URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2012, 17:08

Ungurii şi liberalii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se pare că nici de data asta n-am avut noroc la alegeri. Cetăţenii au votat la greu USL-ul "pentru Oradea", dar alianţa a avut parte de acelaşi succes şi în celelalte judeţe ale patriei. Aşa că oamenii trimişi în Marea Adunare Naţională vor putea influenţa mai greu trimiterea de bani spre Bihor, căci nu poţi împărţi două paie la trei măgari flămânzi.

În schimb, cu ceva tot ne-am ales: cu revolta în genunchi a liberalilor, care nu pot admite sub nicio formă cooptarea UDMR la guvernare. E de-a dreptul înduioşător să vezi parlamentari care în alte mandate au deschis gura în plen doar la cantina din Casa Poporului cum se indignează la deciziile şefilor.

Eu personal sunt mândru că urmaşii Brătienilor sunt vigilenţi şi se revoltă când începe să pută a carne ţinută prea multă vreme sub şa. Dar mă mir că i-a trădat simţul olfactiv atunci când a venit nea Gigi cu oile sale în elitistul PNL. Sau când au bătut palma pentru alianţa cu urmaşii celor care, în loc de Biblie, s-au închinat la Capitalul lui Marx.

Dacă noi, ca bihoreni, tot nu putem fructifica prezenţa masivă a useliştilor în Parlament, poate că un UDMR la guvernare ne-ar ajuta mai mult. Şi nu neapărat prin vreun ministru pripăşit pe la Mediu sau Sănătate. Ci prin poziţia pe care reprezentanţii maghiarilor o au faţă de regionalizarea ţării.

Ne place sau nu, şovini au ba, proiectul UDMR-iştilor este cel mai favorabil pentru Oradea şi Bihor. Pentru că dacă picăm pe partea greşită a hărţii, în târla Clujului, vom ajunge un fel de Şimleu, numai că ceva mai mare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
@book
tocmai am citit si eu scrisoare deschisa catre primul-ministru V. Ponta, de pe site-ul Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures. sunt lucruri care se intampla asa cum este specificat in scrisoare si aici. articole si propaganda anti-romanesti . este mentionat inclusiv Bihorul, cu astfel de articole. le stim si ii stim si pe autori !
Postat 28 Decembrie 2012, 07:52 de safe
ATENTIE ROMANI !!!!!!!!!!!!!
Intrati pe /FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES/ SA VEDETI ACOLO NEDREPTATI FLAGRANTE SAVARSITE IMPOTRIVA ROMANILOR ! ACEASTA VI SE PREGATESTE CU AJUTORUL COZILOR DE TOPOR LOCALE ! BANII, SUNT O MICIUNA. UNGURII SUNT MAJORITARI ACOLO SI E VAI DE CAPUL LOR. SUNT SARACI ASA CUM SARACA E SI ungaria! Cititi de pe FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES, si Scrisoare deschisa catre primul-ministru Victor Ponta, de la sectiunea 'Noutati' !!!!!!!!!!!
Postat 28 Decembrie 2012, 07:16 de book
Reorganizare teritorială, varianta udmr.
udmr, propune varianta cu 16 regiuni, (observăm regiunea formată strategic din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, zonă în care ungurii sunt majoritari) plus regiunea Bihor, Satu-Mare si Sălaj (procent destul de important al acestei minorităţi). Aceste două regiuni îi \\"arde\\" pe udemerişti ! Se observă încercarea de compactare a etnicilor unguri, in zonele respective. Este lesne de observat \\"caracterul etnic\\", al variantei respective. Varianta ar fi cît se poate de defavorabilă pt românii din aceste zone. Sunt foarte cunoscute cazurile de numeroase abuzuri semnalate de români, în primăriile conduse de udemerişti. Vedeţi mai multe pe internet. Intraţi pt informare pe \\"Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureş\\". Aici, aproape, ştim cu toţii situaţiile din Salonta, etc.
Postat 28 Decembrie 2012, 05:11 de Aircraft Patrolled
pt maria
da. hai sa fim realisti. tu esti un PORC UDEMERIST (ACELASI). voi ati blocat dezv. aeroportului plus alte proiecte de dezv.locala. ati blocat dezv. judetului.
Postat 28 Decembrie 2012, 03:13 de katy
Hai sa fim realisti
OAMENI BUNI, TREBUIE SA RECUNOASTEM CA ALESII MAGHIARI AU FACUT MAI MULT PENTRU ORADEA SI JUD. BIHOR DECAT AI NOSTRII. TOATA STIMA PENTRU D-L CSEKE SI CEILALTI. DOAR DACA SE LUPTA EI PENTRU NOI NU VOM MERGE LA CLUJ SI VOM AVEA AEROPORT. CINSTE LOR SI LA MULTI ANI ! LA TOATA LUMEA
Postat 27 Decembrie 2012, 20:02 de maria
pt doctorul
mah, ordinarule, ce ati facut voi udemeristii pt oras si pt judet ? ati blocat, in frunte cu /domnu odon/, dezvoltarea aeroportului ! fara un aeroport international functional, nu vin marii investitorii. ati blocat dezvoltarea infrastructurii. ati lasat oamenii fara asistenta medicala, inchizand spitale fara niciun discernamant. stie bolojan, foarte bine cate proiecte de dezv. i-ati blocat pt ca nu va pica nimic ! sunteti niste frane in dezvoltarea acestui judet.
Postat 27 Decembrie 2012, 10:31 de com
jigodii udemeriste
bai da prost mai esti udemeristule. nu ti-am spus ca scoala am facut-o in Romania ? deci, scriu ca si romanii cu gilimele. tu, unde ai facut scoala, nesimtitule, in Ungaria ? altfel, mah udemrist tampit, ce avere aveti voi, prostimea care votati udmr ? ce avere au liderii udmr ? pai, Tokes Laci, ii condamna intr-una pt ca sunt hoti si escroci. si daca tot ai amintit de evrei, ce a facut nenorocitul de horty cu nemernicii lui in Ardeal, este strigator la cer. Crime impotriva umanitatii indreptate impotriva romanilor si evreilor !
Postat 27 Decembrie 2012, 10:05 de gyorgy
Lepre udemeriste
Leprele udemeriste fac cel mai mult rau judetului. Cu o mana dau si cu zece fura !!!!!!!!!!!!!!! O spune si Tokes Lazlo, fostul presedinte de onoare al udemeristilor, aflat acum in razboi fatis cu hotii din udmr !
Postat 27 Decembrie 2012, 04:59 de zoom
Realitatea
Ne place, nu ne place, dar UDMR-ul a făcut cel mai mult pentru județul nostru. Spitalele sunt puse la punct datorită lui Ceke, malul Crișului și baraje antiinundații datorită lui Pastor(fostul director de la Apele Române), o grămadă de drumuri prin programul transfrontalier România-Ungaria, datorită domnului Odon Szabo, cetatea Oradea...etc. Dacă ajunge vreunul dintre unguri la Ministerul Transporturilor o să avem și Autostradă. Din păcate politicienii români și nu numai bihorenii noștri sunt niște indiviz care practică “politica pentru Ciolan” sau plasează rudele în funcții cheie și foarte bănoase.
Postat 27 Decembrie 2012, 02:25 de Doctorul
RE: gyorgy
Teoria e una iar practica alta ... ungurii nu scriu niciodată cu încadrări de genul "...". De aici rezultă că nu eşti decât un "român" ca oricare altul. Lasă fariseismul că te desconspiri singur ... "chiar dacă nu (e)vrei".
Postat 26 Decembrie 2012, 20:18 de prof.dr. Trăşculescu
Lucia Varga????
UNDE ESTE LUCIA VARGA???? SE TOT LAUDA CU "ENVIRONMENTAL CARE" IAR CAND AVEM CEL MAI MARE DEZASTRU ECOLOGIC (LACUL OCHIUL MARE) DIN BIHOR EA TACE!!!
Postat 26 Decembrie 2012, 10:24 de sorbonel
@pisti
esti tu prost, udmr-istu'. bai cap sec, e scris corect, cu setarea de tastatura in limba engleza. dupa mine, prima data s-a strigat **** in ungaria. aici n-am avut nici o treaba cu romanii. am crescut si am fost la scoala impreuna cu ei. am lucrat impreuna cu ei. am mers la gagici, discoteci, etc, impreuna cu ei. ****, au strigat dupa mine ungurii, din ungaria. au spus ca merg sa le iau salariile si alte prostii pe care le stii si tu.
Postat 26 Decembrie 2012, 07:13 de gyorgy
@gyorgy
se vede cat esti de ungur dupa cum iti scrii numele. in maghiara "gheorghe" nu se scrie asa
Postat 25 Decembrie 2012, 22:41 de pisti
@gobi
ma, udemeristu', ne-am saturat de tigania voastra pana peste cap ! poate dispareti cu totii dupa Craciun ! :) ala da, miracol ! insa, voi dispareti, incet si sigur! huu.......
Postat 25 Decembrie 2012, 03:58 de Merry Christmas
@izolationismul
ungurii fac cea mai mare greseala alegand pe considerent etnic. v-o spune un ungur, cu mintea limpede. cati unguri sunt la fel ? iar despre chirila, el este doar un carpaci, nicidecum un ziarist. partidele infiintate pe criteriul etnic, nu fac altceva decat sa invrajbeasca. izolationismul, separatismul si segregationismul nu fac bine cetatenilor de rand. din invrajbire, castiga doar "smecherii" politicieni, care sug tot felul de fonduri pe acest considerent. inca o data, maghiari nu fiti prosti ! nu plecati urechea la tot felul de escroci, cum este si acest, chirila !
Postat 25 Decembrie 2012, 03:42 de gyorgy
Urmarea...
Prea multi eschimosi,prea putine foci...Ca-n filmele cu banditi,dupa obtinerea pradei banditii fac tot posibilul ca imparteala sa se faca in cat mai putine parti.Va urma...(conteaza infim culoarea,ideologia,etnia,religia etc.Interesul poarta fesul,palaria,basmaua,caciula...)
Postat 24 Decembrie 2012, 18:03 de gyorgy tozser
Felicitari domnule Chirila !
Felicitari domnului Chirila pentru pozitia luata ! are dreptate in tot ceea ce spune , doar sovinii nu-i dau dreptate ; asta e din pacate ,traim impreuna dar ne-am manca unul pe altul .Mai bine sa fie capitla la Cluj ,numai sa nu aiba ungurii dreptate ,asa-i romani ???!!! lasati sovinismul ca in zilele de azi nu mai are rost ,mai tine doar la o anumita patura sociala ! asrea nu-si mai au rostul ; in loc sa luam ce-i bun de la UDMR-isti mai bine nu , de ce au fost eu cu initiativa !!!! atentie ! nu mai tine cu asta , lasatii pe cei ce vor sa faca ceva bine ,incurajatii daca vreti un trai mai bun ; nu v-ati saturat de tiganie ?! Gabi
Postat 24 Decembrie 2012, 00:49 de gabi
Proiect etnic, eşuat pe motive de tupeu ...
La final ai vrut să spui Aleşd, nicidecum Şimleu ... nu-i aşa dl. Chirilă ? Poţi să fi corect faţă de Bolojan şi să-i recunoşti influenţa "devastatoare" !?!
Postat 22 Decembrie 2012, 20:15 de Carp III
ai mancat carne imputita de sub saua calului ?
mirceo, eu sint ungur dar nu votez niciodata cu udmr sau cu ppmt. eu nu votez niciodata pe criteriu etnic. astia sunt ciuma politicii. partidele infiintate pe criteriu etnic au menirea de a invrajbii minoritarii cu majoritarii. da, eu sunt un ungur cinstit, patriot local si national, loial Romaniei, tara in care m-am nascut si m-a educat. daca mai multi unguri ar gandi ca si mine, nu ar mai exista udmr sau ppmt.
Postat 20 Decembrie 2012, 00:04 de gyorgy
ai mancat carne imputita de sub saua calului ?
probabil. astfel se explica faptul ca esti tampit. ceke i-a burdusit bine pe udemeristi, plus ca a lasat populatia fara asistenta medicala, inchizand spitalele.
Postat 19 Decembrie 2012, 23:56 de "retocedari"udmriste
patriotism local
Desteptilor! Voi chiar vreti sa depindeti de Cluj? Oradea sa devina un biet orasel?Mandria mea de oradean nu ma lasa sa accept asa ceva!
Postat 19 Decembrie 2012, 21:00 de ****
Corect !
Degeaba te injura netotii, ai dreptate, Mirceo ! Singurul ministru din Bihor care a facut ceva pt. bihoreni a fost un ungur, CSEKE Attila, ministru la sanatate (chiar daca bolovanul s-a impaunat cu munca lui !) ! Si asa va fi mult timp de acum incolo. luciana varga .... ce sa mai... se va gandi cateva luni ce sa faca cu consortul, sa-l reprofileze ca pescar sau ca padurar...
Postat 19 Decembrie 2012, 20:37 de pinonel
mda
dintr-o lichea kominternista, sluga a bolsevicilor, nu putea sa iasa decat tot o lichea, de data asta, sluga a hortistilor !
Postat 19 Decembrie 2012, 18:18 de zoom
chirila bacii,
chirila bacii, lasand la o parte ca esti un ziarist facut la apelul bocancilor, fara studii de specialitate, la ce tampenii debitezi, nici macar la saiba nu erai bun de nimic.
Postat 19 Decembrie 2012, 17:47 de Oradean
carne de sub saua calului
asa-i badie chirila, al dracului sa fii tu, cu autonomia, separatismul si segregationismul udemerist !!! asa sa-ti ajute Dumnezeu, acum in prag de sarbatori, cum toate astea sunt favorabile romanilor !!!
Postat 19 Decembrie 2012, 17:41 de partium zona
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON