJ Botosani, condamnat definitiv. 47.Duta Vasile,senator PSD, condamnat definitiv. 48.Constantin Boscodeala,primar PSD Buzau, trimis in judecata. 49.Victor Mocanu, senator PSD,trimis in judecata. 50.Marian Ghiveciu,deputat PSD, trimis in judecata. 51.Dascalitei Constantin,deputat PSD,cercetat penal. 52.Alexandru Cordos,senator PSD,trimis in judecata. 53.Adrian Simionescu,deputat PSD, trimis in judecata. 54.Mircea Draghici,deputat PSD, trimis in judecata. 55.Nichifor Catalin,presedinte CJ Suceava,cercetat penal. 56.Oana Mizil,deputat PSD, cercetata penal. 57.Dontu Ovidiu,senator PSD Suceava,cercetat penal.
Postat 11 Decembrie 2017, 08:04 de Ducustrigacucu
Antibestii
O optiune suplimentara este intotdeauna binevenita atata vreme cat ofera o alternativa credibila. Mai ales la bestiile exitente in prezent, atat in viata politica cat si printre sustinatorii lor. Ramane de vazut echipa. In rest, succes !
Postat 10 Decembrie 2017, 22:44 de oradea_mea_si_a_ta
Unii fura, iar votanții lor stau de 6. De trei ori dacă e cazul
D-le Ciolos, de vreți sa aveți succes pe la noi, cu platforma 100, băgați acolo și cele 100 de proiecte ale lu' domn Bolojan. Pentru atragerea votanților PSD dati-le câte o 100 de lei, după care puteți fura în voie o suta de ani înainte. Respectati regula o data la patru ani, altfel suta aia nu are nici o relevanta. Sa nu ziceți ca nu v-am spus!
Postat 10 Decembrie 2017, 20:49 de User anonimizat
Hait,
ca ne-a spart Soros-Cioros.Cica se prezinta cu o oferta politica.pai si la Ocsko tot romanu' sau unguru' care vinde ceva se prezinta cu oferta politica.Tu ce vechituri ne prezinti, Juliene?
Postat 10 Decembrie 2017, 20:12 de BESTIA666
Domnu Cioros.....
'FI-TI' sigur dupa cum zice admiratoru' de mai jos,mai sint 3 ani pina la alegeri si cu niste bugete marite la Sereiaua,poate prinzi si tu 1 procent .....asa ca mai stai in strada la racnit,adica vreo 3 ani,si nu uita Juliene, doar BOUL e consecvent.
Postat 10 Decembrie 2017, 20:08 de BESTIA666
Va sustinem D-l Ciolos!
Domnul Ciolos, daca intrati in "joc" fi-ti siguri ca eu si toata familia va vom sustine! :) Mult succes, va asteptam la urmatoarele alegeri!!
Postat 10 Decembrie 2017, 19:30 de Timea
Cum Usereaua e pe nasalie
era obligatorie rebrenduirea.Aceiasi tradatori si corupti sorosisti doar cu alta denumire si cu alt CIRMACI
Postat 10 Decembrie 2017, 15:53 de BESTIA666
JOACĂ PE CONT PROPRIU
Fa-ti partid! Demo ca poți!
Postat 10 Decembrie 2017, 14:50 de TDS
fara aliante (cu hotii)
Atata timp cat nu se aliaza cu pnl, au sanse. Altfel ne vom trezi cu un pseudo pdl, cu ciolos la inaintare si banditii di pnl la butoane.
Postat 10 Decembrie 2017, 13:47 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON