URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2010, 09:01

Orădeanca Renata Tolvai a câştigat Megastar Ungaria! (VIDEO)

După luni de concurs, pe parcursul cărora a uimit spectatorii, juriul şi publicul de acasă cu vocea şi interpretarea ei, Renata Tolvai a fost desemnată vineri noapte câştigătoarea concursului Megastar Ungaria, în finala transmisă de postul TV2.

Orădeanca s-a luptat în finală cu concurentul Kokeny Attila şi a cântat alături de acesta "The way you make me feel", piesa lui Michael Jackson, dar şi celebra melodie italiană "Caruso", care a fost interpretată de Luciano Pavarotti. Renata a mai interpretat şi melodia "Hurt", a Christinei Aguilera. 

La sfârşitul unei seri de spectacol plină de emoţii pentru ambii concurenţi, pe parcursul căreia numărul voturilor a oscilat când în favoarea lui Kokeny Attila, când în favoarea Renatei, orădeanca a fost anunţată ca fiind marea câştigătoare.

Renata Tolvai poate spune că a învins sorţii cu atât mai mult cu cât, la începutul concursului, ea nu a fost aleasă de public printre primii 12 finalişti, ci a fost salvată de juriu, care avea dreptul la o singură alegere.

În finală, după oprirea voturilor, Renata a fost întrebată ce loc credea că va ocupa în concurs. Modestă, orădeanca le-a spus prezentatorilor că în acel moment nici nu se aştepta la vreun loc printre primii concurenţi.

Odată cu câştigarea titlului de Megastar, Renata a obţinut un contract cu o casă de discuri, dar şi un autoturism Hyundai.

Pe parcursul concursului, Renata a interpretat melodii precum "Crazy" - Aerosmith, "Show must go on" - Queen, "Poker face" - Lady Gaga, "Single ladies" - Beyonce, "Summertime" - Ella Fitzgerald, "All I want for Christmas" - Mariah Carey, dar şi hitul unguresc "Mindig az a perc".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
felicitari
Eu sunt mandra de Renata, o cunosc din cls. a V-a,stiu ca a muncit f.f.f mult sa ajunga aici, doamne ajuta sa-si implineasca toate visele, si felicitari parintilor ca au sustinut-o ,ca au avut incredere in ea si in talentul ei......imi aduc aminte cum cantai cu Allexandra.....ce vremuri. Trebuie sa fim mandri de copii nostri ,indiferent de natie...sa va fie rusine cu comentariile voastre de prost gust, sunte-ti prea frustrati.... CRACIUN FERICIT!!!!!
Postat 23 Decembrie 2010, 10:04 de amy
concurs
nu a fost mare lucru sa-i invinga pe unguri. sunt slabi.
Postat 20 Decembrie 2010, 20:32 de matrix
normal
muzica ungurilor e la pamant. Romanii sunt net superiori. Succes mai departe !
Postat 20 Decembrie 2010, 19:37 de loaici
work
norocul ei e ca nu a incercat sa obtina un loc de munca, pt ca atunci ar fi respins-o ca fiind o 'bozghi' care le ia painea de la gura !
Postat 20 Decembrie 2010, 19:27 de mgs
@banatean
pupa-i tu in kur pe tokes si pe m.bella.
Postat 20 Decembrie 2010, 19:18 de oradean
pentru MoldoGol
Pt taranul prost opincar sovin dobitoc ,mama lui Renata e romanca iar tatal sau e maghiar. Mars la oi taran prost si pupa in fund pe Vadim si Funar.
Postat 20 Decembrie 2010, 01:08 de banatean
Felicitari!
Talentul oradencei nu poate fi contestat.Succes,Renata! Nu uita de Romania,indiferent unde vei ajunge!
Postat 19 Decembrie 2010, 11:44 de SAFE
pentru MoldoGol
Afara cu tine din lumea asta.
Postat 19 Decembrie 2010, 07:57 de Ioanye
renny
brvo renata,te-am votat pt ca meriti,nu-mi vine sa cred ca oradeanca a putut sa castige in ungaria,semn ca cei de la tv maghiara nu ai masluit rezultatele cum se mai intampla pe la noi ,mai ales la dansez pt .....cine stie cine
Postat 18 Decembrie 2010, 22:37 de citta
Bravo Renata!
Sunt român. Din ăsta corcit, de Bihor. Și-s tare mândru de Renata. Mulțumesc, să ajungi o stea, că doar ai învățat în școala lui Gojdu!
Postat 18 Decembrie 2010, 22:21 de Bihoreanu'
corcituri
De unde atata mandrie in voi ca v-au lasat ungurii sa le stergeti pantofii si v-au fu.tut toate femeile?.De aia ati iesit grei de limba.Pt ca cei de acum sunteti corcituri austro-ungare.Parca ati gandi in ungureste si-ati vorbi romaneste.
Postat 18 Decembrie 2010, 19:50 de Moldo-Gol
O voce exceptionala
Cred ca are printre cele mai bune voci feminine din Romania.Are si prezenta scenica foarte buna.A meritat sa castige.
Postat 18 Decembrie 2010, 14:55 de M
da
ba eu sunt de acord cu ce a zis moldogol, afara cu ungurii din tara. DAR SA RAMANA UNGUROAICELE, CA SUNT CELE MAI SEXXXXYYYYY !!!!!
Postat 18 Decembrie 2010, 13:47 de eu
postat de: Moldo-Gol
postat de: Moldo-Gol dobitocul dracului daca neaparat vrei sa te duci undeva dute in molddavia sau moldova?nici dracu nu stie cum se mai scrie!!! sau basarabia...acolo ii locul tau de neam prost.....
Postat 18 Decembrie 2010, 12:33 de pip
lui MOLDO-GOL
MOLDO-GOL>"RAHAT" este un prenume perfect pentru tine.
Postat 18 Decembrie 2010, 12:27 de fan
RAHAT
AFARĂ AFARĂ AFARĂ CU BOZGORII DIN ŢARĂ !!!!!! AFARĂ AFARĂ AFARĂ CU BOZGORII DIN ŢARĂ !!!!!! AFARĂ AFARĂ AFARĂ CU BOZGORII DIN ŢARĂ !!!!!! AFARĂ AFARĂ AFARĂ CU BOZGORII DIN ŢARĂ !!!!!! AFARĂ AFARĂ AFARĂ CU BOZGORII DIN ŢARĂ !!!!!! AFARĂ AFARĂ AFARĂ CU BOZGORII DIN ŢARĂ !!!!!!
Postat 18 Decembrie 2010, 12:14 de Moldo-Gol
BRAVO
Bravo, Renata! Sincer, nu am crezut ca se va intampla asta! Nu ca as pune la indoiala talentul tau dar chiar daca au fost voturi din oradea era absolut necesar sa vina voturi si de la publicul maghiar, ori aici aveam rezerve ca vei fi totusi acceptata!). Insa castigarea unui concurs nu este totul! La Mamaia 2009(unde ai luat premiul II), trofeul a mers in Republica Moldova si de atunci nu s-a mai intamplat nimic(Alexa fiind castigatoarea). Sa ne reamintim ca Cristina Aquilera a participat la Cerbul de Aur si nu a obtinut nimic? Insa parerea mea este ca ai un potential urias. Eu insa te vad facand cariera in Romania(un repertoriu pop cu infulente de jazz, vezi \"Trulrli\" si \"Iubirea-i doar o gluma\", melodii cantate la mamaia)
Postat 18 Decembrie 2010, 11:52 de dan oradeanul
BRAVO!!!
Felicitari si la mai mare !! BRAVO
Postat 18 Decembrie 2010, 11:44 de Cata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON