URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2016, 08:38

Visul lui Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clujul este cu mai multe clase peste noi şi pentru că politicienii de acolo, indiferent de culoare, au fost uniţi atunci când a fost vorba de interesele judeţului. La noi, a fost râcă între primarul Oradiei şi preşedintele CJ, chiar şi dacă au fost din acelaşi partid.

După cum arată socotelile acum - e drept, cele de acasă, nu cele din târg -, prin desemnarea lui Mircea Mălan drept candidat la CJ, practic Bolojan pune mâna pe tot judeţul. E visul lui, să lucreze şi Consiliul Judeţean după planurile sale, ba dacă se poate, ca bonus, să aibă şi un prefect care să nu-l încurce.

Şi e de făcut ordine în haosul de la judeţ. În mod normal, Teatrul şi Filarmonica ar trebui să treacă în răspunderea Primăriei, Aeroportul ar trebui să fie exploatat în comun, iar în noile parcuri industriale ar trebui făcut parte şi CJ. În schimb, Compania de Apă ar trebui să devină operator judeţean şi să fie coordonată exclusiv de CJ, cum se întâmplă peste tot în ţară. Este anormal ca această instituţie, totuşi, importantă, să nu aibă nicio sursă serioasă de venit.

Sunt convins că, dacă echipa galbenă va câştiga bătălia din iunie, strategia judeţului se va schimba radical. Nu cred că drumul Şuştiu-Moneasa va fi prima lucrare atacată şi nici că Muzeul se va muta foarte repede la Garnizoană. N-ar fi exclus ca odată câştigat procesul privind retrocedarea, Policlinica Mare să devină o nouă variantă pentru Muzeu, iar CJ să-şi piardă renumele de staţiune balneară în favoarea Băilor Felix.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
De ce sa se mute Muzeul de la Garnozoana la exPoliclinica?
sediul de la fosta Garnizoana e aprox. 90% pregatit, si atunci de ce sa se stramute Muzeul la fosta Policlinica, apoi in Cetate si apoi cine mai stie unde? Doar ca sa se achite in continuare chirie pt Palatul Baroc iar Bihorul sa mai astepte alti ani pana sa aiba un Muzeu intradevar vizitabil?
Postat 12 Februarie 2016, 17:27 de cristi_h
Nu mai ștergeți comentariile...
Bade Chirila, mai am un singur dor: să părăsești redacția și să redevii ... agricultor (sau inginer, ce oi fi fost ininte de a ajunge director)... Lasa-ne, lasa-ne
Postat 12 Februarie 2016, 12:07 de Daniell
Gura bate...c...
Mai inteligentilor...si cam ce asteptari avti voi de la un viitor primar?...la asa nu ...santeti buni...
Postat 11 Februarie 2016, 20:57 de zorro
Gasca mea,nu poate sta linistita,nici o clipa...
"Daca oradenii(prostimea,) ne va vota in-corpore si ne vom putea mari gasca,atunci,cu siguranta ne vom putea realiza visul:Mega taxe,Mega impozite,Mega amenzi,Mega piste de biciclete spre nicaieri,Mega proiecte de "dezvoltare" fara utilitate publica,Mega praduire a banului public,Mega expriprieri fara just temei si fara justa despagubire,Mega salarii,pentru "gasca mea", Mega... Mega... totul va fi Mega si fara sustinerea oradenilor....Oradenii,ar avea numai o singura indatorire : de a se conforma ! Simplu si usor ! Hai la vot !
Postat 10 Februarie 2016, 21:36 de platona
!!!
Si totusi asa cu e el, bolovan are o viziune (mai buna , mai rea, discutabil) fata de ceilalti care nu au nimic ! Vid, nula !
Postat 10 Februarie 2016, 21:35 de scortosul
!!!
Bolojan du-te...si ne lasa...incepi sa ma obosesti..
Postat 10 Februarie 2016, 21:29 de Tinas
.
Bolojan primar, Malan la judet, si problemele sunt rezolvate. Afara cu coruptii din pesede care au impiedicat de ani de zile dezvoltarea judetului, ba chiar mai mult au dus la regres
Postat 10 Februarie 2016, 11:47 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON