URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2014, 14:43

Sistemul se clatină!

Sistemul se clatină! foto: the2x2project.org
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Constantin Romanul este mare profesor universitar, şef de secţie, prodecan, preşedintele Consiliului de Administraţie la Spitalul Municipal, dar mai ales unul din exponenţii sistemului putred de la Facultatea de Medicină.

Când au ieşit la iveală matrapazlâcurile managerului Pop Ovidiu Laurean de la Municipal, sistemul a reacţionat imediat. Doctorul Ovidiu Burtă a fost înlocuit din Consiliul de Administraţie pe motiv că a fost de acord cu schimbarea, iar Romanul, în a cărui parohie s-au petrecut ilegalităţile, a încercat să arunce vina ba pe Curtea de Conturi, ba pe Primărie.

Pe mine nu mă deranjează că este un om bogat. Şi nici că primeşte atenţii de la pacienţi, atunci când nu condiţionează actul medical. În fond, fiecare face ce vrea cu banii lui, îi dă la cerşetori, la biserică, la doctori sau pur şi simplu îi aruncă pe fereastră. Dar să treci studenţi la examene contra cost, printr-un sistem bine organizat, care durează de ceva vreme, este scandalos. Devine evident pentru toată lumea că Sorbonica nu este o instituţie creată pentru a-i instrui pe studenţi, ci pentru a asigura venituri neruşinate unora dintre dascăli.

Constantin Romanul a comis un gest criminal. Lăsând să treacă neşcolarizaţi viitorii medici, nu a făcut altceva decât să pună în mâna unor nepricepuţi nişte arme care pot deveni mortale. Omul acesta umplut de funcţii şi hărăzit, cu sprijin politic, la şi mai înalte demnităţi, este o pată pe obrazul Universităţii. Din păcate, nici pe departe singura.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
raspuns pt ghita
Au fost peste tot camera , dar asta nu I-a impiedecat pe supraveghetori in marea frauda cu evaluarea , chiar ei ajutandu-i. Despre Ghibu am aflat chiar de la elevii de la acest liceu ,chiar mai bun decat Eminescu la note ( sper ca ai vazut ironia) in care chiar supraveghetorii au dat lucrarile ,rezolavate de elevii buni , sa copieze cei care nu au stiut. Plus iesitul la toalete dupa rezolvarile care ii astepatau acolo? Sa mai continu?Daca aveti curajul afisati notele de la simulari , ca acelea sunt relevante si arata adevarata lor valoare, deoarece nu au fost ajutati de supraveghetori. Praf in ochi cu camerele de supraveghere. Cine le vizioneaza filmarile? Multe s-ar vedea sau poate au fost inchise din greseala la momentul oportum?
Postat 09 Iulie 2014, 09:02 de dina
@Simona
Sa-ti aduc aminte de acei studenti de la "mareata" Universitate din Timisoara care au omorat un om ca sa plateasca spaga pentru a trece examenul? Si mai las-o cu generalizarile astea de doi bani.Sunt destui medici care au terminat la Oradea si se descurca bine, iar unii lucreaza in strainatate,(au fost articole pe tema asta).Mai multe deservicii ne aduc unii ca tine care vorbesc din auzite si creeaza curente de opinie negative ca acestia de la antiBihoreanul.Cand era Bumbu decan la medicina, le-a cerut celor de la saptamanalul acesta sa nu mai foloseasca aceasta titulatura "Sorbonica". Dar ce sa le spui unor ciudati.
Postat 09 Iulie 2014, 01:54 de Boom
Fys
Acest fenomen generalizat pentru toata tara este rusinos, deprimant si de fapt o tragedie nationala. Absolventii care trec prin scaola ca rata prin apa se gindesc ei cum se vor descurca la locul de munca.. Vor fi ei toata viata dependenti de ajutorul altora care si au insusit cunostintele in mod cinstit... Nu si da nimeni seama ca aceasta creeaza o societate de handicapati din multe puncte de vedere.. Rusine mare mai ales ca Ro face parte din comunitatea europeana....In alte tari Ro este deconsiderata si este pur si simplu de ris...
Postat 06 Iulie 2014, 18:14 de LR
@Dina
DINA, DRAGUTO, LA GHIBU au fost instalate camere, in plus, Ghibu nu e nici Cheresig, nici Vadu Crisului, e unul dintre scolile/liceele bune din Oradea !Mersi pt. reclama !
Postat 06 Iulie 2014, 09:42 de gheorghe
@dana
Si studentii pot sa aleaga si studentii buni aleg altceva decat Oradea, cel putin cei care vor sa faca medicina.Cei mai slabi, in loc sa se reprofileze,ca sa scapam de riscul de a ne deveni medici,,aleg sa faca medicina la Oradea cu un corp profesoral incropit,modest si corupt .Peste vreo 10 ani nu vom mai avea in spitalele din Oradea decat puiuti de Sorbonica.
Postat 04 Iulie 2014, 14:10 de Simona
Sistemul
Care sistem?Sanitar ori universitar-sorbonicesc?Pt ca un bolnav isi mai poate alege medicul evitand eventual pe cei cu faima de spagari, dar un student e obligat sa cotizeze daca vrea sa treaca.Studentul are profesorii alesi de Maghiar si Ifrim dupa chipul si asemanarea lor:
Postat 04 Iulie 2014, 07:11 de Dana
la fel si la evaluare
domnule Chirila Sunteti un om care lupta sa afle adevarul si care da in vileag mizeriile care se intampla in jurul nostru.Incercati sa descompirati si marea mizerie care se intampla la examenele astea de evaluare care se desfasoara cica cu camere de luat vederi si profesori care nu respecta pe copilul care a invatat si dicteaza rezolvarile unor elevi de 2 si 3 la simulare si care acum ajung de note 8 si 9 , fraudand niste examene foarte importante pt un elev.De mici sunt invatati cu smecheria , astfel ajungand in faculta sa-si cumpere examenele ca doar asa au fost invatati de asa zisi dascali. Studiati pe sit-ul edu ce note mari s-au luat la Vadu Crisului, la Cheresig la Ghibu .....si vedeti notele de la Eminescu unde profesorii au fost corecti si care sunt reale pt aceste subiecte care au fost anul acesta.Trebuie tras un semnal de alarma , ca altfel la fel se va intampla si la anul
Postat 03 Iulie 2014, 18:14 de dina
la parnaie cu mizerabilul
se duc dracu toti ... sa vada cand ajunge in celula cu alti 10-20 de puscariasi transpirati .. o da distratie profesorre
Postat 03 Iulie 2014, 13:59 de Johny B
operatii
Problema este foarte clara, in Oradea nu trebuia facuta medicina .Lasate doar centrele vechi , pt ca acolo se invata medicina, nu aici. Se intra cu 5 la medicina si se iese cu medie mult mai mare fiindca se cotizeaza iar apoi ne luam cu miinile de cap ca nu ne nimeresc astia tineri diagnosticul. Medicina de la Oradea trebuie desfintata , sau daca sunteti bolnavi cautati un medic care stiti ca a venit din Cluj , Tg Mures ca sa fiti siguri ca nu va omoara .
Postat 03 Iulie 2014, 09:43 de dan
@obsevator 2
Mare adevar!!!!
Postat 03 Iulie 2014, 09:30 de EU
pata pe obrazul
suscriu articolului si mesajului rezultat din el cu o singura remarca : - palma nu este data neaparat univesitatii din Oradea, astfel de gesturi sunt palme date univesitatii ca si concept . Dar acestea sunt teorii - filosofii. Da , doar ca universitatile opereaza cu aceste ... teorii. Nu ar trebui sa existe mila fata de astfel .... masele stricate
Postat 03 Iulie 2014, 09:22 de F
stai tranchila....nene ziarist
lasa ca nu esti mai bun ca el.....fiecare cu patima sa....unii bautura, altii curvele, altii tradatori, o adevarata gradina zoo, e Oradea asta a voastra....majoritatea sunteti penali.....
Postat 03 Iulie 2014, 08:51 de observator 2
Cooperativa "Avântul Prăbuşirea" !?!
Nu se clatină niciun sistem, pentru că e de mult timp "culcat" şi "înţepenit" la sol !?! Funcţionează strict principiul "scapă cine poate" împreunat cu "merge şi aşa" !?! De la Iliescu la Băsescu, de la Filip la Bolojan, de la Kiss la Popa ... ei sunt "aleşii" voştri şi cu ei "aţi defilat" constant, atât cei de la Bihoreanul cât mai ales restul presei de peste tot !?!
Postat 02 Iulie 2014, 17:25 de Carp III
... cat cuprinde
Gestul criminal al domnului Constantin Romanul se pare ca nu este de ieri de azi. Pana acum toti stiau dar nimeni nu s-a sesizat !!! Curat-murdar !!! Dar oare nu are nici o legatura incatusarea sa cu faptul ca a fost de acord ( ca sa nu spun chiar a obligat ) cu demisia directorului economic de la Municipal, Romanul fiind membru in consiliul de administratie ???
Postat 02 Iulie 2014, 17:09 de spaga
Cad coruptii !
Se darama sistemul ! Cad coruptii pe capete si din politie, si din justitie si din invatamant.. La fel si cei din medicina si din politica !
Postat 02 Iulie 2014, 16:55 de Succes DNA !
Hahaha
Ce gluma buna la Chirila..Dr POP a demontat toate acuzatile mincinoase ale inginerului de la aragaze!Numai ca decizia curtii de conturi nu conteaza!!!Haragos a facut emisiunea degeaba!Grija magarului la omul asta bolnav de justitie este de unde beau oile apa..!Un mic Lazarush,un mic magarush,dar cu mustetzi...Doamne fereste...!
Postat 02 Iulie 2014, 16:00 de Vasile
nici pe mine
nu ma deranjeaza,la urma urmei si ion si gheo au vrut capitalism,dar ma deranjeaza un singur lucru:nu platesc IMPOZITE,ori aici e o problema care in capitalism care se plateste la sange,adica bulau serios
Postat 02 Iulie 2014, 14:55 de moartea si fiscul
???
DLE CHIRILĂ, DECI ŞTIAI??? ŞI MAI ŞTII ŞI ALTE CAZURI??????? IA MĂSURI !!!
Postat 02 Iulie 2014, 14:55 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON