URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2018, 13:55

Speranţe pentru Policlinică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O, ce veste minunată de la Consiliul Judeţean se arată! Acum, că ne-am lămurit cu avioanele, domnul Pasztor ne îmbrobodeşte cu poveştile despre renovarea clădirilor Teatrului Arcadia şi Policlinicii.

Iată că se împlinesc doi ani de când Policlinica a fost retrocedată Consiliului Judeţean. Vreun an de zile s-au vânturat idei fanteziste cum că acolo s-ar putea face nu ştiu ce magazin de lux, până s-a ajuns la concluzia că totuşi ar fi potrivită ca sediu al Consiliului Judeţean.

Timpul a trecut şi oamenii se uită chiorâş la monumentala clădire împachetată în plase, ajunsă simbol al neputinţei mai marilor Judeţului. Prin urmare, domnul Pasztor a ieşit la rampă cu o poveste frumoasă. Există bani de la Ministerul Culturii cu care, în perioada 2019-20126 se pot renova clădirile monument. S-au făcut nişte calcule şi, cu numai 32 milioane de lei se poate repara şi clădirea Policlinicii, şi cea a Teatrului Arcadia.

Eu m-aş bucura nespus să vină banii în Bihor şi promit că, dacă iese socoteala cu Policlinica, dau o bere domnilor Pasztor şi Mang şi un brifcor domnului Bodea. Marele semn de întrebare este dacă aceşti bani vor veni şi, dacă vor veni, când anume.

Dacă la Teatrul Arcadia avem ceva speranţe, totuşi e o instituţie de cultură, mă cam îndoiesc ca vreun Ministru al Culturii să aloce fonduri pentru ca nişte politicieni de la marginea imperiului să aibă unde-şi amplasa birourile. Chit că domnul Pasztor a promis să facă şi un mic muzeu, probabil ca să se încadreze în cerinţele finanţatorului.

Şi uite aşa am mai bifat o acţiune, iar dacă presa se trezeşte peste un an că lucrurile rămân nemişcate, vinovat va fi Ministerul, soarta crudă, Statul Paralel, George Soros, dar în niciun caz troica de la Consiliul Judeţean.

Cred că această clădire emblematică pentru oraş şi judeţ merită altă soartă şi ar fi cazul ca mai marii oraşului să se aşeze la masă şi să negocieze, că de aia-s politicieni. Paradoxul este că onor Consiliul Judeţean are un patrimoniu extrem de important, dar nu are bani nici să pună plasele pe clădiri.

Au existat precedente fericite: clădirea Teatrului, deşi aparţine Consiliului Judeţean a fost reabilitată pe banii Primăriei. De ce nu s-ar aplica acelaşi model? Dar pentru asta se impune o negociere Pasztor- Bolojan, din care noi orădenii nu am avea decât de câştigat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pinonel
Care jigniri????
Postat 13 Noiembrie 2018, 10:59 de Sandu1206
@redactia
Sesizam zilele trecuta ca un neica-nimeni, pripasit pe aici, are ca unic aport sa improaste in stanga si-n dreapta cu jigniri. Am fost intrebat cine ar fi (redactorii ii aveau pe mai multi in vizor). Citind postarile cu putina atentie, il veti descoperi usor, e agramatul care a fost coleg cu danciloaia, nu-l puteti confunda!
Postat 12 Noiembrie 2018, 19:00 de pinonel
Roger
Nu sunt de acord cu demolarea. Clădirea sa degradat cu timpul, se poate consolida, renova. E o clădire superbă , acu 25 de ani arata bine. Cat despre magazinul Crisul VAI și AMAR. E ceva de genul " am fost la CRIȘUL și m-am dat cu scările rulante ".
Postat 11 Noiembrie 2018, 23:59 de Sandu1206
O Vai si amar
Aveți grijă, că unii au terminat Bucureștiul, la București ASE, ehe. Potaieeee , invidia din tine nu mai poate, vezi că PSD nu face nimic pt țară dar tu ii arunci pe gât la unul care face. Bravo Bolojan, dacă vezi că ai noștri guvernanți nu fac autostrada, fă tu una din Oradea la frontiera. CJ are fonduri europene la dispoziție , au făcut un drum din bani publici, Bolojan a făcut mai multe drumuri in Oradea in KM. In plus se coiesc cu o cursă de Roma sauuu Milano de 8 luni. Reușita marca PSD-ESCU+ lingăii UDeMReu care vor sa fie la putere mereu.
Postat 11 Noiembrie 2018, 23:52 de Sandu1206
demolarea e salvarea!
sa vedem ce isprava se va face cu policlinica aia! dar spitalul din statia de tramvai crisu este HIDOS, PAGUBOS, ORIBIL, DEZGUSTATOR si ar trebui DEMOLAT URGENT! la fel mag crisu, o spurcaciune dubla pentru ochii trecatorilor!
Postat 11 Noiembrie 2018, 17:38 de roger
!!!
@suporter_oradean: Te referi cumva la mine? La câte greșeli sunt în text nu îmi dau seama...
Postat 11 Noiembrie 2018, 16:11 de unom
Tds un diagnostic sigur
Doctorii se lovesc de multe probleme in profesia lor, tot felul de cazuri. Pacientul Tds e unul usor, diagnostic usor : paranoia si stari, trairi extrem de confuze, ceaţã si un singur vinovat :Bolojan. Se fac 10 ani de cand latri a pagubã, cartierul Europa a prinds de mult viata si fara tine. Fie ca esti un danielet, o pisica vargaã sau nu, un soricel sau alt om e clar traiesti pt o sinfura obsesie : BIG. Niciodata un paranoic nu v recunoaste cã e bolnav. Doar un dement isi face atatea conturi pt a scrie impotriva unui om. In anul 2150 in Oradea locuitori de atunci vor stii de Bolo, probabil va fi o strada cu numele lui, va avea o statuie in oraz, dar tu Tds nu vei avea nici macar o plcuta in cimitir cu numele tau, neavand urmasi vor ingropa pe altul peste tine si tu vei disparea definitiv... Probabil cisezi cand Mang sau Dracnea iti vor da mocca o casa in cartierul Europa, viseaza. #halucinatii
Postat 11 Noiembrie 2018, 15:45 de suporter_oradean
colinde
O brad frumos....o brad frumos/ Ce Bolojan îl pune/ In centrul nostru fost frumos/ Dar asta nu se spune.../ Copii eram si ne plimbam/La scaune si tunuri/ Dar a venit unul "viteaz"/ Acum e praf de ....tot/ Tu ești copacul credincios/Ce frunza nu si-o da/ Dar Bolojan ar lua-o de jos/ Pentru el orice...STĂ!
Postat 11 Noiembrie 2018, 14:40 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON