URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2019, 10:55

Vânzătorul care m-a citit

Vânzătorul care m-a citit foto: corpurideiluminatinterior
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.

Totul s-a complicat după ce am păşit în interior şi m-am trezit înconjurat de zeci, dacă nu sute de modele, o varietate care mi-a întrecut aşteptările - candelabre din metal, din plastic, din lemn, din sticlă, cu un bec, cu 3 becuri, cu 15 becuri, cu leduri, cu proiectoare, cu cristale, moderne, tradiţionale, avangardiste, minimaliste, spectaculoase, ridicole, opere de artă, kitsch-uri... M-am uitat la ceas şi am marcat mintal ora. "O să stau mult timp aici"...

Vânzătorul era ocupat cu un client, aşa că am început să mă plimb cu privirea în tavan ca prin Peştera Urşilor. Nu venisem cu o idee clară, nu căutam un anumit model, intenţia mea principală era să nu stric camera, cel puţin, dacă nu sunt în stare să o înfrumuseţez. Când vânzătorul s-a apropiat de mine eram mai confuz decât la intrare. "Cam ce stil aţi dori?". Am zâmbit încurcat şi am recunoscut deschis că habar n-am.

"V-ar plăcea modelul ăsta?". "Nu, e prea pompos şi complicat". Am mai făcut vreo 2 metri prin magazin: "Dar acesta?". "Nu se potriveşte, am gândit camera în stil minimalist". Mi-a mai sugerat unul care pierdea prea mult din lumină din cauza abajururilor. "Cred că ştiu ce v-ar plăcea şi vi s-ar potrivi", a exclamat vânzătorul după primele 3 variante refuzate. A răsfoit rapid un catalog şi a pus degetul pe o fotografie.

În clipa aceea, căutările mele s-au încheiat. Peste 5 minute ieşeam din magazin cu cutia în braţe. Eram entuziasmat de felul în care mă citise vânzătorul şi ştiuse să îmi recomande ceva ce să-mi placă. Clientul care caută ceva anume e mai greu de convertit, dar nehotărâtul este perfect pentru un pic de psihologie la raft. Asistasem la o demonstraţie de excelenţă în vânzări, cu mine pe post de subiect.

Într-un hipermagazin, probabil că nu m-ar fi consiliat nimeni atât de eficient şi i-ar fi durut în cot că plec cu mâna goală. Principala diferenţă dintre magazinele mici şi cele uriaşe este că primele au suflet. Ţi se vorbeşte altfel, eşti ascultat, te simţi om, nu doar o cifră dintr-un target. Hypermarket-urile au stârpit multe afaceri mici şi e bine să mai dăm câte o mână de ajutor magazinaşelor de lângă noi.

Cât despre bucuria de a da peste un vânzător profesionist, în condiţiile în care toţi angajatorii se plâng de criza de oameni bine pregătiţi, mi-a fost de scurtă durată. Cel care mă făcuse cu candelabrul potrivit era chiar proprietarul magazinului. Iar faptul că tocmai el era la tejghea, într-o după-amiază de vară, când normal ar fi fost să fie la o bere şi un barbecue, a fost încă o confirmare a crizei de care ziceam.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
camp inutil
Nu mi se pare un semn de criză faptul că proprietarul e la tejghea. În orice țară civilizată asta e definiția afacerilor mici. Dacă mergeți în italia la restaurantele clasice, aveți șanse mari să fiți servit de proprietar sau de soția sa, sau copiii lui. Nu e nici o rușine, iar ajutoarele sunt de obicei străini. Nu văd nici o reușită neaparat în a angaja oameni și apoi a sta la plajă pe mentalitatea de eu sunt patron, nu lucrez.
Postat 16 Septembrie 2019, 18:11 de manu144x
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON