URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2019, 14:00

După ce a citit în BIHOREANUL despre FuckUp Nights, milionarul George Haber din Silicon Valley a venit la Oradea să vorbească despre eşecuri (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Milionarul orădean George Haber a vorbit, joi seara, la Cetate, în faţa unei săli pline de curioşi în cadrul primei ediţii a FuckUp Nights din Oradea, eveniment în cadrul căruia antreprenori din toate domeniile îşi povestesc eşecurile în faţa tuturor celor interesaţi.

Un rebel în toate

Iniţial, George Haber, supranumit părintele DVD-ului, nu se afla pe lista speakerilor, el locuind în Statele Unite ale Americii, însă, după ce a citit în BIHOREANUL despre eveniment, a cerut să participe pentru a-i încuraja pe orădeni să nu le fie frică să eşueze urmându-şi pasiunea. Aşadar, cum avea întâlniri în Bucureşti în această perioadă, şi-a rezervat şi un zbor spre oraşul natal, Oradea.

Joi seara, Haber s-a descris ca fiind rebel şi golan de tânăr, rocker într-o trupă cu Adrian Pintea şi "manager" de discotecă la ARLUS. El a povestit cum a plecat în Israel, de unde, mai apoi, despre nemulţumirea soţiei, a decis să-şi schimbe total viaţa, mutându-se în Silicon Valley, "Mecca" mogulilor din tehnologie.

El le-a mai spus şi cum a pus bazele companiei CompCore Multimedia, cea care a creat soluţia ce permitea rularea de filme şi muzică în software, contribuind astfel la dezvoltarea conceptului DVD. Compania s-a vândut cu 180 milioane de dolari. "Astăzi o consider un eşec. Dacă nu o vindeam, poate că astăzi eram Youtube. Aşadar, şi un succes poate fi un eşec", a spus orădeanul.

Logica e bullshit!

George Haber (foto) le-a mai spus celor prezenţi că pentru a reuşi în orice business, mai ales în cele de creaţie, "trebuie să fii obsedat" şi să îţi sacrifici viaţa personală. El a recunoscut că propria-i obsesie l-a costat prima căsnicie şi jumătate din avere, "căci aşa e în California".

Cum la eveniment au fost prezenţi mai mulţi tineri, unii dintre ei care îşi doresc să fie antreprenori sau au pornit deja pe această cale, George le-a dat un sfat: "Do it! Dă-i drumul, nu te opri! Urmează-ţi instinctul şi urmează-ţi pasiunea. De fapt, instinctul tău este acumularea experienţei tale de viaţă, plus tot ADN-ul pe care l-ai primit, care avea o informaţie unică pentru tine, plus tot ce ai văzut de la prietenii tăi. Asta-i instinctul. Logica e bullshit, e doar vârful aisbergului".

Eşecul nu e un verdict

Milionarul orădean din Silicon Valley le-a spus celor prezenţi că este important să nu aibă regrete, să încerce să-şi urmeze dorinţele, cu riscul de a eşua: "Ce contează e să fii în joc şi să ştii că, dacă eşuezi, este o lecţie, nu e un verdict. E un pas către următoarea lecţie, asta-i viaţa". "Eu, cinstit, nu am regrete. Toate eşecurile au fost, de fapt, şuturi în fund. Sunt mai antifragil prin faptul că am reuşit să mă ridic şi să mă vindec singur", a mai adăugat acesta.

Răspunzând unei întrebări din public, Haber a spus că a investit ca "business angel" în start-up-uri care au eşuat. "Sunt enorm de bun la a alege. Am investit câteva milioane şi i-am pierdut pe toţi", a spus el.

Prima ediţie a FuckUp Nights în Oradea, organizată de Violeta Mureşan, a avut alţi trei speakeri: Dan Sabău, managerul Sinton Expert, o firmă de sonorizare şi iluminat pentru evenimente, pe care o conduce de 12 ani, chinologul Alex Bondar, care a organizat în Oradea două competiţii canine internaţionale şi este proprietarul unei canişe, Braveheart, care a câştigat numeroase premii la competiţiile internaţionale de specialitate, şi tânărul orădean Vlad Mocanu, coordonatorul volumului "Eşecuri de succes", publicat în 2018.

Următoarea întâlnire nu a fost programată deocamdată, însă organizatorii îi sfătuiesc pe toţi cei interesaţi să urmărească pagina de Facebook FuckUp Nights Oradea.

Citește și: Mândru de Oradea: Singurul milionar orădean din Silicon Valley, George Haber, admiră progresul oraşului

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La Bihoreanul "se mușcă" des la chestii din astea?
Tot felul de caraghioși, cum e Roca din Australia sau Haber din America ... bat câmpii pe la voi, pentru că nici prietenii nu sunt atenți la bălmăjelile lor economico-artistice !?!
Postat 08 Februarie 2019, 19:39 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON