URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2018, 11:17

România la T Zero

România la T Zero foto: Capital.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vom fura şi vom fi liberi! Aţi fi crezut, cu doi ani în urmă, că aşa vor stâlci deviza Revoluţiei - „Vom muri şi vom fi liberi!” - cei cocoţaţi la cârma ţării, care acum nici nu-şi mai amintesc de jertfiţii pentru libertate? Eu, unul, da. De altfel, fiindcă am şi spus-o repetat, destui mi-au acuzat pesimismul, deşi n-am făcut decât să refuz să mă îmbăt cu apă rece şi să-i conving şi pe alţii, pe cât m-am priceput, să rămână treji.

În toamna lui 2016, când vestitul program al PSD încă nu devenise Biblia Guvernării şi nici şeful PSD Dumnezeu Însuşi, lucizii întrezăreau cât de mincinoasă şi periculoasă era făgăduinţa transformării României într-un rai cum altul nu-i pe lume, scăldat în lapte şi în miere. Nu toţi uitaseră nefastul Caritas din anii ’90, când unii s-au lăsat păcăliţi că poţi băga în maşina de tocat un kilogram de carne şi scoate 8 kile de cârnaţi, la nesfârşit.

Prea mulţi români s-au lăsat amăgiţi că belşugul vine administrativ, prin Ordonanţe de Urgenţă, din pixul unor conducători mesianici. Au crezut orbeşte în salarii mai mari, de care s-au bucurat însă doar armatele de funcţionari şi pensionari speciali.

Iluzia s-a risipit zilele trecute, când chiar şi cei mai indiferenţi, cei care ziceau că nu votează şi nu protestează fiindcă politica nu-i poate atinge, s-au trezit că minciuna are şi un sfârşit. Până şi cei mai săraci cu duhul încep să înţeleagă că Ordonanţa Teodorovici, prin care Guvernul se desparte anul acesta de români, îi va lovi serios pe toţi, cetăţeni şi firme, de la mic la mare.

Acesta e momentul adevărului. Până acum, guvernanţii s-au împrumutat cu sume astronomice cât să anestezieze poporul până îşi rezolvă ei problemele penale. Dar ce se vede după înglodarea în datorii? Autostrăzile? Cel mult pe hărţi! Liniile ferate modernizate? Tot mai multe sunt, pur şi simplu, dezafectate! Cele 8 spitale regionale? Până şi cele existente sunt înghiţite de stafilococi, de gândaci, de ruină.

Triada PSD-ALDE-UDMR a fluturat făgăduinţa bunăstării doar până şi-a atins singura prioritate: măcelărirea legii. A reuşit, a amputat Codurile penale, a capturat instituţiile judiciare şi, sub incredibilul pretext al Centenarului, a impus ca proiect de ţară scoaterea hoţilor din puşcării. De parcă de la Burebista încoace istoria nu aştepta decât un român providenţial, născut, iar nu făcut în eprubetă, care să realizeze Marea Amnistie Naţională.

Aşa cum a sfidat specialiştii când atenţionau că, omorând legea, îngroapă ordinea civilizaţiei, puterea n-a ţinut seama nici de economiştii care prezic în clar, acum, dezastrul economic.

În tot răul e şi-un bine, zice românul, iar de data asta cred. Balul s-a terminat şi, abia de-acum, abia atins la buzunar, se poate deştepta. Altfel, va fi din nou ca-n vechiul banc de dinainte de ’89, când pesimiştii ziceau că mai rău nu se poate, iar optimiştii că ba da.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Dragnea song
Pușcărie pușcărie, cat de dragă îmi ești tu mie.
Postat 29 Decembrie 2018, 01:35 de Sandu1206
Ne meritam...
Ne meritam conducatorii!!! Stam si chibitam! In piata cand ne cheama nu mergem la proteste doar pe "feisbuce" ne feisbucim si ne aratam coltiii....cariati si gaunosi, studentii prin cluburi si cafenele sprijina stalpii, pensionarii mituiti cu 100lei, bugetarii cu cateva mii+bonuri de hrana la valoare a doua salarii lunare(un fel de al 13-14-lea salar anual ca la greci ininte de prabusirea financiara) inrest fura frate romane cat poti pana la gratiere si amnistie!! Libertatea, democatia se castiga in piata, pe barricade dar de unde sa stie mamaliga de astea?
Postat 27 Decembrie 2018, 14:24 de scortosul
Mang, asa sa te ajute Dumnezeu, pe cat bine dar si cat rau ai facut...!
AMIN!
Postat 27 Decembrie 2018, 13:23 de vineri
Craciun fericit
Încep cu o negație, ca sa fiu optimist, corect? Nu reușesc sa înțeleg, citind articolele d-lui Cris, e chiar ticălos, sau atat poate? Deși dacă îmi aduc aminte de unele articole de pe vremea când Balint S făcea legea pe aici, îmi dau seama care e varianta corecta.
Postat 27 Decembrie 2018, 12:49 de User anonimizat
Le vine randul
Gluma se îngroașă
Postat 27 Decembrie 2018, 12:03 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON