URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2017, 22:08

A dăruit din inimă: Un tânăr orădean, filmat când făcea cumpărăturile pentru o femeie a străzii (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr orădean a impresionat sute de oameni, după ce pe Facebook a fost postată o înregistrare video în care bărbatul face cumpărături pentru o femeie a străzii.

Bătrânica a intrat într-un magazin cu doar 10 lei la ea şi se uita printre rafturi. Văzând-o, tânărul o întreabă ce vrea să cumpere. "Săru-mâna, ce vreţi să luaţi? Haideţi că vă iau eu. Ce vreţi dumneavoastră, alegeţi", i-a spus bărbatul. Parcă ruşinată, femeia nu a vrut să-i ceară tânărului nimic. Abia la insistenţele acestuia i-a spus că vrea un iaurt şi nişte biscuiţi. "Nu, nu-mi luaţi două. Mie îmi ajunge unul", a replicat bătrânica, atunci când tânărul a luat din frigider două iaurturi.

Deşi băiatul i-a cerut de mai multe ori să mai spună de ce anume are nevoie, umilă, bătrâna a "suplimentat" lista doar cu o "bucăţică de brânzică" şi cu nişte apă.

De asemenea, ea i-a povestit că de 7 ani locuieşte pe străzi, după ce anterior a fost slugă la nişte "mafioţi ţgani" din zona Decebal, care o băteau: "Mă ştiu toate fetele de la piaţa Decebal, tanti care venea neagră, vânătă, cu ochii umflaţi". În final, tânărul filantrop i-a dat femeii şi 30 de lei, iar aceasta i-a luat la fel de umilă.

Înregistrarea video, făcută de o femeie care îl însoţea pe orădean, a fost postată sâmbătă seară pe pagina de Facebook "Dăruieşte din inimă". În doar trei ore, peste 17.000 de oameni au văzut filmarea şi sute dintre ei au lăsat comentarii prin care îl felicită pe tânăr.

 UPDATE: 

Tânărul cu pricina se numeşte Cristian Cracea şi este administratorul paginii "Dăruieşte din inimă". Alături de soţia lui, Rebeca, el a creat această pagină anul trecut, dornic să-i determine pe orădeni să-şi ajute semenii mai puţini norocoşi. 

Concret, Cristi şi Rebeca prezintă familii sau persoane care au nevoie de ajutor, iar cei care vor să ajute le transmit ce donaţii sunt dispuşi să facă. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
NU FITI NAIVI!
IL STIU PE ACEST "BINEFACATOR",DIN PACATE ! SA FIE TOT MAI PUTINI CA SI EL,ASA ORADEA AR FI MAI CURATA DE IMPOSTORI!!!! ESTE BINEFACATOR DOAR PT EL ! TRAIESTE PE SPINAREA ACESTOR NARUITI DE SOARTA! ARE COPIII (DOAR AI SOTIEI) LA ACEEASI SCOALA CU AL MEU. VAI DE CAPUL LOR. EL ESTE FARA OCUPATIE. TRIMITE LA MUNCA DOAR SOTIA (CU ZIUA). AU MARE NEVOIE DE BANI ASA CA MARE GRIJA!!! PAGINA PE NET ESTE CREATA DE EI DOAR DOAR VOR GASI VREUN FRAIER SA LE DEA BANI. TOTUL LA NEGRU. NU ESTE UN ONG. NIMIC. FITI ATENTI OAMENI BUNI LA MARLANI!!!
Postat 10 Ianuarie 2018, 15:58 de Tony
o fapta buna
Nu stiu daca are vreo importanta pentru cei care primesc ajutor, scopul celor care ii ajuta. Ma intreb cati din cei care spun ca aceste gesturi ar trebui sa ramana anonime, fac asemenea gesturi. Poate cu acesta inregistrare porneste o "rotita" (devine viral) si o sa fie mai multe persoane ajutate intr-un fel sau altul (chiar si pentru "..mediatizare"). Din partea mea, sa apara maine inca 1000 de clipuri de genul acesta :) fapta buna tot fapta buna ramane.
Postat 02 Ianuarie 2018, 02:11 de lucianu
PCR transpartinic. Ep.: Adevărata Românei. Alt episod
I. ”De asemenea, ea i-a povestit că de 7 ani locuieşte pe străzi, după ce anterior a fost slugă la nişte "mafioţi ţigani" din zona Decebal, care o băteau: "Mă ştiu toate fetele de la piaţa Decebal, tanti care venea neagră, vânătă, cu ochii umflaţi". În final, tânărul filantrop i-a dat femeii şi 30 de lei, iar aceasta i-a luat la fel de umilă.” 1. Felicitări familiei Cracea. 2. Încă un motiv de demitere a politrucilor aflaţi la conducerea DGASPC Bihor, inclusiv a ”creștinului”, fost gestionar ”Vinalcool” Bihor, dar şi a unora din cadrul/subordinea PMO, obligaţi, prin lege, să analizeze/rezolve conform asemenea cazuri sociale. Aceaste schimbări sunt cu atât mai necesare, cu cât Președintele PSD Bihor, are şi dovezi concrete, ca cele comunicate pe 13 noiembrie 2012, despre modul în care unii de la DGASPC Bihor ş.a. au acționat şi ca organ de poliţie politică/ segregaționist în separarea unui copil de singurul lui părinte responsabil, părinte care a deranjat interese ale ”Statului paralel”. 3. O bibliografie, cam necesară şi pentru factorii politici de decizie bihoreni cu ceva sânge de dac/marxist/OM în ”instalaţie”: Constituţia României - art. 4(1), 14(1), 20, 22(1), 47. II. Întrebări pertinente (şi) pentru Președintele PSD Bihor. 1) De ce atribuirea unor locuinţe sociale la PMO se face discontinuu, pe baza unei sesiuni anuale de selectare a dosarelor? De ce aceste dosare nu se pot depune pe parcursul întregului an, respectiv lista de aşteptare să fie actualizată lunar? Pe motiv de lipsă personal calificat. Sau pe motiv că cazurile sociale se vor rezolva pe …cale naturală? 2) în contextul în care mafia imobiliară bihoreană, inclusiv de sorginte segregaţionistă/”creştină”, este una prolifică, respectiv unele şefe din cadrul PMO, nu prea ştiu ce este o locuinţă de sprijin (bibliografie: Legea 143 din 2017), ce măsuri are în vedere conducerea PSD Bihor în vederea asigurării unui necesar minim de asemenea locuinţe pentru Oradea/jud. Bihor? 3) Ce măsuri, concrete şi eficiente, a întreprins DGASPC Bihor pentru eradicarea fenomenului de cerșetorie, cu precădere infantilă? Câţi dintre copiii/tinerii obligați să cerșească, datorită sărăciei, au fost integrați conform într-un sistem de învățământ profesional/vocațional de stat? PS.: Articol, respectiv comentariu demn (şi) de atenția conducerii centrale PSD/dlor minstru Lia Oguţa Vasilescu şi Carmen Daniela Dan.
Postat 31 Decembrie 2017, 16:21 de stefan
!!!!
O fi dăruit din inimă dar a făcut tot ce se putea ca să se afle! Poate și alții fac gesturi similare dar rămân anonime!
Postat 31 Decembrie 2017, 15:19 de TDS
reclama gratuita
Gestul este departe de a fi dezinteresat. Deci mu poate fi vorba de altruism. Daca faci o fapta buna faci din inima, nu pentru a deveni star.
Postat 31 Decembrie 2017, 14:10 de iahim
Putini tineri sunt ca el !
Cinste parintilor care l-au crescut ! .Cinste lui ca este asa ! Din pacate putini sunt ca el si din pacate nu sunt promovati tinerii de azi ,respectosi ,cu bun simt si dornici de munca !! Bravo tinere ! Ai aprins ,sper, cugetul in generatia ta .Nu e totul pierdut !
Postat 31 Decembrie 2017, 13:35 de PETREI
Un gest uman!
Generozitatea și empatia sunt calități umane deosebite. Si eu(sunt convins că multi altii...) am recurs la.astfel de.gesturi. Dar nu am făcut un astfel de gest ptr a crea impresie... Suficient ca stiu eu,persoana ce a beneficiat si Cel de Sus.
Postat 31 Decembrie 2017, 11:42 de Nofan
La multi ani.
Felicitari,un gest frumos.
Postat 31 Decembrie 2017, 11:10 de Ducustrigacucu
Da
O fata bună. Dacă nu e regizată pt FEISBUC
Postat 30 Decembrie 2017, 23:32 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON