URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2010, 09:52

Regie liberală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tare m-am bucurat când, proaspăt ajuns primar, domnul Bolojan a luat jugulara directorilor de regii, băieţii ăia "deştepţi" şi îmbâcsiţi. Era normal să-şi pună propriii oameni, chiar dacă mai nepricepuţi, dar măcar cinstiţi. Din păcate diletantismul a rămas, iar cinstea s-a cam pierdut pe parcurs.

Romulus Cosma de la RAPAS a început să angajeze personal cu sau fără băsmăluţă, iar prin pieţe au început să apară diverse coşmelii suspecte. Acum mai bine de jumătate de an am demonstrat cum domnul Cosma şi-a angajat un consilier care pe statul de plată avea 100 de milioane, dar ridica numai un sfert din sumă. Pun pariu că diferenţa nu a ajuns la fondul de ajutorare a orfanilor din războiul coreean. Dacă tot se doreşte curtarea comunităţii neoprotestante, se poate găsi din rândul acesteia oricând un director mai breaz.

Alt exemplu. Anul trecut Compania de Apă a alocat pentru reclamă 200 de milioane de lei. Anul acesta, când firmei i s-a cerut insolvenţa şi banii sunt pe sponci, directorul Gavra s-a gândit ca numai pe televiziuni să dea două miliarde de lei. De fapt licitaţia era cu dedicaţie pentru un grup de juni omniprezenţi ce sug la ţâţa liberalilor.

Parcă şi văd un spot adresat locuitorilor din Ioşia, îndemnaţi prin sloganuri mobilizatoare să se lege la canalizare. În imagine apare o budă unde se trage apa şi o voce pe care o poţi auzi la orice paranghelie sau showroom din judeţ, răcnind: "Omul bine educat/ trage apa pe căcat".

Rămân la părerea că Bolojan e un om onest, dar nu pricep de ce ţine indivizi pe care nu i-ar angaja la SRL-ul lui nici să-i descarce marfa. Ar fi păcat ca la nivel local să facem la fel ca Umil Boc, cel care, cu mici excepţii, a numit o turmă de papagali şi pupeze care au aruncat România în haos.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
chirila=o gluma
deci ce vrajala ai mister kirila.... asta e povestea prostului.... mai demult Hitler era baiat bun,nu stia ce fac subalternii lui.... la fel si Bolovan-tzaran...el e cinstit si harnic doar cei din jurul lui sunt rai,nu i asa? kirila,stai in continuare pe centura ca stai bine.....
Postat 04 Mai 2010, 09:55 de radu
unguru bulan
bolojan, coada de ciocan.
Postat 04 Mai 2010, 01:04 de unguru bulan
Fericiti cei saraci cu duhul...
Tot mai des ma indoiesc de onestitatea primarului. Daca ar fi onest, functionarii din primarie si regiile subordonate nu si-ar face de cap, n-ar incalca legea si drepturile oradenilor. Oradea-i sat fara caini... Daca vrea administratorul sa te fure - e liber s-o faca, daca unul isi betoneaza parcare in gradina blocului - cine l-ar putea opri?, daca vrea CET sa-ti umfle factura - cine-i impiedica? Etc. Despre asta-i vorba!
Postat 03 Mai 2010, 12:32 de Bizonul roman
fara ciuma de pocaiti
Bolojan nu trebuia sa traga dupa el toata ciuma de pocaiti. Tirle et al.......
Postat 01 Mai 2010, 00:02 de Stev3
romanii nostri!
Ar trebui sa se spanzure Bolojan ca lucreaza cu romani, nu? Pai cand 99 la suta sunt hoti si profitori, cu cine naiba sa lucrezi? Nu poate sa se numeasca pe sine in toate posturile, desi e clar ca asta ar fi singura solutie. Jalnic popor!
Postat 29 Aprilie 2010, 12:46 de maria
Mircea naivul
Chiar asa Mircea, Bolojan este un om onest, doar directorii pusi de el sunt niste lepre?? Tu chiar crezi ca Ovidiu Gavra sau Romulus Cosma sau altii misca ceva fara ca Bolojan sa stie??
Postat 29 Aprilie 2010, 11:57 de talibanul galben
B
ERA TIMPUL SA VA TREZITI !!! PANA LA AJUNGE PRIMAR I-ATI TOT PISAT PE DIRECTORII OTL-ului SI CAO DE PARCA ERAU PARASUTELE VOASTRE !!! ASTIA NOI NU STIU DECAT SA NUMERE FLOCII DE LA SUBRATUL SPRIMARULUI CARE A FOST ALES PE FONDUL DEZBINARII CREATE IN ORAS PRIN SINDICATE PE DEOPATRET SI NEMULTUMIRILE FATA DE ACTIVITATEA LUI filip CARE IN ULTIMUL MANDAT NUMAI A FURAT ORASUL NIMIC ALTCEVA !!! DAR IN FINAL NE-AM ALES CU OAMENI INCAPABILI DE A CONSTRUI CEVA !!! EI SUNT BUNI NUMAI IN POZITIE SA TOT BAGE DE VINA !! SA DEA DIN GURA CA NUMAI DE AIA AU !!!!
Postat 27 Aprilie 2010, 10:59 de SCORTOSUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON