URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2013, 16:03

USL, spre mizerie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu excepţia propriilor activişti (şi nici aceia nu toţi), nu cred să existe alegători ai USL care să fie mulţumiţi de cum merge treaba. Atât în Guvern, cât şi în Parlament. N-au trecut nici două luni de la ziua în care electoratul a cadorisit-o cu o majoritate incredibilă şi alianţa deja scârţâie din încheieturi.

Aflăm cu întârziere cum, în decembrie, Guvernul Ponta I şi-a dat pe şest OK-ul pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist în diverse zone din Bihor, iar autorităţile locale habar nu aveau. Şi în capul cui se vor sparge oalele, cine va culege cioburile? Ponta? Mă îndoiesc. Nu pe el l-au votat bihorenii, ci - "pe barba" preşedintelui CJ Cornel Popa şi a primarului Ilie Bolojan - au trimis în Parlament, să-i facă premierului majoritate, nişte necunoscuţi în care au investit speranţa că nici aceştia şi nici şefii lor de partide nu-i vor batjocori aşa cum făcuseră, ani la rând, PDL-iştii şi UDMR-iştii.

Oamenii încep să înţeleagă şi că Guvernul Ponta II a fost feliat fifty-fifty între "centru-stânga" (PSD-UNPR) şi "centru-dreapta" (PNL-PC), dar nu pentru a respecta vreun echilibru ideologic (sanchi!), ci doar pentru ca liberalii să aibă iluzia că ar fi egali cu social-democraţii. În realitate, însă, s-au trezit că au nişte ministere fantomatice: Transporturi din care lipsesc Autostrăzile, Păduri fără Mediu, Interne fără servicii, Finanţe fără bani. Nici nu-i de mirare că, traşi pe sfoară, liberalii vociferează tot mai tare: ei sunt cu ponoasele, fiindcă vor deconta toate eşecurile guvernării, şi alţii cu foloasele, căci toate butoanele sunt la PSD.

Alegătorii nu înţeleg nici de ce se grăbeşte premierul la regionalizare, deoarece nimeni nu le-a explicat vreodată ce am câştiga făcând-o şi ce am pierde nefăcând-o, ci doar Ponta singur a fixat un termen ultimativ: se face la toamnă! Nemaivorbind de stupizenia vicepremierului Dragnea, care a spus că s-ar crea noi locuri de muncă în Consiliile Regionale, în condiţiile în care administraţia suferă de o tot mai acută criză de personal la nivel local, iar angajările în sistemul public sunt blocate de aceeaşi aberantă regulă instituită de Boc: 1 angajat nou la 7 bugetari plecaţi. Şi atunci cum să facă faţă sarcinilor pe zi ce trece crescânde primăriile, care sunt "talpa" administraţiei?

Cea mai periculoasă manifestare a proastei funcţionări a USL este, însă, pretenţia Guvernului, exprimată înainte de dezbaterea bugetului, ca senatorii şi deputaţii puterii să respecte o altă regulă din epoca portocalie: cea a lui Mucles! Or, dacă parlamentarii PNL şi PSD se mulţumesc să devină de pe acum roboţeii Guvernului, a căror treabă e doar să ridice mâinile la ordin, nici să nu se mire că în curând vor fi legaţi de bănci la fel precum pedeliştii odinioară.

La cum a pornit, cred că guvernarea USL are deja nevoie de o remaniere, dacă nu a persoanelor de la vârful alianţei, în mod sigur a propriei carenţe de coerenţă. Altfel, peste patru ani liberalii şi pesediştii se vor întreba unii pe alţii cum naiba au dat chix când nici măcar n-au fost deranjaţi de opoziţie?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Cui nu-i place are voie sa se lamenteze
Parca Bihoreanul era cel mai aprig sustinator al USL inainte si in timpul campaniei electorale. Tot ce faceau liberalii, sustinuti de PSD in Bihor, era bine si tot ce facusera altii inainte era rau. Cam asa era mesajul. Acum s-a intors foaia ? S-a stricat sandramaua si nu ies suficienti bani de la Popa, Bolojan si sponsorii acestora ?
Postat 17 Februarie 2013, 20:36 de TAMTAM
gunoaiele U.S.L.-ului
a adus si Popa* mare om * pe teparul asta de peti ,o zdreanta ordinara ,poate asa o sa-si plateasca datoriile ,apropo am inteles ca s-a marit spaga la A.R.R. ,daca tot ii colector de spagi ,probabil isi are si el comisionu lui ,asta si pe masa din groapa o vinde pentru bani .Astias USL-misti de bihor ,(...)
Postat 17 Februarie 2013, 13:36 de binsan
Tranziţia mentală la unii jurnalişti
Mai ai puţin Kriss şi o să începi să plângi după Filip !?!
Postat 14 Februarie 2013, 20:20 de Carp III
saracutii
taratura ce si-a insusit nevolnic numele apei curgatoare continua defapt aplicarea de limbi catifelate dosurilor nespalate ale neprihanitilor popa prostu si taranoi bolovanos. ei doi, saracutii de ei, au fost cei mai pacaliti atunci cand au condus spre victorie alianta contra naturii! o victorie in oradea si bihor pe care nici unul dintre cei mai inversunati sustinatori, cu creierul mic si spalat de antena 3, nu credea a se intampla vreodata! asadar, doar ponta si crin sunt vinovati de grecizarea romaniei, saracutii de popa si boljan sunt doar niste victime colaterale ale nemerniciei useliste...
Postat 14 Februarie 2013, 19:03 de gothaer
?!?
att. luky........VOTATI USL,VOTATI PT ORADEA multi isi amintesc ,doar ca .......... are un spectru foarte larg sloganul asta....spre bine....sau rau spre rusinea mea eu nu am fost la vot , am vrut sa fi USL ca sa fie multi fericiti pt o scurta perioada de timp si din cate vad acum chiar foarte scurta....
Postat 14 Februarie 2013, 11:28 de AAAA
unde tds-ul ?
Unde esti TDS sa lauzi un pic usl-ul ?
Postat 14 Februarie 2013, 09:03 de oradean
LA ADUS PE PETI ALIN DE BUNTESTI...
La adus pe unu Peti Alin de la Buntesti ,Popa Cornel , director in Oradea la nu stiu ce institutie de autoritate in transport ca sa-i dremuiasca ,,ciordelile politice '' si care toata ziua face consiliul judetean dupa ,,ciordeala '' din bani publici.
Postat 13 Februarie 2013, 21:31 de POPA CORNEL
Ideologia USLamului
SE IA DE LA CEI CARE AU SI SE DA LA CEI CARE RISIPESC !
Postat 13 Februarie 2013, 20:59 de pinonel
pro...
trist si adevarat aproape tot ce este in articol. multe din cele spuse erau de stiut inca inainte de alegeri, numai ca asta se intampla cand alegem un partid sau altul pentru cel de la primaria locala si nu pentru programe sau experiente din trecut. Dar totusi articolul pare scris la comanda liberalilor deloc obiectiv
Postat 13 Februarie 2013, 20:50 de CRISTI
:)
PRO USL ANTI MIZERII ! TOt respectul pentru Bolo`, un om dedicat insa are conducatori mai prosti ca supa`n plic :)))) Crin Antonescu, Cornel Popa , etc ..... daca nu era USL astia nu aveau nici o sansa singuru PNList cat de cat ok e Bolo, so Hi5 homie =;
Postat 13 Februarie 2013, 19:50 de ZzZzZZzZz
Epimeteu colectiv
"Treburile" din articol erau,altminteri,perfect previzibile...Sigur ca vinovatul de serviciu este,evident,Traian Basescu.Atat pentru faptul ca a-ntins o capcana mastodontului politic poreclit USL,dar si pentru faptul ca PDL(si restul lumii) au contemplat ca niste momai ceea ce se petrece pe continent.Ca urmare,la ora actuala intreaga clasa politica se cam perpeleste si-i rar politician caruia sa nu i se poata spune "Tu l'as voulu,Georges Dandin!" (sigur ca ei au vrut-o!)...De apreciat eforturile actoricesti ale diplomatilor straini care nu izbucnesc in ras vazand cum se (mai) guverneaza pe la noi.Epimeteii nostri si-au copt-o perfect.Urmeaza scufundarea!
Postat 13 Februarie 2013, 19:45 de gyorgy tozser
LUX a$a
Intre PNL BIHOR si ECHIPA IDIOTILOR mai nou poti pune semnul egal..hai sa ne reamintim cine a fost CRISTI BODEA inainte sa candideze pentru postul de senator intr-un colegiu unde SI O MAIMUTA AR CASTIGA. A fost sluga lui CORNEL POPA , asa DE CE NU PROMOVAM MECANICII AUTO pentru functiile de senatori? un simplu angajat la biroul lui POPA ...chiar daca a lucrat pentru un politician habar nu are ce ii politica..ii un habarnist total , nici de la cine sa invete nu o avut POPA nu si-a putut conduce nici propria organizatie PNL BIHOR.
Postat 13 Februarie 2013, 19:41 de SkyNet
Cine bah ?
CU DEZERTORI CA POPA CORNELUSH ..NU NE MAI MIRA NIMIC.......ASTA NE VINDE JUDETU INCET DA SIGUR !!!!!!!!!!!!
Postat 13 Februarie 2013, 19:30 de Cine bah ?
@Cornel Popa & Catelu Bodea
Cum naiba sa nu se duca pe apa sambetei alianta vietii? In timp ce se voteaza-n Parlament, Cornel Popa ii mort de beat iar "catelu" lui scapat din lant, Bodea, latra, doar ca sa nu-si tina gura-nchisa.
Postat 13 Februarie 2013, 19:23 de Costy
desteptii
Ce mizerie? nu stiti ce vorbiti.Eu i-am ales si o sa ii mai aleg.Cand o sa intelegeti politica o sa mai vorbim, pana atunci La revedere.Am uitat sa va spun sunt membra USL am terminat.
Postat 13 Februarie 2013, 18:26 de eu
argument nu
De asta sta Basecu relativ flexat. Nu trebuie nici macar sa sufle pe sandramaua USL, se surpa singura. Partea proasta e ca romanii nu au invatat ca nu exista rele mai mici sau mai mari, exista doar bine si rau.
Postat 13 Februarie 2013, 17:28 de kaboom
votanti USL = prosti
fara a discuta chestiunea basesciana, ce om normal la cap ar vota un plagiator dovedit sustinut de un post ca antena 3 cu dan voiculescu in spate si l-ar lua in seama pe neica nimeni crin antonescu (neica nimeni in raport cu zero, zero, zero, zero, zero activitate profesionala - daca nu luam in calcul cele cateva luni de profesor suplinitor prin isaccea parca si alte cateva luni de ajutor la un muzeu din tulcea - ceea ce-i rusinos la un liberal). nu mai e scapare, daca 70% i-au votat. asa ca mergem inainte. ponta prim menestru si crin pesidente.
Postat 13 Februarie 2013, 17:27 de ioan si nu ion
@cristi
588 de alesi ai poporului pt care platim taxe mai multe,mai multi someri si mai multi penali intre alesi.VOTATI USL,VOTATI PT ORADEA,vi se pare cunoscut?
Postat 13 Februarie 2013, 17:16 de luky
diverse
Nu numai asta este problema noastra . Hai sa fim mai practici : in institutiile publice sunt zeci de cupluri sot-sotie (rude de diverse grade nu socotim) in institutiile publice se bea la greu , de fumat nu mai vorbim ca se vede la fiecare 30 minute cineva pe coridoare si alte si alte asemenea dracii . Cu spaga s-a cam rarit de cand cu executiile publice prin media , dar fenomenul se mentine la cote mari in invatamantul superior .
Postat 13 Februarie 2013, 17:09 de Tudorean
Stiti o masura buna a guvernelor USL?
Inafara maririi pensiilor cu 40 lei, cunoasteti o alta masura buna luate de guvernele Ponta in noua luni de guvernare?
Postat 13 Februarie 2013, 16:33 de cristi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON