URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2016, 19:31

La distracţie, adunarea! Bihorenii sunt invitaţi la cea mai bogată ediţie a Serbărilor Zăpezii (VIDEO)

La distracţie, adunarea! Bihorenii sunt invitaţi la cea mai bogată ediţie a Serbărilor Zăpezii (VIDEO) PÂRTIE! Pârtia Piatra Grăitoare de la Vârtop va găzdui la finalul săptămânii o nouă ediţie a Serbărilor Zăpezii, eveniment care va întrece în atracţie ediţiile precedente, printre atuuri fiind şi concertul lui Smiley, aflat în fruntea topurilor muzicale autohtone
La distracţie, adunarea! Bihorenii sunt invitaţi la cea mai bogată ediţie a Serbărilor Zăpezii (VIDEO) Vezi aici programul integral al Serbărilor Zăpezii!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii care vor pleca la munte în acest week-end cu siguranţă nu se vor plictisi deloc. Vor putea nu doar să schieze, să facă figuri cu snow-boardul, să se dea cu sania şi să bea vin fiert, ci şi - dacă aleg Vârtopul - să participe la o nouă ediţie a Serbărilor Zăpezii. 

Şi încă una mai tare decât până acum, căci organizatorii au pregătit atracţii pentru toată lumea, de la concursuri şi demonstraţii sportive până la standuri pline cu produse tradiţionale, focuri de artificii şi concerte cu artişti de primă mână, cap de afiş fiind Smiley.

La dublu!

Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor, Primăria Nucet, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor şi Asociaţia Pro Turism Vârtop organizează în perioada 19-21 februarie ediţia a IV-a a Serbărilor Zăpezii.

Evenimentul se va desfăşura pe pârtia Piatra Grăitoare şi la baza acesteia. Amenajată cu 24 milioane lei în cadrul proiectului "Schi în România", finanţat de Ministerul Turismului, şi inaugurată în 2011, pârtia e cea mai mare din zonă, având o lungime de 1.600 metri şi trei variante de coborâre, de diferite dificultăţi.

Anual, Serbările Zăpezii organizate de autorităţile bihorene au atras peste 5.000 de turişti, dar de data asta oficialii îşi propun să dubleze numărul participanţilor printr-un program consistent şi atractiv, cu concursuri de sezon şi invitaţi de top.

Show pe snow-board

De la o ediţie la alta organizatorii au atras tot mai mulţi sponsori şi au introdus noi evenimente, de anul trecut în program fiind incluse, spre exemplu, competiţiile de snowboard, prin cooptarea unor rideri care concurează în campionate naţionale.

La ediţia aceasta, turiştii vor putea asista sâmbătă la Vârtop Freestyle Invitational, care se vrea un eveniment mult mai complex decât cel de anul trecut, aşezând la start 12 snow-boarderi şi trei schiori de elită din categoria freestyle. Organizatorii, care vor amenaja o rampă de sărituri, o ţeavă dreaptă şi un aşa zis "fun box" special pentru această competiţie, îi vor premia pe cei mai buni trei rideri şi pe cel mai bun schior, după ce fiecare dintre concurenţi va avea câte trei evoluţii. Bineînţeles, spectaculozitatea trucurilor va face diferenţa. Cea de-a doua zi, duminica, e rezervată concursurilor de schi pentru fete şi băieţi, împărţite pe trei grupe de vârste.

Atraşi cu bunătăţuri

Deşi nu vor să dezvăluie toate surprizele, organizatorii anunţă şi alte concursuri distractive organizate la baza pârtiei cu ajutorul unor sponsori şi parteneri importanţi.

O noutate, însă, e certă: la eveniment au fost invitaţi, din acest an, şi producători tradiţionali din tot Bihorul. Drept urmare, în apropierea pârtiei vor fi deschise standuri de produse artizanale, cu ţesături şi podoabe, cu oale din lut, cu picturi, dar se vor putea găsi în primul rând cele cu preparate culinare tradiţionale, de la şunca afumată şi ciupercile conservate după reţete vechi, până la murături, brânzeturi şi dulceţuri. În aceeaşi zonă se va vinde mâncare gătită şi băutură, dar "într-un cadru civilizat", asigură gazdele.

O altă noutate e că din acest an vor exista şi standuri cu echipamente sportive ce vor putea fi testate gratuit, indiferent că este vorba despre începători în ale sporturilor albe sau de veterani.

Party by request

Tot o noutate absolută este faptul că, înainte de a face programul, organizatorii au lansat un chestionar online printre bihoreni, întrebându-i ce fel de activităţi şi concerte vor să vadă la Serbările Zăpezii, astfel că răspunsurile au fost luate în considerare inclusiv pentru stabilirea ofertei de divertisment, concepută în baza conceptului "after ski party", utilizat în diverse staţiuni din Europa.

În jurul pârtiei se va încinge, aşadar, o atmosferă de petrecere, susţinută de nume importante ale scenei muzicale. Pe parcursul celor trei zile de serbări, la Vârtop va presta DJ Chrom, iar sâmbătă seară vor cânta pe o scenă anume amenajată Cabron, Feli şi Smiley. La final, sezonul de schi va fi serbat cu focuri de artificii şi tradiţionala coborâre cu torţe a salvamontiştilor. Deci, merită...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON