URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2011, 08:08

Sorboneii, ca zeii?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezvăluirea mecanismului prin care un medic împopoţonat cu titluri universitare goale de conţinut a putut opera la Maternitate pe cât de fraudulos pe tot atât de nestingherit, ani la rândul, mi-a adus multe injurii ce denotă înaltul nivel "academic" al sorboneilor. Era de altfel previzibil ca unul care scurmă în gunoiul cultivat şi ocrotit până mai ieri în acest spital să nu scape nespurcat, la fel cum e imposibil ca muncitorii de la salubrizare să rămână nepătaţi când umblă printre şobolani pentru a îndepărta mizeria lupanarelor.

Nu mă aşteptam, însă, la ameninţări. Zilele trecute, când pregăteam continuarea în cazul Crăiuţ, un distins universitar, başca politician, mi-a sugerat că ar fi mai sănătos să încetez tirul asupra celui despre care, altminteri, recunoştea că îi este amic. "Oraşul e mic şi o să rămâi fără niciun prieten. Ai scris la comanda primarului, dar nu asculta tot ce spune un nebun. Poate peste o vreme vei descoperi că a făcut vrute şi nevrute, la fel ca celălalt primar", a fost mesajul exprimat pe tonuri variind de la reproşul amical la avertismentul voalat.

Că Bolojan e văzut de unii ca fiind un nebun, la fel ca managerul Maternităţii (pe care l-a însărcinat cu o misiune kamikaze), nu mă miră. La noi nebun e cel ce scoate puroiul, nu ăia care au infectat totul. Şi doar nişte nebuni ar deranja un cuib de vipere ştiind că pot fi împroşcaţi cu venin, deşi cât de comod le-ar fi fost să lase târâtoarele s-o facă mai departe pe dragonii. Toată lumea ar fi fost prietenă cu toată lumea, nu-i aşa?

Imputarea că aş fi demascat impostura pentru a face pe plac unor inconştienţi care vor răul orădenilor o resping, însă. Cunosc placa cu tonomatul, dar nu mă mai zgârie: o pun doar cei obişnuiţi ei înşişi să dea şi să execute comenzi. Numai ei cred că toţi sunt la fel, că nu există oameni care gândesc fără "proteză", pe cont propriu. (Cât despre ticăloşiile lui Bolojan, dacă ăsta-i baiul, am acelaşi răspuns: întâi să le comită şi n-o să rămână netaxat).

Problema cu sorboneii e că, atunci când li se dezvăluie micimea, vinovaţi devin cei care le-o măsoară, pentru că - ingineri ori jurnalişti fiind - n-au făcut în viaţa lor nicio operaţie. O deturnare de la adevăratul subiect! Sorboneii cumpără diplome, dar te acuză pe tine că îţi vinzi conştiinţa! Ei se acoperă cu titluri demonetizate, dar pe tine te purecă ce-ai realizat! Ei păcălesc medicina, dar pe tine te fac gras sau slab, chel ori pletos! Se dau savanţi în rinichi, dar operează utere. În spitale se pretind profesori, iar în facultate se dau medici. Ctitoresc o universitate şubredă, iar apoi acaparează oraşul.

Cazul Crăiuţ, doamnelor şi domnilor sorbonei, nu e un atac la persoană. Crăiuţ, în sine, fără acoperire "sorbonească", nu reprezintă nimic. E doar o personificare în carne şi oase a imposturii, la fel cum sunt mulţi alţii, nu doar în medicină şi educaţie, ci şi în politică, administraţie, cultură şi chiar sport. Faţă de alţi şarlatani, deci, cu ce este el "mai" superior!?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Inca un pic
Inca un pic de slugarnicie si te lasa Grebenisan sa-i duci cafeaua dimineata. De cand a venit director actul medical nu s-a imbunatatit deloc. Mamele nasc in continuare in Ungaria sau Cluj. Dar daca 80000 RON reprezinta o performanta pentru sponsorizari uita-te cat au adus Carp sau Mohan si vorbeste dupa aceea. Dar te las sa fugi ca poate i se raceste cafeaua si inginerii sunt morocanosi dimineata.
Postat 07 Aprilie 2011, 08:54 de @Dana
mofturi
Sorboneii ca derbedeii! Dar nu trebuie sa generalizam, fara sorboneii profesionisti, loazele sorboniste nu ar supravietui, nu ar avea dupa cine se ascunde si pe cine cocosa cu sarcini.
Postat 04 Aprilie 2011, 10:40 de tomahawk
A gresi e omeneste
Universitatea Oradea are un merit deosebit in viata personajelor de "tip Craiut": a luat medici care nu au promovat examenul de rezidentiat, le-a acordat titlu universitar si i-a introdus pe usa din dos in Spitalele oradene alaturi de medicii "neuniversitari" adica de acei medici care si-au castigat locul prin competenta! Acest lucru s-a desfasurat incepand cu anul 1990 si nu s-a terminat pana azi. Rezultatul se vede cu ochiul liber: "profesorii universitari" s-au capatuit, iar pacientii scapati cu viata, au luat drumul Debretinului si Vienei.
Postat 03 Aprilie 2011, 10:44 de Prof dr Ciomu
asa da
bravo pentru atitudine!
Postat 01 Aprilie 2011, 13:53 de zoso
alin
VA FELICIT.SINTETI UNUL DINTRE PUTINII OAMENI CARE I A ATITUDINE IMPOTRIVA IMPOSTURII.EU ZIC SA INTRATI MAI PROFUND IN SISTEMUL SANITAR ORADEAN.VETI FI SURPRINS DE CE VE TI GASI.
Postat 01 Aprilie 2011, 00:08 de mogosanu
bun
nu va mai huliti fratilor,nu dati apa la moara celor care nu vad schimbarile in bine in spitalele din bihor .mergeti sa vedeti primirea de la spitalul judeten,discutati cu bolnavi,mergeti la municipal urmeaza sper si maternitatea respect si stima pt.cei care fac si tac.,lasati inpostori s-a vorbeasca lucrurile facute bine ramin.
Postat 31 Martie 2011, 18:31 de nelutu
Trist, dar adevarat!
Cu siguranta, se scrie si la comanda, dar in cazul de fata jurnalistul are, in buna masura, dreptate.
Postat 31 Martie 2011, 16:32 de safe
@Vladimir
Ti-am mai scris ca, probabil, nu erai acasa pana in urma cu doua zile. Miniterul Sanatatii a finantat spitalul, dar in luna decembrie maternitatea a fost sponsorizata cu suma de 80.000 RON. (incearca sa faci diferenta intre cele doua surse de finantare, daca poti). Ai habar cum se intampla chestiile acestea (nu, pt. ca esti mult prea ocupat cu hulirea conducerii spitalului)? Managerul face rost de sponsorizari de la diverse firme, suma pe care,in cazul acesta, a folosit-o pt. achizitionarea unui aparat de anestezie nou. Fosta conducere (medici,titluri universitare.....,nu "inginer"),nu doar ca nu primea era interesata sa obtina sponsorizari,dar cum avea bani, punea porti automate(care au codul de acces afisat la vedere),isi mobila biroul si punea aer conditionat,(nu in saloane, sau in salile de operatii), in biroul personal.
Postat 31 Martie 2011, 09:59 de Dana
@Dana
Doatarea maternitatii cu aparaturi nu este meritul managerului ci a faptului ca Bihorul are un ministru al sanatatii, in persoana lui Cseke, care pe lanaga tampeniile cu comasarea macar trimite bani in judet. Ideea ca atitudinea nu s-a schimbat deloc si aceleasi asistente si doctori ciufuti in relatia cu pacientul intalnesti. Asta se intampla cand traseistul inginer a ajuns la volanul spitalului.
Postat 31 Martie 2011, 00:20 de @Dana
@vladimir
Da, m-am inselat.Nu au fost 2 camioane de jeg, au fost 8 (OPT). Cat de nesimtit a putut fi un manager(ita),incat sa se adune atata murdarie in curtea unui spital CLINIC UNIVERSITAR???Mobila vrei? Iti dau. Sa povestim putin.Dupa ce distinsa madam Antal a uzat mobilierul din biroul ''cu intimitati'' (si aici este citata dansa),cu partenerul ei de cabinet privat, a si golit biroul de mobila dupa ce a fost schimbata din functie. A.Cris a scris despre cei care au fost ani de zile la putere si au facut ce a vrut muschii(muschiul) lor,fara sa le pese nici de mame,nici de nou nascuti. In ultimele luni, a fost mediatizata dotarea maternitatii cu diferite aparaturi.Nu erai acasa sa vezi? Intra in arhiva ziarelor!
Postat 30 Martie 2011, 23:03 de Dana
@oradean sadea
Dupa cum te exprimi si scrii nu cred ca ai mai mult de 8 clase, facute si alea la mila profesorilor. Dar iti dai cu parerea despre subiectele prezentate in articol fara sa vii cu vreun argument care sta in picioare. Tipic pedelist de Bihor: agramat, fara nici un fel idei si cu atitudine de mascarici. Prefer oricand un om de la tara cu capul pe umeri decat un oradean sadea(ce gluma buna) ca si tine.
Postat 30 Martie 2011, 22:31 de pilif
mocirla
nici in cele mai negre vise nu as fi crezut ca starea medicinii din oradea poate ajunge in asemenea hal. hartuire, manipulare, santaj, atacuri sub centura, minciuna, separatism, totul intr-o atmosfera de nesuportat. saptamana trecuta era acuzat doctorul simon pentru ca a recunoscut ca nu are competenta in eco4D. DSP, primarie, procuratura so pe el. astazi doctorul craiut este acuzat ca face laparascopii dar Nu are competenta. nicio problema. pe el colegiul medicilor, minister, universitate, procuratura. Dumnezeu va mai intelege mintile voastre bolnave de URA. opriti aceasta masinarie infernala. in joc sunt oameni. la tot pasulse foloseste cuvantul ipocrizie. ce credeti, cine ar putea da definitia acestui cuvant? din ce tabara sa fie? opreste-i Doamne.
Postat 30 Martie 2011, 20:18 de pacient
oradean sadea
Lui...,,marelui ziarist''...oda : Nu ma banui ca as fi din vreo tabara anume, fii ,insa convins ca sunt oradean sadea, ardelean din parinti. Va vad de tare multi ani venind pe Crisul Repede cu pluta, cu trenul si cu autobusele la Oradea. Si va mai vad cum reusiti , cu tupeul vostru nemasurat , dar mai ales cu dezinvoltura parvenitului, sa dati din coate , sa va alegeti intre voi si sa va asezati pe posturile platite din banii nostri. Basca,posturi ce presupun in mintea voastra tembela sa nu faceti nimic din ce ar fi normal sa faceti pana nu primiti comision,procent sau spaga. Adrian Cris,cine esti tu sa critici fara a sti ceva despre un subiect anume? Iti spun eu cine esti: un parvenit care, ca toti cei marunti si de teapa ta, esti platit de o anume tabara.Cand ei nu vor mai reusi la alegeri , vei trece in slujba urmatorilor. Ce este demn de informat,ar fi ca marii tai sponsori,Grebenisan si Bolojan,sunt dupa cum urmeaza , primul ,,doctor in suruburi'' al Universitatii Oradea si al doi-lea urmeaza sa-i plastografieze grebenisan o lucrare , urmand sa afli in curand ca ...tocmai a devenit ,,doctor'' in ,,surubelnite si pile''. Observa te rog cat esti de mic....,,mare ziarist''........
Postat 30 Martie 2011, 19:31 de oradean sadea
@boom
@boom: mda, la urmatoarele alegeri va fi sange. Mai bine sange decat puroi!
Postat 30 Martie 2011, 12:15 de daisycutter
Nu intelegi, nu ma mira
E vorba de 17.000 RON pt 2 luni de curatenie daca nu ma insel. Si Grebenisan primul lucru si-a schimbat mobila in birou ca nu prea ii placea. Lasa ca bine ca mor mamele si copii ca n-avem aparatura si medicamente! IAr despre ginecologii si anestezistii din Oradea doar exodul ne poate scapa de ei si sa lase loc unor medici mai tineri si cu o atitudine de minima decenta fata de pacient. Sa nu interpretezi ca ii iau apararea lui Craiut sau Antal, dar daca este sa atace Dl. Cris, ar fi cel putin deontologic sa zica de ambele parti. Si oricum nu mi se pare normal sa aduci un inginer manager general, eventual director tehnic sau administrativ. Managerul ar trebui sa fie economist si om. Cred ca acestea sunt cele 2 calitati ale unui manager general de spital in sec. 21.
Postat 30 Martie 2011, 11:35 de @Dana
pt.Vladimir
Aceasta este problema ta?Curatenia?Doua (2) CAMIOANE de mizerie au fost duse doar din curtea institutiei in primele 2 saptamani dupa instalarea lui Grebenisan in functia de director.Intr-adevar, nu trebuia.Sa ne manance jegul pe toti acolo, in spital.Cat de destept esti si tu si Craiut ca ati sesizat ca se face curat!Bravo!
Postat 30 Martie 2011, 11:18 de Dana
Vezi doar o parte Dle. Cris
Daca ati fi impartial Dle. Cris ati scormoni si afacerile Primariei si a directorilor numiti de dl. primar. Dar acestea sunt trecute cu vederea. De ce nu ati scris de sumele cheltuite pentru curatenie de maternitate in 2 luni si care v-au fost aduse la cunostinta de Craiut? Intr-adevar coruptia si nesimtirea trebuie pedepsite, dar aruncandu-i pe ai lor sa facem loc pentru ai nostri nu este cel mai potrivit mod de lucru.
Postat 30 Martie 2011, 10:35 de Vladimir
CRAIUT A EXPIRAT... POTI SA TE MUTI LA AMBULANTA
Pe asta (craiut) l-ai terminat, si citand vorba unui cunoscut medic politician din urbe "mi-e plin k..ul de lacrimi". Acum ar urma "Ambulanta Bihor" unde se petrec "achizitii bizare" ca sa nu spun de-a dreptul porcesti. Daca o sa te interesezi putin prin zona (daca reusesti sa treci de omerta impusa de sefi... sefe) o sa afli de pilda ca a fost sesizat in scris ANRMAP-ul (aia cu achizitiile publice de la Bucuresti) de un grup de salariati care nu mai suporta spolierea banului public. Iti urez multe "succesuri" ...
Postat 30 Martie 2011, 10:18 de DOCTORUL
sorbona
asta cu sorboneii e deja rasuflata... nu am nimic cu adi cris, dar ar fi de bun simt sa renunte la aceasta sintagma, una la mana: pentru ca e demodata si rasuflata deja, si doi la mana: sunt foarte multi absolventi de sorbonica care le dau clasa celor de la cluj sau bucuresti... nici acolo nu mai e scoala ce a fost pe vremuri... si asta o spune cineva care a terminat la cluj si a facut apoi un master la oradea... si asa am vazut si comparat sistemele... de ex fac de litere din oradea este foarte buna si are profesori foarte dedicati... si exemplele ar continua.. problema nu e de sorbonei ci de coruptie si nepotisme... e pacat sa fie jigniti toti absolventii de la oradea pentru cateva exemple acre nu fac cinste nimanui.... nu dau nume dar eu am pierdut o sarcina din cauza unui doctor de aici care avea doctoratul si facultatea facute la cluj.. asa ca nu e un criteriu...
Postat 30 Martie 2011, 09:45 de dana
pt.cititori
Felicitari si tie pt.ca ai exprimat parerile noastre, a cititorilor simpli.Intr-adevar, nu il cunosc pe acest ziarist, dar si eu doresc sa ii multumesc pt. ca ne ofera informatii pe care nu le-am fi aflat niciodata, altfel.De ce? Pt. ca au fost acoperite de toti cei care fac ilegalitati si de "prietenii" acestora care sar sa le ia apararea,inclusiv aici,pe forum.Libertatea presei?Cum isi permit unii comentatori de aici sa ameninte un ziarist? Sunt jalnici.Felicitari ,Dle.Cris!
Postat 30 Martie 2011, 09:43 de sofia
ADEVARUL SUPARA
ADEVARUL SUPARA ! Putini ziaristi au curajul si mai ales darul de a scrie. De aceea A.Cris deranjeaza puternic barosanii urbei noastre, ori de cate ori indrazneste sa spuna lucrurilor pe nume. Chiar daca unii il urasc pentru asta, fiti siguri ca si-a facut multi prieteni printre cititorii acestui site, care chiar daca nu-l cunosc personal, il apreciaza pentru ceea ce scrie. Asa ca mai lasati la o parte apropo-urile de tot felul si vedeti-va de ale voastre. A. Cris scrie pentru noi cei multi care poate nu avem acces la o informatie sau stire corecta, pentru ca unii ca voi au grija sa le ascunda! Succes pe mai departe domnule A. Cris.
Postat 30 Martie 2011, 09:19 de Cititori
Cam ciudat
Placa asta cu "articole scrise la comanda lui Bolojan"sunt deja rasuflate.Nu e cazul sa dea cineva vreo comanda, deoarece realitatea este evidenta si vizibila. In cazul acesta, faptele vorbesc de la sine.Totusi nu as generaliza situatia de la universitate, pentru ca sunt si oameni de valoare acolo...Prevad de pe acum ca la urmatoarele alegeri va fi razboi total.Si asta nu pentru ca Bolojan ar fi mai bun sau mai rau, ci pentru ca multi si-au pierdut privilegiile si pirghiile de a face afaceri necurate.
Postat 30 Martie 2011, 08:59 de Boom
ziarist......pfffff
vad ca te-ai suparat rau pe craiut. cel poreclit inca de pe vremea cealalta "chiuretut". ce s-o fi intimplat, n-ai primit nici o reducere ? sorbonei sau nu, tu nu esti in masura sa iei pe nimeni la rost. ai ramas si din pacate pentru apropiatii tai, vei fi pt prea mult timp, un milog de ziarist care va cinta dupa cum o sa-i dicteze cel care il plateste. mai bine spune-ne ce mai e prin mezopeterd ? merge internetu' sau vii in oradea sa iei niste wireless gratuit ?
Postat 30 Martie 2011, 08:43 de OVIDIU
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON