URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2010, 11:13

Tovarăşi de drum

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Violenţa cu care partidul de guvernământ o atacă pe fosta vedetă TV Teo Trandafir pentru votul în favoarea moţiunii de cenzură vine direct din tradiţia Partidului Comunist de a avea tovarăşi de drum, adică aliaţi de etapă, folositori pe termen scurt, dar buni de abandonat imediat ce, ulterior, o cer interesele partinice.

Aşa au procedat în zorii Uniunii Sovietice bolşevicii cu menşevicii trimişi la moarte şi în abisurile Gulagului, aşa au făcut comuniştii români imediat după măsluita victorie electorală din 1947 cu vechii socialişti expediaţi în puşcării ca nişte burghezi retrograzi, şi tot la fel, după 1990, s-au născut din Frontul Salvării Naţionale cele două partide post-comuniste importante - PDSR şi PD - fiecare acuzându-se de "deviaţionism" de la platforma iniţială. În fine, mai recent, nimic altceva decât nişte tovarăşi de drum au fost şi liberalii în Alianţa Dreptate şi Adevăr, până ce PD-ul a pus mâna pe şefia statului, pentru ca apoi să devină vinovaţii de serviciu ai preşedintelui Băsescu.

Vehemenţa cu care liderii pedelişti cer acum excluderea lui Teo Trandafir nu are nimic de-a face cu ideologia, de vreme ce PDL ţine la doctrină cât la o ceapă degerată. Să ne amintim doar că, peste noapte, acest partid a încetat, la comanda unui singur om, să mai fie de stânga, pretinzându-se popular şi de dreapta în pofida păstrării trandafirului socialist până şi în siglă! Gestul vindicativ faţă de "doamna Teo" ţine exclusiv de simbolistică şi din nevoia de a da o lecţie şi altor posibili rebeli.

Am văzut cum Ioan Olteanu o condamna pe fosta promotoare a manelelor că s-a crezut în Parlament la Teo Show, cum Raluca Turcan a acuzat-o pe fosta vedetă TV că este "dependentă de rating, excesivă, snoabă, schimbătoare şi ipocrită", ba chiar cum deputata a fost pusă la stâlpul infamiei, pentru indisciplină, de către un intelectual de talia lui Mircea Cărtărescu căruia nici nu-i mai pasă că, pur şi simplu, în acest fel neagă dreptul unui ales uninominal de a fi altceva decât un tonomat de partid.

Ca unul sedus odinioară de îndemnurile "Arde-i pe corupţi!" şi "Să trăiţi bine!", dar care ulterior a realizat că între vorbele şi faptele pedeliştilor se cască o prăpastie mai mare decât există în cazul găştii lui Năstase, mă socot şi eu un fost tovarăş de drum. Nu mă laud cu această mărturisire, ci doar mă bucur că, pe vremea când îmi părea o alternativă igienică la PSD, PD-ul era în opoziţie. Abia cocoţat la putere avea să-şi dea arama pe faţă.

De altceva, însă, mă tem: dacă, mâine-poimâine, pentru vina că nu-i mai susţine necondiţionat după ce în ultimii ani i-a votat masiv, liderii PDL vor socoti şi poporul tot un vremelnic şi netrebnic tovarăş de drum? Îl va pedepsi şi mai abitir decât deja o face?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
hm...
Adevaru-i ca Teo mai lipsea sa traga un part... Nu putea dreaq sa voteze cum a votat fara atata circ? Si mai ales nu la vedere? Oricum, in constiinta ei era impacata... asa, e numai rau sifonata. Gestul ei chiar m-a scarbit. Echivaleaza cu folosirea inconstienta a cuvantului "trebui" al lui Tariceanu. Al boului de Tariceanu!
Postat 27 Iunie 2010, 09:18 de shadow
a innebunit lupu
nene cris, tie ti se potriveste zicala : "ai incaruntit degeaba". in ce hal ai putut sa ajungi.
Postat 24 Iunie 2010, 15:39 de toe
dihoreanul
jalnice tonomate
Postat 24 Iunie 2010, 15:34 de dihoreanul
politruc
vai, vai ce frumoase idei au iesit din putul gandirii. uiti tovarase cris ca idolii tai, dumnezeul tau, zeii tai respectiv pe-na-lii si partidul rosu au procedat exact in acelasi mod. afara cu tradatorii. dar asta este modul marsav in care iti improsti ideologia. esti un politruc real al partidelor mentionate. in mod cert ti-ai gresit meseria. dar oare te pricepi la ceva?
Postat 23 Iunie 2010, 22:47 de oradean
codul portocaliu de pupincurism
mister io, nush ce te bagi in seama, n-am zis ca o sa faca pd-ul nimic.nimeni nu va face nimic, nici pd, nici udmr, nici pnl, nato, ue samd. nu era vorba de ce fac politicienii ci de ce fac ziaristii pupincuristi.ieri slaveau o guvernare, azi alta dar se bat cu fundul de pamant cum ca ei "prezinta realitatea" si au deontologie.asta era problema, te-am lamurit?
Postat 22 Iunie 2010, 16:57 de euuu
GRASA CONTRABASA !!
OM GRASA CARE GANDESTE PROST !! SE CREDE LA O EMISIUNE DE NOAPTE SI FACE GESTURI DE CUCUVEA !!! CA FIZIC DE CENTURISTA NU ARE !!! VAI DE EA !!! I-A INUNDAT GRASIMEA CREIERII SI ACUM GANDESTE CU CLISA !!!PE DEALTA PARTE NICI PDL-ul NU STIU CE AU GANDIT CAND SI-AU ALES ACEASTA PUPAZA DE CANDIDATA !!!!
Postat 22 Iunie 2010, 16:22 de SCORTOSUL
zi-le, domnu' Euuuu
Ia zi-i, ce-o sa faca pd-ul? M-ai facut curios? O sa faca scoli si spitale? Sau poate autostrazi si locuri de munca? O sa construiasca biblioteci si camine pentru studenti? Astept raspuns.
Postat 22 Iunie 2010, 14:47 de io
codul portocaliu de pupincurism
lasa ne, abrudane in pace!te dai lovit de grija tarii, ca vezi ce-o sa ne faca pd-ul!pana nu o fost galbena primaria nu te-am auzit sa comentezi pe tema asta!nu vezi ca nu ai nicio credibilitate?waishiamar
Postat 22 Iunie 2010, 14:14 de euuu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON