URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2010, 10:45

Tonomatul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ştiu. N-ar trebui să mai scriu despre Mircea Matei. Mai ales că fostul director al ITM Bihor (ăla care amenda primarii opoziţiei pe motiv că ticăloşii de ei nu plăteau sporuri funcţionarilor "obezi" după ce chiar Boc le-a interzis aceasta) a făcut un bine enorm acestui oraş, plecând la Bucureşti ca şef de Agenţie naţională.

Totuşi, dincolo de persoana secretarului general al PDL Bihor se vede portretul-robot al oricărui portocaliu, dispus oricând şi mereu să ia forma recipientului în care este pus: paralelipipedică dacă e turnat într-un bidon, ovală dacă e vărsat în balon.

La două săptămâni după ce alţi tovarăşi ai săi de partid au şocat jurnaliştii orădeni exprimându-şi indignarea că la ţară există pensionari care îşi permit să cumpere de la ABC pâine, legume şi tacâmuri de pui în loc să le producă în propriile gospodării (de parcă aşa fac fermierii din Uniunea Europeană), Matei a poposit în oraş pentru a povesti şi el ce bună este Legea pensiilor. Da, aia care a instituit pensionarea femeilor la adânci bătrâneţi. "Pensionarea la 65 de ani este în avantajul femeilor!", a recitat Matei, zicând că femeile trăiesc mai mult şi se îmbolnăvesc mai greu decât bărbaţii.

Bietul politruc, nici prin cap nu-i trecea că avea să fie lăsat în ofsaid trei ore mai târziu, când Zeus a apărut pe televiziunile mogulilor ca să anunţe că retrimite Legea pensiilor la Parlament, cerând tocmai modificarea vârstei de pensionare, pe motiv că "femeile au o situaţie mai grea decât bărbaţii şi fac o muncă dublă, şi acasă, şi la serviciu". Asta după ce acelaşi Traian Băsescu spunea, mai deunăzi, că româncele trebuie pensionate la 65 de ani!

Prin zelul stahanovist, prin ambiţia de a demonstra infailibilitatea oranj în ciuda tuturor evidenţelor, secretarul general al PDL Bihor nu doar că s-a pus singur şi nesilit de nimeni într-o postură ridicolă (mă rog, nu era prima oară!), ci a dezvăluit ceva mult mai relevant. Şi anume caracteristica de bază a PDL-iştilor: aptitudinea de a repeta papagaliceşte orice spune Şeful, fie că ei cred sau nu cu adevărat în tezele acestuia, fie că Şeful se răzgândeşte când are chef. Matei, de fapt, a atins starea de graţie a PDL-istului model: obedienţa desăvârşită faţă de Partid.

Bun, "Şi ce-i cu asta? Păcatul lui să fie!", s-ar putea zice. Dar nu e deloc aşa. Matei şi ceilalţi exercită funcţii publice de care depinde nu doar soarta unui partid, ci viaţa tuturor. De zi cu zi şi de peste nu ştiu câte decenii de-acum înainte. Or, cum se vede, cu tot rangul lui de secretar de stat, tot nu e apt să raţioneze cu propria minte. A fost, din nou, fix ceea ce PDL-iştii acuză până la saturaţie: un tonomat!

Abia aştept ziua în care Şeful o să le spună să se arunce cu toţii în fântână. Nu m-ar mira s-o şi facă, dar sper că înainte de asta n-or să ne arunce pe noi!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
52 %-alcool pur expirat
Bun articolul !Bravo's...! "Asta " este modelul tipic de PDL-ist bihorean. Alcoolul...!? Ceva care face haita mai agresiva si bravada mai tembela. Nu-i intereseaza decat ciolanul.N-au mama nici tata,nici frati nici surori. Un singur zeu,banul.Ala pe care-l aduna de la deconcentrate ,inspectorate ,licitatii trucate ,repartitii guvernamentale. Baieti ,tzeapa...in burta inspectoratelor bihorene ca sa iasa euroii din burdihanele voastre umflate si alcoolul din ficatii vosti posircati.Si multa multa insulina...de la stresul furturilor... Aviz amatorilor...!
Postat 21 Octombrie 2010, 09:45 de Burebista
Trambitasul -Bucinar
Mai Landele!!! Vezi ca-ti apar bube portocalii pe limba! Ori esti prost si nesimtit, ori nu-l cunosti pe Adrian Cris.Iti spiun eu sigur ca ni slugareste pe nimeni! Daca ai fi studiat cu atentie presa ai fi observat ca acesta critica dupa fapte si nu dupa culori si afinitati politice! Desigur fiind un tip inteligent si cu mult bun simt, n-are cum sa aprecieze loazele portocalii , aparate de mascati ca d-ta! Ai putea sa-ti ceri scuze! Ciudatule!
Postat 20 Octombrie 2010, 17:55 de Anti-Land
Cum nu trebuie facută presa
Nu-mi place Mircea Matei sub nici o formă, pentru că este, în mod evident, lipsit de caracter. Dar un caracter infect ca al autorului aricolului, Adrian Criş, nu are asemănare în Bihor. Răutatea, nesimţirea şi slugărnicia faţă de cei aflaţi deocamdată la puterea locală, fac din acest "deocamdată" ziarist un model care nu trebuie urmat în presă.
Postat 20 Octombrie 2010, 17:14 de land
betivul
Ce face acest Matei pentru bihor ca atunci cind lupta sa fie ales promitea"marea cu sarea",oare cit salar are Matei ?Am auzit ca si-a mai tras o amanta-FLORENTINA profesoarea fosta amanta a lui BUDAU- la care i-a aranjat catedra la Nojorid,
Postat 15 Octombrie 2010, 09:02 de anonim
VAGABONDUL si PUPILA di pi P U L A sa
Basitul de Jidvei, intr-o vineri cand si-a luat Martoaga din grajdul Inspectoratului Tar f e lor Mu i s t e la insamantat, a pus la cale revenirea pe meleaguri bihorene pe functia lui Draghici... la Somaj.... M u i s t a Pe n a la, proaspat intoarsa de prin Austria si Anglia, isi cladeste viitorul alaturi de Zdranta portocalie... Adevarul e ca se potrivesc!!!! Cat despre varsta de pensionare, Cu r v a masculina, viseaza sa-l intretina fumeile......obisnuit de la firma de F ut o modele unde s-a specializat .... Jidvei este un brend pentru soti si tati PD-L isti...... iar Gaura pentru Sotiile si mamelele PSD-iste.....
Postat 13 Octombrie 2010, 15:44 de Pustiita,parasita
”Epoca portocalie.” Ep. Vârsta de pensionare la femei și ”specialistul” don Matei, M.!
I. ”Pensionarea la 65 de ani este în avantajul femeilor!" 1. Don Matei: nu mai puneti semnul egal intre speranta de viata (reala), respectiv nivelul de trai, al majoritatii romancelor, cu cel al: a) dnei Udrea, sau al altor ”blonde” de partid/palat/deconcentrata! b) activului/nomenclaturii/clientelei ”verzi-portocalii”; c) al majoritatii femeilor din state UE ca: Germania, Suedia, Luxemburg s.a. Este ca și cum l-ați compara pe dl. Boc, cu dna Cancelar Angela Merkel! ”Multe succesuri!”
Postat 13 Octombrie 2010, 14:01 de stefan
Matei e un prostanac
Betivu asta? Ce-i cu el? De ce tot scrieti despre pulalau asta?
Postat 13 Octombrie 2010, 11:19 de Mihaly
Matei e un \
Ridicol acest Matei! Nu inteleg cum un om poate fi asa nesimtit ca acest specimen, e de-a dreptul strigator la cer de ce tupeu poate da dovada aceasta aratare numita Mircea Matei. La carciuma cu tine, BUHAITULE!
Postat 13 Octombrie 2010, 11:17 de Zsolti
erotica corrige
S-avem pardon! TOLOMACUL!
Postat 13 Octombrie 2010, 11:04 de bit iu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON