URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2017, 09:37

Restauraţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine cunoaşte istoria partidelor comuniste înţelege că prestaţia PSD se înscrie, în termeni marxişti, în propria "legitate istorică". Şi că, deşi logica sa e perversă, are totuşi avantajul de a fi predictibilă. Cunoaşterea, aşadar, a istoriei precursorilor PSD cu diverse denumiri (PDSR-ul lui Năstase, FSN-ul lui Iliescu, dar şi PCR-ul ceauşist şi PMR-ul lui Dej) permite identificarea traseului pe care Partidul îl urmează şi a scopurilor pe care le urmăreşte.

După Colectiv, bunăoară, când credulii şi-au închipuit că PSD şi-a însuşit lecţia "Corupţia ucide", lucizii au înţeles că de fapt Partidul se replia. În campania de la locale au putut detecta discursurile cele mai retrograde, amplificate în campania pentru parlamentare aşa încât liderii vorbeau deja fără perdea despre duşmanii externi la fel cum în anii ’90 ţipau "nu ne vindem ţara" şi cum în deceniul cinci condamnau "imperialismul" occidental (niciodată pe cel bolşevic, sovietic, rusesc).

Înainte de 11 decembrie, Partidul a răspândit mesajul că totul e "aceeaşi mizerie", pentru ca negrul absolut să fie egalizat cu griul relativ, iar cei căzuţi în capcană, refuzând "răul cel mai mic", au ales "Răul cel mare", răul funciarmente şi genetic rău. Rezultatul? Logic: în doar câteva zile monstrul şi-a arătat adevărata faţă, declanşând blitzkrieg-ul pentru o restauraţie ce ne poate arunca înapoi cu decenii.

După ce a luat în prizonierat 3 milioane de minţi cu un "program de guvernare" în care oamenii au fost îndemnaţi să creadă ca în Biblie (nu promitea şi PCR viitorul de aur?), fără să cerceteze de unde vin banii şi cât o să ţină, Partidul s-a dovedit nu preocupat de soarta părăsiţilor din orfelinate, a suferinzilor din spitale, a ignoranţilor din şcoli, ci obsedat de cea a corupţilor din puşcării şi mai ales din boxele acuzaţilor. Aşa că a legalizat, pur şi simplu, hoţeşte, peste noapte, însăşi hoţia.

Doar revolta unei infime părţi a celor 72% dintre cetăţenii care nu au votat PSD a făcut ca planul să fie temporar amânat. Doar amânat, pentru că nu există nici cel mai mic indiciu de abandon. Dimpotrivă, sluţirea legilor ce ţin în funcţiune civilizaţia, societatea şi statul va fi "asumată" în Parlament, propagandiştii radicalizând între timp "masele populare" pentru a crea scenariul "Patria în pericol!", aşa încât "Revoluţia Luminii" să fie demascată ca tentativă de dezbinare a ţării şi chiar de fărâmiţare teritorială.

Protestatarii reuniţi în pieţe, tot mai puţini, nu au obţinut decât o victorie de moment ce poate fi anulată prin jocul la temporizare al unui PSD nedispus la nicio concesie, nici măcar la schimbarea unei marionete de premier cu o alta, iar restauraţia va continua în Marea Adunare Naţională la adăpostul a nesfârşite chichiţe legislative şi hăţişuri regulamentare.

PSD duce o gherilă de durată contra democraţiei, reuşita acesteia însemnând reinstaurarea unei democraturi mai nocive chiar decât cea din epoca FSN. Fapt ce ne poate costa al naibii de mult, scump şi îndelung. Aparent doar bani, dar cine garantează că nu şi libertate?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
tăt aşa
Susţii nişte idioţenii, păcat eşti în tabăra lui muma pădurii cea care îşi bate joc de ţară la BRUXELLS.
Postat 17 Februarie 2017, 15:52 de Iancu_Remus
TDS-ul minte / Iar nu e cuminte
Cica: "Adrian Cris s-a fotografiat la protest cu Alin Cristea." Nu! Adrian Cris apare intr-o poza cu Alin Dobai. Eu i-am fotografiat, asa cum i-am fotografiat pe multi. Asocierile gogomane ale lui TDS...
Postat 14 Februarie 2017, 17:11 de alincristea
@moderator; @tds
Sunt de acord ca de multe ori tds iese, prin comentariile sale, din subiectul articolului dar, de mult mai multe ori are comentarii pertinente. Din ce am citit pana acum, chiar daca nu impartasesc convingerile lui, nu vad nici un motiv de banare a contului sau. Daca promovati dreptul la libera exprimare, in dauna injuriilor pe care le mai vad prin comentarii, eu consider ca ar trebui sa incepeti banarea cu alte conturi.
Postat 14 Februarie 2017, 14:43 de Uv
RE: @moderator; @tds
Contul lui TDS nu a fost banat, ci doar suspendat pe 3 zile. Există şi conturi banate. TDS a sărit calul prin modul repetitiv, agasant, de a posta comentarii, la o sumedenie de articole, sau lipsite de noimă, sau fără nicio legătură cu aspectele în discuţie. Există articole la care apar aproape exclusiv comentariile sale. Este un comportament agresiv, de monopolizare a spaţiului, de natură să descurajeze alţi cititori, să ne creeze imaginea de portal "de circ", dar şi să polueze o atmosferă suficient de tensionată. Iar apelurile noastre repetate au fost tratate cu dispreţ şi persiflare. Suntem convinşi că în aceste 3 zile TDS va înţelege unde a greşit şi îşi va corecta conduita.
Postat 14 Februarie 2017, 18:25 de Moderator
@cucu' lui ducu
Cu @tsd e simplu: dai o cautare pe net si afli tot despre el! De pilda afli ca e licentiat ASE dar si ca a absolvit facultatea de drept de la sorbonica, sau ca de o viata lucreaza/lucra la ICSAP (Intreprinderea Comerciala de Stat pentru Alimentatie Publica Oradea), actualmente SC Calipso SA. E una dintre afacerile cele mai profitabile cu putinta, o mana de oameni au ,,privatizat" activele (spatii comerciale, laboratoare, etc) si traiesc din inchirierea acestora. Si traiesc foarte bine, crede-ma! Intr-o democratie autentica si nu ,,originala", marca iliescu/fsn/pdsr/psd, asa ceva nu era posibil. Asa ca e de inteles ferocitatea cu care se bate pt. psd, vorba cantecului, aia l-au facut om mare. @tsd, imi pare rau ca te-a banat @moderatorul, nu cred ca e corecta politica pumnului in gura! In fond ti-ai exprimat niste opinii, cum ai facut-o e alta poveste si in cazul tau nu e nicio problema sa se indrepte cei ce se considera ,,atinsi" in instanta pt. despagubiri. Stiu, n-o vor face! Il inteleg si pe @moderator, posteaza toti idiotii tot felul de tampenii. Numai ca un adevarat moderator ar trebui, cand modereaza, sa-si cenzureze intai si intai parti-pris-urile. Parerea mea!
Postat 14 Februarie 2017, 12:40 de pinonel
La definirea publicitara pentru "cellphone" se spunea ca exista NOKIA ... restul fiind doar telefoane mobile.
Asa si cu partidele din Romania ... exista acum PSD, restul fiind niste grupuri care se intalnesc voluntar, in diverse cladiri, terenuri si artere de circulatie, fara ideologii si doctrine, ca sa dezbata si sa injure singura formatiune politica unde e dificila intrarea dar facila iesirea !!!
Postat 14 Februarie 2017, 11:10 de WinDos
Are TSD un loc de munca ?
Banuiesc ca TSD este angajat pe undeva,ca are sefi, ca cineva il plateste pt.ceea ce munceste sau ar trebui sa munceasca dimineata in timpul serviciului in timp ce el sta pe net si comenteaza(polueaza). Se poate d.lor (sau tov.) ? Sper ca sunteti mandri ca aveti un astfel de angajat pe care-l platiti probabil bine. Penibil.
Postat 14 Februarie 2017, 10:52 de Ducustrigacucu
COLT DELUP by FLORIN CHILIAN
CENZURAT
Postat 14 Februarie 2017, 10:45 de TDS
RE: COLT DELUP by FLORIN CHILIAN
TDS, ca urmare a încălcării repetate a politicii de postare a comentariilor pe www.eBihoreanul.ro, userul tău a fost restricţionat pentru 3 zile. În cazul în care după reactivarea user-ului vei continua să postezi încălcând Regulamentul site-ului, contul va fi banat permanent.
Postat 14 Februarie 2017, 11:30 de Moderator
DO IT ! DEONTOLOGIC SI DEMOCRATIC
@Moderator : Stiu ca asta urmariti de multa vreme ! Sa fiu banat ! GO ! Sa stim o treaba ! Si " protestele " SUNT REPETITIVE SI AGASANTE ! Dar ale sunt de bine, nu?
Postat 14 Februarie 2017, 10:36 de TDS
DEONTOLOGIA SALVEAZA ....CRIOGENIA
@Moderator : AU FOST INLATURATE PENTRU CA I SE ADRESAU LUI BOLOJAN DICTATORUL ! Daca erau pentru Dragnea sau PSD erau PERFECTE !
Postat 14 Februarie 2017, 10:22 de TDS
RE: DEONTOLOGIA SALVEAZA ....CRIOGENIA
Nu, TDS. Au fost înlăturate pentru că postezi abuziv și deja ai întrecut orice limită. Comentariile tale sunt agasante, repetitive, fără legătură cu subiectul, deranjante pentru orice comentator de bună credință. Îți recomandăm să îți rezolvi răfuielile personale în altă parte. Dacă mai continui să postezi la maniera în care o faci, numele tău de utilizator va fi banat. Consideră că e ultimul avertisment.
Postat 14 Februarie 2017, 10:30 de Moderator
!!!!!!!!!!!!!!
Adrian Cris s-a fotografiat la protest cu Alin Cristea ! Altfel e IMPARTIAL !
Postat 14 Februarie 2017, 10:21 de TDS
DNA SA VINA SA VA IA
CENZURAT
Postat 14 Februarie 2017, 10:13 de TDS
RE: DNA SA VINA SA VA IA
@TDS, ca să ne înțelegem. Comentariile ți-au fost cenzurate / înlăturate de pe site pentru că nu au absolut nicio legătură cu subiectul și devin, deja, agasante, pentru cititorii de bună credință. În situația în care continui să postezi abuziv, numele tău de utilizator banat. Îți reamintesc, Regulamentul site-ului îl găsești aici: http://www.ebihoreanul.ro/regulament
Postat 14 Februarie 2017, 10:18 de Moderator
Nazistu cu pancarta
CENZURAT
Postat 14 Februarie 2017, 09:58 de vocilebihoreanului29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON