URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2019, 10:37

Securisme anti-justiţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Să vă previn, întâi, că în perioada următoare aţi putea afla că sunt un "securist", să vi se "devoaleze" păcate pe care le-am făcut în trecut, ba şi pe care nu le-am comis, că prestez pentru "forţe oculte".

S-ar putea întâmpla asta deoarece am încercat să deznod, cât am putut, un ghem dintr-o încâlceală mai complicată prin care de-o vreme românilor li se serveşte "adevărul" că justiţia, şi mai ales anticorupţia, ar fi Răul nr. 1 al României. Am pus sub lupă un crâmpei dintr-o campanie de manipulare de o durată, amploare şi proporţii fără precedent, ce vizează paralizarea justiţiei cu ajutorul unor inculpaţi şi avocaţi gras plătiţi pentru a-i scoate nevinovaţi, atât prin discreditarea oamenilor legii, cât şi prin castrarea legii înseşi.

Săptămâna trecută am cunoscut un pion al acestei campanii, pe Nela Secară, prezentată de media anti-DNA ca victimă a unor procurori ticăloşi, ba chiar şi a Poliţiei şi poate şi a "serviciilor". O căutasem pentru a desluşi rolul său în linşarea mediatică a procurorului Cristian Ardelean, care pe când lucra la Parchetul Bihor i-a instrumentat două dosare (deşi "victima" îi pune în cârcă mai multe). Unul pentru evaziune fiscală, altul pentru înscenarea unei tâlhării la propria firmă, pentru a încasa o poliţă de asigurare pe care abia se uscase cerneala. Ulterior, magistratul a promovat la DNA, unde în ianuarie 2018 a fost înregistrat, nici azi nu se ştie de cine şi cum, văitându-se, alături de colegi, de felul în care dosarele le erau trântite de unii judecători.

Întâlnindu-mă cu femeia care ţipă pe toate canalele că procurorul a prigonit-o ca să-i toarne pe judecători, am avut o surpriză uriaşă. După ce a pretins că nu m-ar cunoaşte, a deschis la un moment dat, din neatenţie, un fişier din telefon, cu fotografii ce mă înfăţişau în vacanţe petrecute cu prieteni (toţi, subliniez, angajaţi în privat). Deşi hârşit în meseria asta, pe care o tot compar cu a colegilor de la salubrizare, am fost uluit: cum, cei care îi fac pe alţii securişti, m-au "fişat" deja, ca nişte securişti sadea?

Securismul e, de fapt, suma metodelor prin care tocmai ei, inculpaţii, se dezlănţuie, susţinuţi mai mult ori mai puţin discret de avocaţi, de politicieni şi chiar de unii magistraţi, împotriva justiţiei şi a celor care o vor puternică, pentru a ne băga în cap că DNA poartă vina tuturor lipsurilor: a autostrăzilor, a spitalelor, a apei şi canalizării, mai nou şi a libertăţii înseşi. Toţi se bazează pe faptul că cei "tocaţi" au obligaţia de rezervă, adică restricţia de a le răspunde public, de a riposta, dar niciunul nu le-a putut dovedi măcar un abuz.

Nu procurorii Cristian Ardelean ori Ciprian Man sunt ţinta campaniei de delegitimare, după cum nici campania însăşi nu e războiul Nelei Secară. Obiectivul real al celor din spatele ei este întreaga justiţie, terfelită om cu om până la amuţire, iar în parte a şi fost atins. Aţi mai auzit în ultimul an de vreo anchetă sonoră în Bihor?

Citiți pe această temă și articolul „Jos masca, Nela! În plină campanie de discreditare a justiţiei, BIHOREANUL dezvăluie adevărata faţă a unui pion preferat de adversarii DNA (VIDEO)”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Jos laboanţele de pe justiţie !
Nu vrem sa ajungem ca si Bulgaria, Grecia si Ungaria - cele mai corupte state din UE.
Postat 09 Aprilie 2019, 16:59 de Alcor
Jos laboanţele de pe justiţie !
Nu vrem sa ajungem ca si Bulgaria, Grecia si Ungaria - cele mai corupte state din UE.
Postat 09 Aprilie 2019, 16:59 de Alcor
Tactica
Se incearca stigmatizarea procurorilor de parca ar fi furat ei, nu hotii, coruptii, infractorii.
Postat 09 Aprilie 2019, 16:39 de ZIP
Atacul infractorilor asupra justitiei
Manipulari de soiul celor despre care aminteste dl Cris, vezi si la unele comentarii pe acest site.
Postat 09 Aprilie 2019, 16:21 de ZIP
fiecare cu nivelul lui
Nivelul unora nu le permite sa discute idei ci doar persoane.
Postat 09 Aprilie 2019, 14:24 de testtest
Justiția sau jocul de cărți
Într-o justiție utopică, în care câștigă întotdeauna dreptatea pentru că se aplică o lege clară fără prescripții, meseria de avocat nu și-ar avea rostul. Împricinații ar fi de bună credință, judecătorul ar cunoaște toată legea și nu ar avea nevoie de avocați să dea o hotărâre. În realitate, în justiției doar se câștigă. Chiar dacă e caz de egalitate și se merge în prelungiri, nu se mai ajunge niciodată la penalty-uri, ci la prescrieri. Pentru că justiția nu e joc de fotbal, ci joc de cărți. Judecătorul e doar arbitru, iar tu chiar dacă ai cărți bune poți să pierzi pe mâna propriului avocat neglijent. Vrem o justiție corectă, nu utopică, într-un cadru în care jucătorii să nu trișeze, chiar dacă nu sunt de bună credință. Nu știu ce fel de joc de cărți se joacă pe la alții, dar ce se întâmplă acum pe la noi e un fel de "Popa prostu".
Postat 09 Aprilie 2019, 12:46 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON