URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2017, 10:41

Zace sau face

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un vechi cântec spune: "Cartea n-are cine-o face / Căci primarul nostru zace". Noi am avut în Oradea şi primar care zace, şi primar care face. Când în Oradea nu se mişca nimic, investitorii erau puşi pe fugă şi paralele umpleau conturile edililor, multă lume s-a revoltat. Acum, că se sapă, se repară, se betonează, se sudează, se modifică, tot există o masă de nemulţumiţi.

Bolojan ne anunţă că în onoarea Centenarului vrea să facă 100 de mari proiecte. Unii iau asta ca pe o ameninţare, motivând că iar vom fi nevoiţi să răbdăm zgomot, praf şi deranj. Adevărul e că nimănui nu-i convine să aibă un şantier în casă şi cel mai frumos moment nu e acela în care îţi vezi locuinţa renovată, ci în care nu-i mai vezi pe şantierişti prin preajmă.

Eu nu mă tem de epoca betonului, pentru că drumurile, pasajele supraterane şi construcţiile nu se fac din chirpici sau din mătasea broaştei. În schimb, mi-aş dori ca, din cele 100 de proiecte, măcar câteva să rezolve infrastructura pentru sport. Nu cred că Oradea are nevoie de un stadion cu 30.000 de locuri, căci la cum merg lucrurile în fotbalul autohton ne-ar trebui 20 de ani să umplem o asemenea arenă. Dar bani pentru renaşterea stadionului Tineretului poate s-ar mai găsi. Finalizarea trambulinelor de sărituri de la Aquapark şi acoperirea Bazinului olimpic ar ajuta şi ele sportul de performanţă.

Bine că nu suntem în 2117, că făcea Bolojan 200 de lucrări de investiţii cu ocazia Bicentenarului. Atunci să fi văzut iureş...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Mult si prost !?!
...
Postat 08 Noiembrie 2017, 18:40 de WinDos
TAT AȘA MĂ BATE GÂNDUL...
Problema e CA CArtea tot mi-ar face-o notariul dar ce sa vezi. ?! Cu notariu-s manios....o fi SD sau CD tatăl ??!! Ca USR-ul face totul pe..... Dos! Deci și..cartea!
Postat 08 Noiembrie 2017, 17:58 de TDS
NU
@elev: De deal nu ziseși nimic? Păi nu, că acolo lucrurile sunt prea evidente! Chit că și în Piața Unirii sunt la fel! Piatră ca să fie cu street food-uri ÎNDOIELNICE, terase pentru SAS GRAMA și restul lumii ( luate prin licitații ultra corecte, BELINA- r sa ne BELINA-scă), spectacole de un grotesc a la BIRTIN ( excepție totuși spectacolele Teatrului Regina Maria), târguri kitsch-oase cât PRIMĂRIA înfiorătoare). Poluarea fonica nu contează, aia vizuală nici atât, fum de la.....creveti la grătar (nu mai e cu mici) pe clădiri istorice ( copia Galeriilor milanez dar și a Palatului greco catolic)! Toți tac dar vai: cum adică sa nu numească Președintele șefii Parchetelor? Chit că în 2019 nu va mai fi cat e HĂU! Că si daca se bagă iar statul I I tot nu va mai fi!
Postat 08 Noiembrie 2017, 16:14 de TDS
E RIVULUTIE, MITZULE!
@elev : ESTI BUN! Un elogiu așa cum mi l-ai adus, mai rar, NEICUSORULE! Daca as fi scris: " Pe tine întâiul om din urbea mea/ Prin vreme respectul eu ti-l voi purta...." era zero! Tie ți-a ieșit!
Postat 08 Noiembrie 2017, 15:53 de TDS
@tds
Bre.....esti rautatea pura, incompetenta crasa,imbecilitatea sublima.Piata Unirii e armonios integrata, pasajul Vulturul Negru e elegant. In schimb tu esti..... praf. Si pulbere, dar numai daca vrei. Hai pa PS Oare in ce e integrata Piata Unirii?
Postat 08 Noiembrie 2017, 15:35 de elev
DE-AR FI MANDRA-N DEAL LA CRUCE..
Dar mândruta era intr-un spital...sora...gen!
Postat 08 Noiembrie 2017, 14:40 de TDS
GLASUL ROTILOR DE TREN, ADICA CFR
Și BIG a zăcut la propriu! Atunci a avut loc indragoateala subită! După care: Piața Unirii praf... Dealul Ciuperca...praf. Pasajul VN....praf.... Caldura....praf! Tot ce a atins acest personaj praf s-a făcut
Postat 08 Noiembrie 2017, 14:02 de TDS
tot cu el
eu un mesaj pro Bolo : multumim pentru schimbarea la fata a orasului . Daca Firea da la Bucale 3-4 milioane de euro pe catedrala Mantuirii neamului,Bolo ii baga in strazi,poduri,parcari,sensuri giratorii,tevii,parcuri,locuri de joaca pentru copii,pasaje....Mang cand renoveaza cladirea Filarmonicii ? iooi da,acolo se dau salarii pentru a fuma si bea cafele,consiliul judetean se face ca lucreaza... !!!
Postat 08 Noiembrie 2017, 12:44 de suporter_oradean
Bine, Mirceo!
Ti-a fost usor, n-ai uitat instructajul de partid, stii cui sa inchini oda! Ai inlocuit 26 ianuarie cu 7 noiembrie si pe al batran, cu birtinezul.
Postat 08 Noiembrie 2017, 12:27 de pinonel
Inca una
Inca o oda iubitului fiu al Birtinului. Si daca nu de la Adrian, atunci de la Mircea. Evident de la aceeasi publicatie.
Postat 08 Noiembrie 2017, 10:58 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON