URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2018, 13:13

Accident grav pe Calea Clujului: Patru surori au ajuns la spital, după ce un şofer inconştient le-a izbit din plin, pe trotuar (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru surori, cu vârste între 8 şi 20 de ani, din comuna Sălard, au ajuns sâmbătă la spital, victime ale unui şofer inconştient. Fetele erau pe trotuar, în faţa sediului Poliţiei Rutiere Bihor, când un orădean de 20 de ani, care a pierdut controlul maşinii din pricina vitezei, le-a izbit din plin.

Toate cele patru fete au fost rănite grav, două dintre ele fiind târâte sub maşină câţiva metri şi apoi eliberate de echipajele de salvatori. Ele au fost transportate de urgenţă la spital, de echipajele SMURD şi ale Ambulanţei.

Cea mai grav rănită este o fetiţă de 12 ani, căreia medicii au fost nevoiţi să îi amputeze o gambă. Sora ei de 20 de ani are un traumatism cranio-cerebral minor şi o contuzie toracică, copila de 8 ani are un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial şi plăgi, iar cea de-a patra fată, în vârstă de 14 ani, are un traumatism cranio-cerebal minor cu escoriaţii.

Vitezoman fără minte

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.20. Fetele mergeau liniştite pe trotuar, când au fost de-a dreptul spulberate de şoferul unui Ford Galaxy înmatriculat în Polonia.

Potrivit comisarului Alin Gherman, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Oradea, care a făcut cercetările la locul accidentului, şoferul circula în Piaţa Emanuil Gojdu, dinspre bulevardul Cantemir spre Calea Clujului. "În curba la dreapta, în apropierea giraţiei, nu a adaptat viteza de deplasare la un carosabil umed, a pătruns pe trotuar, unde a lovit în plin un grup format din patru persoane. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a celor patru victime", a declarat Gherman.

Având viteza prea mare în curbă, şoferul n-a mai putut controla autovehiculul, lovindu-le pe fete, apoi un indicator rutier şi s-a oprit câţiva metri mai departe, între maşinile parcate în faţa sediului Poliţiei Rutiere.

Impactul a fost atât de violent, că o fetiţă de 12 ani, cu fractură deschisă la oasele picioarelor, a rămas imobilă pe trotuar, sub privirile îngrozite ale martorilor, iar alte două surori ale ei - cea de 20 de ani şi cea de 8 ani - au fost captive sub maşină, fiind scoase de echipajele de salvare.

De asemenea, ghiozdanele colorate pe care fetele le aveau în spate şi încălţămintele au fost împrăştiate în jur, iar pe caldarâm erau urme de sânge.

Cu permis şi fără alcool

Şoferul vinovat nu consumase alcool şi avea permis de conducere valabil. În vârstă de 20 de ani, el este un orădean de etnie romă şi nu a fost rănit în urma impactului.

De altfel, imediat după ce a provocat accidentul, în jurul sediului Poliţiei Rutiere şi-au făcut apariţia zeci de ţigani. Când însă mai mulţi poliţişti au împânzit zona, romii s-au dispersat, discret.

Şoferul a fost dus însă în sediul Poliţiei Rutiere, pentru a nu provoca reacţii violente din partea orădenilor care au fost martorii accidentului. "Mai bine murea el", a strigat o femeie care a văzut impactul şi a mărturisit BIHOREANULUI că scena a fost îngrozitoare.

Fratele lor, victima unui alt accident grav!

Cele patru fete locuiesc, alături de părinţi, în satul bihorean Sălard. La locul accidentului au ajuns rude ale lor, care, printre lacrimi, se întrebau de ce o astfel de tragedie a trebuit să aibă loc. "Erau praf, săracele de ele", a povestit o femeie, rudă cu cele patru surori, şi care a ajuns la locul accidentului cât încă salvatorii le acordau primul ajutor.

Tragedia familiei e cu atât mai mare cu cât fetele mai au un frate în spital, în comă de aproape un an, tot victimă a unui accident rutier, iar mama lor a suferit recent un preinfarct.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
RCA
o fi avand masinile astea inmatriculate prin alte tari? sau numere valabile? impozite platite pe autoturisme si pe case? sau regulae ca cine e prost plateste, ala smecher il doare la cascheta sau clop.
Postat 29 Iulie 2018, 23:23 de User anonimizat
Aceeași mașină
Care zilele trecute parca pe locurile pentru persoanele cu dizabilități. Deci clar i se rupe de societate și de orice respect pentru ceilalți. Poza e pe șoferi de weekend Bihor din 1 iulie.
Postat 29 Iulie 2018, 08:21 de poiu
@excalibur
Ai la ce infrastructura voiai sa le lege? Ai auzit de MPLS? Deci sunt pe cablurile RDS sunt retea separata privata nu prin aia publica. Asta asa de putina lumina. Stiu ce vorbesc
Postat 29 Iulie 2018, 06:59 de poiu
D’ale carnavalului
Dar de “Paprika” ăla care a omorât fetele alea din Iosia ce se mai aude ? Că Vuscan văd că se vrea și primar . O rușine . Crunt e că s-ar fi găsit și cine să-l aleagă
Postat 29 Iulie 2018, 01:50 de Sorin_60
Alo, primaria?? Big Brother
S-a batut toba pe megasistemul de supraveghere al orasului oradea, cu camere de mare definitie,2-4 Megapixeli, cu face si plate recognition etc.Solutie ieftina si rapida,fara licitatii,seap si curte de conturi: camere ip de 3-4 MP(cca 500ron) legate la infrastructura rds-rcs (prietena) deci 20-30ron un abonament lunar per camera. Puse in zonele sensibile ale orasului(intersectii) si conectate la citeva nvr-uri capabile(1000-2000ron bucata)in sediul primariei,politiei ori firma specializata.Inregistrarile pot fi vizionate via internet de orice user autorizat. Orice cetatean abuzat in vreun fel indica locatia,ora si evenimentul.Politia verifica inregistrarea si decide daca scrie un proces-verbal sau nu.In citeva luni,oradea devine oras model.Cu citeva mii de lei cheltuite cu cap.Investitia se amortizeaza rapid din amenzile aplicate contravenientilor. In ce priveste personajele cu numar de poland, au permis dar stiu doar o regula de circulatie: EI AU PRIORITATE.God save our souls...
Postat 29 Iulie 2018, 00:55 de excalibur
@detectiv
Şi radarele trebuie presemnalizate, nu?!
Postat 29 Iulie 2018, 00:06 de bde
@bde
Du-te canta la alta masa, aici nu ai succes! Daca te prinde pe tine in calitate de roman cu ceva dubas imediat te faulteaza, tiganii au acces liber. Lasa ca stie toata lumea cum sta treaba. Valabil si la transportul in comun. Fratioare, e plina Oradea de masini cu tigani cu nr straine fictive, nimeni nu verifica nimic, ai o explicatie si la asta. Tiganii pleaca la furat cu un nr pe masina si se intorc cu altul, uite asa nu mai dai de ei. Ciocu mic! De ce nu se fac controale, sau chiar sa le ia masinile la rand, sa nu imi spui ca nu au voie, hahaha. Politia c___lui.
Postat 28 Iulie 2018, 21:42 de detectiv
Xcalix
Eu te inteleg ca ce vrei sa spui,dar saptamina trecuta in zona velenta o masina cu nr de polonia oprita pe dreapta in spatele ei masina de la rutiera. Si ce vad...sharanul cu port bagajul ridicat,faimosii nostrii politist incercau geaca de piele...atit le costa demnitatea lor.Multumesc dar pt mine atit a fost intr- o tara unde nu exista nimic in afara de coruptie
Postat 28 Iulie 2018, 18:36 de tepes
..
Toată lumea vorbeste de Poliție, de parcă politia face legea... NU, Poliția doar o aplică, aşa cum e ea, permisivă sau nu! Mari smardoi cum sunteți pe internet si atotcunoscatori imi si inchipui cum VOI, daca ați fi polițişti ați modifica legi, ați construi autostrăzi, ați salva balenele si ati stopa incalzirea globală. Toți deşteptii ați strigat pe internet ca radarele trebuie presemnalizate, să vad eu siguranța voastră cand veți circula ,pietoni sau cu auto, intr-o zona care nu este presemnalizată radar si unde se va putea circula cu legile din vestul salbatic. Tot Poliția e de vină nu?!! Dacă patrulează e problemă că nu stau la radar, daca stau la radar e problemă ca nu prind hoți, daca prind hoți e problema de ce nu se ocupa de marii corupți, daca dau amenzi trebuiau sa imparta avertismente, daca nu dau amenzi sunt prea permisivi. Poliția aplică legea, ei nu fac legi, ei nu aresteaza, nu condamna si nu eliberează din penitenciare. Dar voi le ştiti pe toate, INTELIGENȚII UNIVERSULUI!
Postat 28 Iulie 2018, 17:11 de bde
Masina care a provocat accidentul...
Circula in urma cu 4 zile pe strada 12 Octombrie, pe sens interzis. Eram cu un prieten si am gesticulat dorind sa-l atentionez pe sofer dar..prietenul meu mi-a spus ca nu poti sa te pui cu ....ei !!!!!!!! In alta ordine de idei, nu stiu ce face politia rutiera seara dupa ora 16 deoarece prin fata catedralei ortodoxe din Piata emanuil Gojdu se tureaza masinile mla maxim, motocicletele nu mai vorbesc (pana dupa ora 23) si toate trec pe rosu la semaforul din dreptul blocului turn. Chiar sunt toti legati la ochi ???
Postat 28 Iulie 2018, 16:49 de Oradeamea
Parere
tepes, tu nu vezi ce modificari se fac la codul rutier in Grecia si ce modificari se fac la noi? Maine-poimaine si la radar daca-i vor opri va trebui sa-i atentioneze si doar a 10-a oara sa dea amenda. Cat s-a stat pe centura cu radarul, n-a fost niciun accident la cimitir...de cateva saptamani nu prea i-am vazut pe acolo si uite si accidentul, a fost ieri sau cand unul la sensul de la cimitir. Si probabil vor mai urma si altele. Nu avem legi in tara asta pentru ca parlamentarii le incalca si atunci e normal sa fie asa...cand e prins unul cu ceva, scoate din lege articolul ala...si gata. Si atunci ne mai miram ca e asa...
Postat 28 Iulie 2018, 16:46 de User anonimizat
Vinovat...
Vinovat esti chiar tu! Da, tu ala care cumperi marfa iefitna de la ciorditori. Ei fura aiurea din toata Europa si tu le cumperi ieftin(chilipir) marfa furata si ei au bani sa isi cumpere tot felul de masini din care te privesc superior si inganfati si cu care iti omoera copii pe strada! Ciorditori cu zero scoala pe care tui ii incurajezi, sustii in "activitatea" lor atunci cand le cumperi marfa ieftina. Ciorditori plini de bani din furaciune nu le poate pune botnita un stat mafiot pus pe hotie, asa ca degeaba astepti sa faca ceva "statul" si "organul", fa tu: nu mai cumpara ieftin marfa furata de la ciorditori!
Postat 28 Iulie 2018, 16:44 de scortosul
Asa e viața
@pinonel: Sau pinike cum îi place unuia...ai ajuns tandem cu TDS! Porcăiti la pachet!
Postat 28 Iulie 2018, 16:13 de soricel
Politia romana
Din pacate cel mai mare vina poarta politia romana in special cea rutiera care nu face datoria asa cum trebuie. 0 toleranta. Te ingrozesti ce fac tiganii in velenta...
Postat 28 Iulie 2018, 15:58 de tepes
Pinonel
Ești mai slab de CAP , decât TDS.
Postat 28 Iulie 2018, 15:34 de Sandu1206
Cat de limitat?
pinonel, iar ne arati cat de prost...pregatit esti. O masina de politie face cat 10 radare...mda, o fi in mintea ta. Si in cazul acestui accident se poate spune la fel, nu? Adica acolo erau 10 masini de politie si un sediu de politie rutiera. Chiar e o prostie ca cei ca tine sa aiba acces la internet. Ai niste pareri prietene...de'ngheata apele. Problema e ca se sta cu radarul si nu se plimba politistii cu masinile. Daca nu s-ar face radar si doar s-ar plimba politia, sigur n-am mai avea niciun accident in Oradea...de-ar durea prostia, n-ai mai scrie nimic nicaieri. Problema este ca avem legi foarte permisive, nu frustrarile tale legate de politie.
Postat 28 Iulie 2018, 15:16 de User anonimizat
D’ale carnavalului
Atâta timp cât “ aleșii “ sunt supărați că radarele nu sunt presemnalizare și se întîmplă să mai fie și prinși , ba mai mult , vor să crească viteza legală in localități , așa se întâmplă . Nu cred ca ține de etnie ( vezi bizonii cu BMW ) , tine de educație / amenzi . In Serbia și ai noștri dar și ai lor circulă ca mielușeii 40/80 km / h
Postat 28 Iulie 2018, 14:20 de Sorin_60
Alo, politia, cand va hotarati sa va faceti meseria?!
Lasati-le dreaqului de radare, ca nu va mai saturati de bani si treceti si faceti PREVENTIE! Normal ca idi*tul ala mergea cu suta, daca nu vezi picior de politist patruland prin oras sau pe drumurile din afara! Domnii de la rutiera se pun la umbra si stau. Prind cativa dupa care se da alarma. Nicio problema, se muta si ,,autospeciala". Si uite asa, cu radare cu tot, politia pune umarul la cresterea numarului de accidente grave cauzate de nerespectarea regimului de viteza! Simpla prezenta pe sosea a unei masni de politie face cat 10(zece!) radare si previne mai multe accidente decat cele 10(zece!) radare la un loc! Nu-i asa, dom' Goarna?!
Postat 28 Iulie 2018, 14:10 de pinonel
politia rutiera l-a protejat in sediu de furia oamenilor
daca tot si-a cumparat permisul si a nenorocit 4 fete, de ce sa nu-i ofere servicii complete politia rutiera clientului lor?
Postat 28 Iulie 2018, 14:02 de Traian
Alo Politia ????
Trebuie sa omoare pe cineva in sediul vostru ca sa faceti ceva ?????!!! Chiar nu cunoasteti strazile din jurul Cetatii unde circula non stop dupa regulile lor injurand si scuipand pe toti aceea care le stau in cale ???? Autoritatileeeee !!!??
Postat 28 Iulie 2018, 13:57 de shareware
numere de polonia, permis pe spaga...politia rutiera
pacat de acele fete, sigur nu erau ficele celui care a luat spaga pentru permis...e plin de analfabeti cu permise luate pe spaga...poate daca evenimentul e in fata politiei rutiere vad si ei consecinta spagi luate pentru permis si poate nu ar strica o campanie in care sa verifice masinile cu numere de polonia, oare de ce toate apartin doar unei minoritati?
Postat 28 Iulie 2018, 13:49 de Traian
Bahtalo more...
1. Astia 100% sunt analfabeti (la propriu), deci nu prea inteleg cum au permis de conducere. 2. Sunt sigur ca NU O SA PATEASCA NIMIC.
Postat 28 Iulie 2018, 13:35 de Citizen
helen
tigani analfabeti ,cate clase are soferul ,cum a obtinut permisul de conducere ,
Postat 28 Iulie 2018, 13:25 de todo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON