URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2018, 22:08

Intersecţia groazei: Un Duster şi-a făcut botul praf, lovindu-se de un Ford, lângă podul Dacia (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă tamponare a avut loc, joi seara, în jurul orei 20, în intersecţia bulevardului Magheru cu Parcul Traian, provocată de neacordarea de prioritate, culpă frecventă în acea zonă, îndeosebi când semafoarele nu funcţionează.

De această dată, deşi intersecţia era semaforizată, un Duster, intrat în coliziune cu un autoturism Ford, a înregistrat avarii serioase, impactul puternic activându-i airbag-urile frontale. Din fericire, niciunul din ocupanţii celor două vehicule nu a fost rănit.

Un echipaj de Poliţie a sosit la faţa locului, pentru a stabili responsabilităţile pentru producerea evenimentului. Circulaţia a fost îngreunată o vreme, pe relaţia Parcul Traian – Aleea Ştrandului şi Parcul Traian – Podul Dacia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
.....
...prea multi dobitoci au permis de conducere....am stat acu doua seri langa intersectia din nufarul langa mc donald....ce sa vezi.... in decurs de vreo 15-20-minute, cel putin 20-30 de soferi au fortat culoarea rosie a semaforului...fiind o ora de varf a traficului, inevitabil au provocat si ambuteiaje....asta e civilizatia romanului in trafic...
Postat 30 Noiembrie 2018, 20:48 de ironi-k
Nu te scuzam
Scurt pentru marele comentator anterior.... Nu se justifica pasajul subteran? Pasajele sunt făcute pentru a fluidiza circulația în anumite puncte aglomerare. Aceasta intersecție este una din ele, nu se fac pasaje pentru câteva accidente izolate sau ca uni șoferi sunt neatenți. La orele de vârf este groaznic sa circuli prin Oradea și prin zona respectiva, Magheru. Cine comentează ca acest pasaj este inutil, ori este pieton, ori biciclist ori șofer de seara...
Postat 30 Noiembrie 2018, 09:59 de Adi_Sorin
Mă scuzați
Poate sunt eu rău, dar eu aș învinovăți șoferii și calitatea lor. Nu îi o intersecție dificilă. Ai verde treci. La roșu, nu. Cel cu Ford-ul din cum îs aliniate mașinile venea dinspre hotelul Dacia și a forțat semaforul pe sistemul "eu, batman". Chiar și așa nu se justifică în părerea mea un pasaj subteran. Dacă se vrea educarea șoferilor ca să nu mai treacă pe roșu, ar trebui modificată legislația ca să se poată amenda și pe baza înregistrărilor video și monitorizate intersecțiile cu probleme cu camere. Ai trecut pe roșu, primești scrisoare acasă să predai permisul, amendă și salvezi vieți. De ce să fim o țară Europeană când putem visa la pasaje subterane. În acest loc investiție inutilă în părerea mea. Dar aici este miezul societății! Poliția, prefectura, tribunalul... ca să nu mai vorbim de super-mega-școala Oltea Doamna. Cum să piardă ei 5 minute în trafic când ei de fapt sunt persoane mai importante decât restul și nu se poate...
Postat 30 Noiembrie 2018, 09:05 de sofer-or
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON