URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2020, 13:15

Un stadion ca la ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acum câţiva ani, primarul Bolojan s-a supărat foc pe Cseke Attila atunci când, în plină campanie electorală, UDMR-istul l-a acuzat că e lipsit de viziune. Timpul a arătat că strategia primarului este orientată într-adevăr spre viitor, axată pe investiţii în infrastructură, pentru a fi cu un pas înaintea problemelor ce apar odată cu dezvoltarea edilitară şi demografică.

Din acest punct de vedere, mi se pare inexplicabil că, atunci când e vorba de noul stadion, primarul Bolojan se mulţumeşte cu o arenă mai jigărită decât cea din Târgu Jiu, căci nici măcar pistă de atletism nu are.

Evident, nu mai e cazul să se facă arene mamut, că ne omoară cheltuielile de întreţinere, plus că trăim vremuri de criză. Dar un stadion cu o capacitate de 10% din populaţia oraşului mi s-ar părea de bun simţ.

Dacă vorbim de viziune, Oradea nu peste mult timp se va uni cu comunele suburbane, fizic, dacă nu administrativ. Un conglomerat de 250-300.000 de locuitori va avea la dispoziţie un stadion ca al Târgu Jiului, oraş cu 80.000 de locuitori. Asta numai viziune nu este!

Iar faptul că Bolojan a tăiat din proiect şi pista de atletism, pe motiv că are una Stadionul Tineretului din apropiere, demonstrează cum orice soluţie generează noi probleme. O astfel de arenă, ca să fie utilă, are nevoie de tribune, deci alţi bani, altă distracţie.

Aşadar, până nu e prea târziu, măriţi arena şi găsiţi alt proiectant. Nu de alta, dar e penibil şi să semene stadioanele între ele ca blocurile rămase din vremea lui Ceauşescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Nu are rost
Domnule Primar nu are rost alt Stadion, de banii aceia mai bine începeți un spital nou de exemplu TBC care este parca din alt secol, clădirea este deplorabila sau spitalul 6 care nu mai vb ți e greață sa intri în el, nu mai investiți în ele mai bine de la zero gen Spitalul Municipal, la stadion ar trebui doar demolata tribuna veche și o parcare în sus către gara
Postat 30 Martie 2020, 07:38 de Rom_
limita
Incet, incet, bolojan si-a atins limitele, de gandire si de viziune. Si nu a crescut pe nimeni care sa poata duce ce a facut la alt nivel. E o problema de echipa pe care nu stie s-o gestioneze, nelasand pe nimeni de langa el sa evolueze in adevaratul sens al cuvantului, ci doar sa execute ce zice el. Bineinteles ca sala de sport e prea mica pt Oradea (chiar daca e mai mare decat ce avem acum), bineinteles ca stadionul ar trebui sa aiba minim 20-25.000 locuri, daca se doreste sa fie utile in viitor. Daca si niste bagatori de seama vad aceste lucruri dar el merge inainte, ce concluzii se pot trage, mai ales ca nu explica? Ca are niste aranjamente, ca nu-l intereseaza orasul ci doar sa bifeze ceva, ca se multumeste cu putin etc. La fel ca si cu parcarile, care desi produc bani frumosi, el vrea sa le dea cuiva care sa le gestioneze, desi produc bani. Sa nu ne mire daca aquapark-ul isi va mari veniturile sa il dea si pe ala unui privat ... Partea nasoala este ca astfel de lucruri costa mult si in viitor vor fi greu de corectat sau inlocuit, mai ales ca nici fondurile europene nu vor dura o vesnicie si in mod cert nu vor fi date pt a corecta ceva facut gresit sau subdimensionat.
Postat 29 Martie 2020, 17:10 de oradea_mea_si_a_ta
...........
Nicio surpriza.Din polivalenta la fel au tot taiat pana au ajuns la o sala in care nu se va putea tine nicio competitie internationala importanta pt ca e prea mica.Cei din primarie au comparat noul stadion si polivalenta cu complexul de genul din Cluj.Doar ca a le noastre au dimennsiuni de macheta fata de alea si culmea despre stadion nu se stie cat ar urma sa coste dar polivalenta costa cat cea din Cluj care are capacitate dubla si e omologata pt orice tip de competitie.Investitiile de genul din Oradea sunt chiar prost venite pt ca ne plaseaza pe urmatorii 30 de ani in incapacitatea de a organiza competitii sau evenimente de anvergura culmea intr-un oras care se vrea turistic tocmai aici ne autosabotam.Inteleg ca Bolojan e depasit in teme de genul si nu intelege cat ii poate aduce unui oras o arena si el vede doar costuri de intretinere dar faptul ca se pare nici Birta nu intelege cu ce se mananca lucrurile astea chiar ma surprinde.Asa taiati si pista de atletism,mai taiati si din locuri.Atunci deja nu mai bine punem trei scaune de plastic pe marginea terenului sintetic existent si o numim arena?E mai ieftin! Nici stadionul din care incet se taie tot nu va fi mai util.
Postat 29 Martie 2020, 13:45 de Robert
Stadion ??? Echipa avem?
Zeci de milioane de euro pentru stadion super ideea strategului ILIE dar echipa ?? Nu mai bine anvelopa blocurile sa se simtă și in buzunarele orădenilor o reducere la facturi nu doar sa le cerereti taxe domnule PRIMAR ....asfaltam bulevardele ca sunt toate denivelate ... sau facem scoli de meserii... orice dar nu investim milioane in ce? STADION. Sau poate aveti un interes dumneavoastră acolo ?
Postat 29 Martie 2020, 11:26 de 1977
Oradea Arena
Capacitate: 30.000 de locuri.
Postat 29 Martie 2020, 10:46 de 1011010
Stadion de fotbal nou, nu carpeli pe cel vechi, care oricum are durata de viata expirata, si trebuie demolat
Treizeci de mii de locuri, fara pista de atletism (vizibilitatea mult mai buna fara pista). Un stadion de fotbal modern, nu are pista de atletism. Pt atletism trebuie modernizat Stadionul Tineretului, aflat in apropierea noii arene. Noua sala sportiva tot in zona. Cam asa arata un complex sportiv modern pt sec XXI.
Postat 29 Martie 2020, 10:24 de 1011010
0000
Du-te amu la Vaslui mă, sa vezi ce fain e acolo.
Postat 28 Martie 2020, 20:56 de Sandu2100
Nea Mircea
Daca tot faceti o analiza, poate era bine sa luati in considerare si motivul pt care un stadion functional (care are in plus in spatele unei peluze un teren pe care se pot juca fotbal echipe de Liga a 3-a sau mai jos, inclusiv juniori, cu un teren sintetic de antrenament in spatele celeilalte peluze spre linia de tramvai), TREBUIE SA FIE MUTAT TOT IN INTERIORUL ORASULUI, nu in exterior cum a fost vorba initial. In noua locatie dispare al doilea teren de joc cu iarba si la treilea teren sintetic, in care s-au bagat o gramada de bani prin 2007-2008. LASATI STADIONUL ACOLO UNDE ESTE! Reparati-l daca este necesar! Cand o sa fie neincapator pentru spectatori, atunci sa va ganditi sa faceti altul nou, mai mare. Pana atunci, gasiti alte variante mai convenabile de cheltuit banii, cu impact mai mare in usurarea vietii de zi cu zi a oradenilor. Ex: asfaltati niste strazi, mai faceti un strand...etc.
Postat 28 Martie 2020, 20:16 de Kid
PRIMA DATA COMBINATIILE APOI INVESTIȚIA
O sa avem stadion fără discuție însă prima data trebuie să discute mințile luminate toate aspectele financiare să vadă și ei ,,saracii" ce e de muls de pe această investiție sa fie toată lumea buna mulțumită.In funcție de rezultatul acestor discuții se va hotărî ce fel de arena se va construi în Oradea.Nu de alta dar noi orădenii suntem obișnuiți cu tocmeala locului investiții scumpe la suprapreț gen dealul Ciuperca sau ,,oarba" combinație pentru unele autorități , marca PNL-PDL (Bolo-Ghilea) legata de parcarea din centru plus multe altele...da na nu mai zic nimic vorba romanului ,, important ii că se face ".
Postat 28 Martie 2020, 18:57 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON