URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2018, 14:22

Autostradă prăbuşită în Italia: Presa vorbeşte despre zeci de morţi! (FOTO / VIDEO)

Autostradă prăbuşită în Italia: Presa vorbeşte despre zeci de morţi! (FOTO / VIDEO) foto: theguardian.com
Autostradă prăbuşită în Italia: Presa vorbeşte despre zeci de morţi! (FOTO / VIDEO) foto: theguardian.com
Autostradă prăbuşită în Italia: Presa vorbeşte despre zeci de morţi! (FOTO / VIDEO) foto: camionistionline.com
Autostradă prăbuşită în Italia: Presa vorbeşte despre zeci de morţi! (FOTO / VIDEO) tgcom24.mediaset.it

O porţiune a autostrăzii A10 s-a prăbuşit, luni la prânz, în Italia, în Genova, au anunţat pompierii. Sunt zeci de morţi, scrie presa italiană, citând serviciile de ambulanţă.

Practic, este vorba despre un pod circulat, care trecea peste un cartier. Zeci de maşini şi case sunt prinse sub el.

Primele imagini difuzate de presa italiană arată podul în nori de praf cu o porţiune de mai mulţi zeci de metri lipsă.

Un bilanț preliminar arată că el puţin 22 persoane au decedat, alte câteva au fost grav rănite, iar aproximativ zece sunt dispărute, după cum a anunţat de Edoardo Rixi, adjunctul ministrului italian de Interne.

Autorităţile italiene au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce echipele de intervenţie caută printre dărâmături.

Din primele informații, se pare că podul s-a prăbușit în jurul orei prânzului, la o oră de trafic intens, în timpul unei furtuni. Pompierii spun că sunt mai multe mașini sub dărâmături și se tem de scurgerile de combustibil și de riscul de explozii. Sunt efective numeroase ale echipelor de interventie la fața locului.

Podul Morandi este construit in anii '60 și are peste 50 metri înălţime. Bucata căzuta are si ea zeci de metri.

Este „o tragedie imensă”, a declarat ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli. 

Vezi mai jos momentul prăbușirii!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
m a l e s h i cu betia
Da sa stii ca ma pricep. Si nu mai fa praf pe aici. Ca jignesti doar si nu stii nimic. Aici nu e loc de jigniri. Cauta o retea de socializare si da-ti drumul .....de pe pod
Postat 16 August 2018, 12:25 de Christa
Christa
Compari un apeduct cu un pod.De aici imi dau seama ca habar n-ai.Stai naibii in pestera ta ca esti departe de a avea catusi de putin habar.
Postat 16 August 2018, 02:07 de CetateanulTurmentat
@Christa
Acum esti si expert(a) in poduri..Al dracu' cum ai picat la tanc.Vezi-ti de treaba ta..Esti doar un/o ignorant(a),dupa felul in care crezi ca stii fizica etc.Numai cine a citit ceva fizica la viata lui stie cat de putin stie asa ca las-o mai moale.Am "fumat" multi ca tine in timp si sunt uns cu aproape toate alifiile.
Postat 16 August 2018, 02:04 de CetateanulTurmentat
@scortosul
Scortosul are dreptate. Asa vor face, coruptia nu am invetat-o noi. Deja au dat ordin, trebuie toate podurile verificate. Mafie pe fata. Exista norme in constructii.......dar...e nevoie de comisie sa verifice ce s-a verificat si para verificat .
Postat 15 August 2018, 22:22 de Christa
@turmentatule
turmentatu-le pune mana si invata si dupa aceea jigneste. daca nu vrei sa inveti deocumenteaza-te mai intai. Ce intretinere la un pod ce aberezi acolo? Da vopsea la poduri metalice da, dar la unul de beton? E vorba de o structura, daca e afectata nu poti sa-i faci nimic daca e prost executata, trebuie refacut de la 0. Urmareste si tu ce s-a prabusit si dupa aceea casca gura. Si apropo apeductele romane cine le-a intretinut si sunt in picioare? Nu vreau sa te iau cu elemente de constructii si fizica ca te fac de ras. Si inca ceva anul trecut in Italia a mai cazut un pod. In concluzie pune mana pe carte,nu jigni si nu fa praf si mizerie pe aici.
Postat 15 August 2018, 22:19 de Christa
Dedicat tuturor tampitilor
Care comenteaza aiurea.Podul era construit in anii '60 si probabil nu l-au intretinut cum trebuie.Da,in anii '60 tampitii naibii ce sunteti.La noi ce sa se prabuseasca? Abia facem bucati de autostrada nu autostrazi intregi.Inainte sa behaiti fericiti de necazul altora uitati-va la noi in tara ca suntem rupti in c*r.Educatie 0,Sanatate 0,Infrastructura 0.De am avea si noi infrastructura la nivelul lor.....poate in 100 de ani.Incetati cu mentalitatea tipic romaneasca.Daca vreti sa va amintiti si la noi in Oradea a cazut un amarat de " sopron" unde e acum Oradea Plazza din vina unor " dastepti".
Postat 14 August 2018, 22:55 de CetateanulTurmentat
Soricel
Cum ar zice TDS Bolojan e de vină
Postat 14 August 2018, 21:34 de Sandu1206
a trebuit să moară oameni...a zis un destept!
Mamă....dacă se întâmpla la noi ce era? Dragnea PSD Dăncilă Carmen Dan Tăriceanu Jandarmeria Paraschiv...
Postat 14 August 2018, 20:48 de soricel
asta da
Gafa e mare. Vor avea de dat cu subsemnatul atat geologul cat si structuristul.
Postat 14 August 2018, 18:18 de Christa
Vor...
Vor face ca si la noi o comisie parlamentara de ancheta care va elabora un raport peste 2-3 generatii? Vinovat tot poporul platitor de taxe si impozite?
Postat 14 August 2018, 15:16 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON