URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2013, 10:47

Peste Bot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Multă vreme l-am bănuit pe deputatul Octavian Bot de deşteptăciune. Faţă de colegii săi era net diferit: avea coeficient de inteligenţă pozitiv şi o doză suficientă de lichelism politic care să-i asigure supravieţuirea în toxicul mediu dâmboviţean.

Cu toate că a fost mereu acuzat de traseism, anul trecut n-a făcut altceva decât să-şi valorifice la maxim poziţia de parlamentar într-o situaţie politică în care până şi un singur vot putea dărâma Guvernul. Le place sau nu liberalilor din Bihor, prin trecerea sa de la PDL spre USL s-a dat un brânci Guvernului MRU, eveniment de la care a început transformarea radicală a întregului eşichier politic. Prin urmare, cred că era normal ca omul să fie recompensat cu un nou post în Camera Deputaţilor.

Ceea ce a urmat demonstrează, însă, că neuronul obosit al lui Tavi Bot dă rateuri. În loc să facă o conferinţă de presă în care, eventual, să utilizeze ironia la adresa liberarilor bihoreni care n-au vrut nicicum să-l primească în târla lor, politicianul a recurs la un text atât de dur, încât nici Crişana nu l-a publicat decât în regim publicitar. În textul respectiv s-a dedat la o grămadă de epitete care au ajuns, cum era de aşteptat, şi la urechile şefilor din Bucureşti ai partidului. Iar, fiindcă acum votul lui nu mai contează, într-un Parlament care are o structură mai încărcată decât Marea Adunare Naţională, liderii PNL au fost pe punctul de-al arunca la gunoi ca pe o măsea stricată.

Şi uite aşa Bot a şi plătit articolul publicitar, şi era şi cât pe ce să fie dat afară din partid. Cum ar veni, şi bătut, şi cu banii luaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
a(land)ala
Sa vezi tu, Chirila, ce peste bot ati luat-o voi de la Bunoiu, care a castigat procesul cu fituica ta de santaj si tre' sa-i dati si 10 milioane daune morale ;) Hai ca v-a mai dovedit unu' ! De-ar da domnu' sa ajungeti la puscarie, ca Liliala Sime, colega voastra de (s)capa si spaga :))))
Postat 29 Ianuarie 2013, 21:19 de Land of choice
Tembeli ocazionali si colegi conjuncturali
Adinooo, aduna-te ! Popa era deja compromis fata de toata sleahta bucuresteana care-i conduce pe liberali, de pe vremea cand bihoreanul tau pleca luni sau marti la Bucuresti cu avionul de 6 a.m. si se intorcea cu cel de 6 p.m. din aceeasi zi, pentru ca miercuri avea programate partide serioase de carti, bautura si, din cand in cand, niste admiratoare de etnii minoritare. Asta a facut doua mandate la rand, incasand cate 180 milioane cash lunar de la parlament, si aparand in cateva conferinte de presa in care spunea ca el e parintele autostrazilor din Romania, a bisericilor ortodoxe din Bihor si al tuturor celor cu cont de Facebook care se perindau prin sediul de partid. Asa ca, tu sa ai toata stima si pentru mine care i-am platit parte din veniturile sale curente, dar care n-am vazut un cui macar care sa fie batut prin aportul lui Popa Prostu, care i-a prostit pe toti pana acum. Iar demisia din functia de vicepresedinte si-a dat-o la nervi, ca dupa aceea sa-l streseze pe Stroe ca sa vorbeasca cu Antonescu sa-l primeasca inapoi in conducerea centrala, unde e mai cald decat la baza de la Cacaceni.
Postat 28 Ianuarie 2013, 00:05 de PNL-ist frustrat
adina.rada@cg-hitech.ro
Toata stima pentru Cornel Popa! Demisia lui demonstreaza si integritate si caracter si spirit de echipa! Cine ar mai fi avut curajul unui asemenea gest cu riscul compromiterii relatiei cu presedintele Crin Antonescu?!
Postat 27 Ianuarie 2013, 00:23 de adina
doar un traseist
ma uit la comentarii si ma sparg de ras. bai bot, iar iti tragi limbi de unul singur? esti asa de evident. iese inteligenta din tine prin toti porii.
Postat 23 Ianuarie 2013, 01:00 de bullshit
jalnice tonomate
incredibil ce cretini.... cat aveti de lucru, saptamanal, cu Bot asta si rafuielile interne liberale dintre el vs. incapabilul c. popa, bolojan si restul trupei, plus pupincurismul aproape zilnic la adresa hudemeristilor.
Postat 22 Ianuarie 2013, 23:56 de radar
tonomat imputzit !
cand unul ca si piticotul asta batran si mustacios, vorbeste de cinste, morala si corectitudine, ma tavalesc pe jos de ras ! aaaaaaaaaaahahahahahahhaha...............................
Postat 22 Ianuarie 2013, 18:40 de hahahahahahahahhaha
pircea ghirila, latraul udemeristilor si ai gibonului
sluga udemerista, are coeficientul de inteligenta, mult sub cel al lui bot... ca sa numai vorbim de morala !
Postat 22 Ianuarie 2013, 18:33 de nail
Mircea Chirila , Bot si liberalii bihoreni
Nu ma pot abtine cu toata tristetea din tara asta sa nu sesizez umorul situatiei : noi toti ,,latram" si caravana lui Bot ( cu avantajele unei noi legislaturi ) trece .....
Postat 22 Ianuarie 2013, 18:04 de suparatu
Mircea Chirila , Bot si liberalii bihoreni
Cu mana pe inima : MIRCEA CHIRILA , NU POT CREDE ca te-ai coborat sa comentezi acest subiect ! Ce Dumnezeu e cu voi fratilor ?! Nu vreau sa ajung in aceeasi situatie , n-o sa-ti zic ca de fapt Popa a inceput atacul complet nejustificat prin Bodea la adresa lui Bot , nu tin partea lui Bot , da mai oameni buni , chiar nu va intereseaza cum o ducem aici in Bihor , cum se traieste in Oradea ? Sau voua te pomenesti ca va e nemaipomenit de bine ?! Chiar asta e menirea voastra sa comentati si sa AMPLIFICATI lucruri pe care -groaznic- nici nu vreti sa le redati in mod obiectiv ?! As putea scrie o multime de lucruri despre felul in care Popa ca senator si Bolojan ca primar si Bot ca deputat au facut s-au n-au facut cu finalitate concreta ceva pt locuitorii Bihorului , pt cetatenii Romaniei ca sa ne schimbe situatia mizerabila in BINE. De ce va coborati la nimicuri ? Sunt si unii si altii ALESII nostri, de ce nu-i luati voi la intrebari si interviuri in legatura cu ce vrem noi de la ei , in legatura cu asteptarile noastre ? Mircea sa nu-mi spui ca ai imbatranit , ca oricum nu te cred ....
Postat 22 Ianuarie 2013, 17:53 de suparatu
21 ianuarie 2013 ...
... Aceasta se declara, in Bihor evident, ca fiind, mai mult sau mai putin oficial, ziua trista a taranilor idioti care, zic ei, fac politica judetului.
Postat 22 Ianuarie 2013, 16:33 de prof.dr. Trăşculescu
Coeficientul de inteligenţă a lui Chirilă lasă de dorit !?!
Mr. Chirilă, tare prost trebuie să fi dacă ai înţeles taman pe dos cum e cu Bot şi cum e cu Popa. PESTE BOT A-ŢI LUAT-O VOI, CIUMEŢII !?!
Postat 22 Ianuarie 2013, 16:26 de Carp III
Toxina...
...Botulinica.(nici prea-prea,nici foarte-foarte.)
Postat 22 Ianuarie 2013, 16:20 de gyorgy tozser
Felicitari, d-le Bot !
Esti un Catavencu pur sange, as zice ca a calatorit in timp Caragiale si cunoscandu-te l-a creionat pe eroul sau ! Nu discut etica si moralitatea gesturilor politice ale domniei tale, dar admir sincer dibacia cu care ai stiut sa navighezi prin politica romaneasca a ultimelor doua decenii. Un lucru nu i-ati invatat pe PeNaLii bihoreni : sa-si (re)cunoasca adevarata valoare : stiu, e greu sa faca asta, ei fiind niste nulitati ! P.S. Asteptam sa-i vedem pe plangaciosii astia care te-au parat ca niste mucosi de gradinita, pedepsiti pt. obraznicie si pusi la colt, acolo unde le e locul !
Postat 22 Ianuarie 2013, 16:06 de pinonel
Popa Prostu' de la Bihoreanul
Nu credeam ca se joaca, telefonic ca e mai rapida imparteala sarcinilor, Popa Prostu' si in "ograda" lui Mircea Chirila. Nu credeam ca acesta poate fi atat de Popa Prostu' incat sa scrie despre ceva ce nu a inteles nimic, pentru ca la telefon poti sa intelegi doar o parte de adevar. Adeseori, ca acum, nicio parte. Un lucru e sigur insa. Mai multi subiecti ai unui pamflet pe care l-am publicat, au cerut conducerii centrale a PNL sa fiu dat afara, pentru ca asa au visat ei de mici, sa se joace de-a datul "pe din afara". Consecinta e ca eu sunt tot acolo, adica unde m-a trimis electoratul USL si cu o mult mai buna pozitie in zona de popularitate politica ori mediatica, in timp ce subiectii respectivi s-au dat singuri afara din conducerea partidului. S-au dat afara ca sa arate ca Popa Prostu' nu e niciodata singur, el avand nevoie permanenta sa se inconjoare de altii ca el.
Postat 22 Ianuarie 2013, 16:01 de Tavi Bot
Meandrele concretului
Magistrala serpuire in meandrele concretului pentru ca limbile sa fie cat mai uniform distribuite.Nu de alta , dar nu-i asa Mircea, e tare Bot asta daca s-a cacat in capul PDL Bihor cu aprobarea lui Filip iar acum se caca in capul PNL Bihor cu aprobarea lui Crin Antonescu! Chiar asa, ce \"omerta\" i-o fi unind pe toti astia, ca nu conteaza organizatii judetene intregi, cu lideri, cu oameni care au muncit, etc., Bot trebuie totdeauna sa cada in picioare? Bravo Popa (surpriza placuta), bravo Bolojan! Adi Cris, nu te lasa, asteptam grairea ta!
Postat 22 Ianuarie 2013, 14:12 de talibanul portocaliu
...................
Ce pierdere de timp sa scrii despre Bot.
Postat 22 Ianuarie 2013, 14:04 de ana cu merele
nea chirila lasa ciuda
"' INCAT NICI CRISANA..... "' Bine ca l-ati preluat voi cuvant cu cuvint...,voi nu mai aveti decat arrticole care sa-l faca pe gibonul sa transpire de placere...,asta e rolul vostru in urbe...toate rudele voastre sint angajate de ''idiot'' pe la regiile locale , deci voi santeti vanduti....pana cand vom vedea.La tine bei Mircica nu poate fii vorba de banuiala..., e sigur ca esti un ligusitor gretos si asta tine de caracter...Pe vremuri aveam o parere bunicica despre tine, dar.....sa ai o zi buna papaciocule
Postat 22 Ianuarie 2013, 12:52 de soso
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON