URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iulie 2014, 10:15

Romii din ţigănie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vestea că un conaţional de-al nostru rom a fost molesat cu sălbăticie de nişte parizieni nu cu mult mai deschişi la culoare ca el a stârnit foarte multă emoţie. Ministrul nostru de Externe şi-a îngroşat vocea şi a cerut explicaţii, deşi mai bine şi-ar fi dat cu cremă hidratantă pe faţă, să nu-i crape obrazul de ruşine. Fiindcă junele pe care l-am "exportat" tocmai cetăţean model al Uniunii Europene nu e.

Darius - acesta e numele de scenă al hoţului - este din Gepiu. Vorba unui rapper local: "De-aia vreau să ştiţi: orice-ar fi, până mor / Reprezentez România şi judeţul Bihor". Darius are 17 ani şi e familist convins, căci deja are trei copii şi în câţiva ani va fi bunic. În sat se îndeletnicea cu jefuirea oamenilor mai în vârstă, cu furtul de cai, mă rog, cu diverse activităţi inspirate din Codul Penal. Nu se poate spune că ţigănuşul nu mergea pe la şcoală: a fost în câteva rânduri pentru a pune cuţitul la gâtul elevilor, în scop de jaf.

Aţi fost vredată în colonia de ţigani din Gepiu? N-aţi fost, că dacă aţi fi trecut pe acolo eraţi acum la reanimare, fără acte şi fără bani. Acolo nici bravii noştri soldaţi din Kandahar nu pot pătrunde fără sprijin american. În Bihor mai există colonii şi pe la Ineu sau Tileagd, şi ele zone scoase complet de sub controlul autorităţilor. Ne înfoiem că secuii cer autonomie, când de fapt romii o au de multă vreme, numai că la ei se numeşte anarhie.

Statul se mulţumeşte să le dea ajutoare sociale de mizerie, Poliţia nu se mai bagă, Biserica zice pas. Când se va produce o explozie socială, vom vedea că nici bihorenii noştri nu-s mai breji ca parizienii.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Porumbel sau uliu? Ţiganul bătut până la comă la Paris este un adolescent tâlhar din Bihor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Pt io(top) GOZBORUL
**** IRDENTIST, REVIZIONIST... BAI JEGOSULE I TU CU MA TA, CU TAC TU SI CU TOT NEAMUL VOSTRU DE KURVE SI ESCROCI SUNTETI GOZBORI ! AI INTELES GOZBORE ?
Postat 11 Iulie 2014, 16:00 de Pt. GOZBORUL HOTZ
GOZBOREEEE
**** IRDENTIST, REVIZIONIST... BAI JEGOSULE I TU CU MA TA, CU TAC TU SI CU TOT NEAMUL VOSTRU DE KURVE SI ESCROCI SUNTETI GOZBORI ! AI INTELES GOZBORE ?
Postat 11 Iulie 2014, 15:56 de PT GOZBORUL HOTZ
@vasi
celui ce semneaza vasi si are adresa de email nnicaro@yahoo.com , bai, hecare, vezi-ti de treaba ta !
Postat 11 Iulie 2014, 11:54 de unul
sgdgsdgd@yahoo.com
interesant cum au ramas comentariile/emailul ALORA pe aceasta postare , pe IP/ul meu... eBihoreanul se ocupa si cu 'hotii'? accent pe primul 'i' ...
Postat 11 Iulie 2014, 11:22 de unu
@io
se vede din comentarii ca esti un tigan,dar nu adevarat
Postat 11 Iulie 2014, 07:15 de ROMANUL
@@io(top
@@io(top **** e mata sholdovean imputit ce esti. Auzi MOZGORE?
Postat 11 Iulie 2014, 06:37 de @@io(top
@re ADEVAR
@re ADEVAR Dar tu ce esti taranule? Tradator si fugar de doi bani. Mai bine taci prostule.
Postat 11 Iulie 2014, 06:35 de @re ADEVAR
Pe nimeni nu intereseaza soarta romanilor!
Prin 2008 un tanar, Claudiu CRULIC, incarcerat nevinovat (intre timp i s-a stabiliti nevinovatia) de autoritatile poloneze, a intrat in greva foamei si a murit! Nu l-a asistat nimeni din partea ambasadei, iar el a dus greva pana la capat, n-a trisat ca zdreata aia a varanului, cristiana anghel! Nu s-a crizat nici ministrul de externe (cioroianu), nici premierul (tariceanu), nici presedintele (basescu), despre presa.... Acel tanar n-a furat, n-a cersit, a murit pt. ca era roman si pt. ca statul roman l-a lasat sa moara !
Postat 11 Iulie 2014, 05:43 de io
@io-țiganii din ungaria
În secolul al XVIII-lea împărăteasa Maria Terezia (care era și regină a Ungariei) a interzis folosirea denumiri maghiare de „Cigány” și a celei germane de „Zigeuner” (ambele traductibile prin „țigan”), înlocuindu-le cu termenul maghiar „Új magyar” („nou maghiar”) !!!! Cu toate că populația Ungariei se confruntă cu o îmbătrânire demografică și cu un spor natural de −2,1%, minoritatea romă este în continuă creștere, fiind caracterizată de o populație foarte tânără !!!!! țiganii sunt cel mai numeros grup etnic minoritar din Ungaria.
Postat 11 Iulie 2014, 03:43 de demografie
CACACIOSULE
UNGURE, VOI SUNTETI AIA CACACIOSI-FRICOSI, ASTIA SUNTETI VOI SUGACIULE ! VOI VA STITI PE VOI SI CREDETI CA TOATA LUMEA E LA FEL !
Postat 11 Iulie 2014, 02:52 de re ADEVAR
ADEVAR
SINTETII BUNII LA DISCUTII SI AMENINTARII SI LA TREBURILE VECINILOR DAR CIND TREBUIE SA TRECETII LA FAPTE REALE FUGITII,MAMALIGA NU EXPLODEAZA SI MAI RAU SA NU FIE,TRAIASCA ROMANIA FARA PARVENITI,COCALARI SI RROMII SI MAI ALES DE RATATII CA IO
Postat 10 Iulie 2014, 18:40 de FINALA
UNGARRIA
RRIA.... RRIA.... HUNGARRIA..... AAAAAAAHAHAHHAHA.....****, IMPUTIT !
Postat 10 Iulie 2014, 17:25 de @io(top)
UNGARRIA
bai, *, in ungaRRia, tiganii tiganii fac legea. cand ies ei la demonstratii in strada, ungurii si politaii se ascund (baricadeaza) in case ! stii bine ce spun, GOZBORE !
Postat 10 Iulie 2014, 17:13 de @io(top)
UNGARRIA
Suntem pe urmele ungurrilor ? In ungaRRia se estimeaza ca in anul 2040, ungurii vor fi minoritari ! Nu mai e mult pana atunci.
Postat 10 Iulie 2014, 17:08 de @io
RROMANIA
Foarte bun articolul, e un semnal de alarma pentru autoritati, in satele cu foarte multi unguri gen Tinca, Vadu Crisului, Husasau, Tasad, Gepiu, Lazareni, etc ect tiganii fac legea, in scoli sunt numai copii romi care terorizeaza profesorii si copiii, pe strada batranii, fura tot ce prind si nimeni nu le face nimic...ASTA I ROMANIA? SAU RROMANIA???
Postat 10 Iulie 2014, 11:41 de io
@marcu
marcu tu unde traiesti? in ce tara? in ce oras? ce etnie reprezinti sau ce etnie te reprezinta? cui tii spatele? Articolul un pic mistocar la adresa romanilor si nu la adresa rromilor in rest e OK !
Postat 10 Iulie 2014, 11:32 de eu, unul
ROMANIA
ROMANIA CIVILIZATA SI PROSPERA VA FI ROMANIA FARA TIGANII
Postat 10 Iulie 2014, 11:19 de STAR
RECIPROCITATE
MAMALIGA NU EXPLODEAZA STIU ASTA SI TIGANII SI FAC CE VOR
Postat 10 Iulie 2014, 10:53 de TOP
Chirila si al4-lea Reich
mai Chirila ce dracu e cu tine ca de-o vreme pui numai articole xenofobe si instigatoare??!!zi si tu ceva de Basescu ca asta se cauta...zi ceva de Blaga,zi de mickey mouse Ponta dar las-o moale cu ura asta xenofoba ascunsa
Postat 10 Iulie 2014, 10:43 de marcu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON