URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2020, 12:30

Pásztor, barbarul (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă Pásztor Sándor ar fi fost japonez, nu cetăţean român cu caracter balcanic, şi-ar fi făcut demult seppuku.

Faptele se ştiu: în plină criză, şeful Consiliului Judeţean Bihor este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar n-a făcut absolut nimic în sprijinul spitalelor din Oradea implicate în lupta anti-Covid. Ba nici măcar pentru cele din Marghita şi Salonta, pe care măcar sângele cel verde trebuia să-l oblige să le ajute.

Dimpotrivă, sluţit moralmente după o viaţă de bugetar în puf, nevolnicul şi-a bătut joc de sutele de mii de bihoreni, tulind-o, în plină pandemie, la pescuit. Şi nu oricum, ci cu un hoaver, tot bugetar, slugă la partidele de vânătoare, şi cu un altul căruia i-a umplut buzunarele cu bani publici în schimbul unor pixuri şi ceasuri de lux, livrate instituţiei pe care o conduce. Furtișag, adică, din banii tuturor bihorenilor, români şi maghiari deopotrivă.

Mai mult, pentru ca batjocura să fie completă, Pásztor şi-a făcut hatârul folosind o maşină a Consiliului Judeţean cumpărată pentru sistemul de sănătate al judeţului, nicidecum ca s-o birjălească el pe bălţi. Aşa tupeu, mai rar: şeful CJ Bihor nu doar că n-a rectificat bugetul ca să ofere fonduri spitalelor, ci îl mai şi delapidează cu kilometrajul.

În schimb, UDMR-istul e artist la PR. Dacă în urmă cu două săptămâni abia s-a învrednicit să regizeze o mascaradă de şedinţă a CJ, ca să se laude de atunci non-stop că a „dat” 100.000 de lei pentru achiziţia de măşti destinate medicilor de familie, acum, după ce BIHOREANUL i-a dat în vileag imoralitatea, politrucul s-a scufundat într-o campanie de „damage control” plină numai de minciuni, doar ca să-şi salveze cariera. Şi-a plătit amenda la jumătate şi cealaltă jumătate a anunțat că o donează în scopuri caritabile, cerând laude pentru celeritate. Ceea ce s-a şi întâmplat, căci UDMR Bihor s-a grăbit să-i elogieze bărbăţia!

Niciunul dintre naivii care au muşcat momeala nu s-a întrebat, însă, cum de îşi permite Pásztor să se lipsească aşa uşor de 5.000 de lei. Câţi bihoreni au puşi deoparte banii ăştia? Şi câţi i-ar risca, dacă îi au, pentru a plăti o distracţie? Câţi ştiu că mia asta de euro este doar un sfert din leafa nesimţită pe care acest impostor o încasează de 46 de luni ca să nu facă nimic altceva decât să dijmuiască banii bihorenilor pe tot felul de huzureli?

La polul opus, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, e cu totul alt fel de politician. Chiar dacă „haterii” îl înjură non-stop, se îngrijeşte de spitale, aduce avioane încărcate cu echipamente de protecţie de milioane de euro, la preţuri sub cele ale pieţei, şi nici nu se bagă în poze când ele aterizează pe Aeroportul distrus de Pásztor şi ciracul său, Ioan Mang.

Pentru unul, datoria a ajuns ca o ibovnică. Pentru celălalt, funcţia e doar o curvă de care profită cu barbarie.

Vezi mai jos videoreportajul!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
PLATONA adrian
Te-ai gândit că nu ne interesează??
Postat 22 Aprilie 2020, 12:08 de Sandu2100
Despre ce vorbim????
A terminat aeroportul și a cumparat pixuri și ceasuri cu 200si ceva de lei de la prietenul pescar a fost la vânători, scufundari, pescuieli și sa îmbogățit având o avere pe are din funcția de salariat al statului toată viata provenind dintr-o familie modesta trecut și printr-un divorț ar fi invidios orice om de afaceri 0/ la cj a umplut instituția de etnici cu dubla cetățenie probabil uni sunt chiar cei care vomita pa aicea, în rest unul obsedat ca au betonat pisuarul din spatele blocului îl comparați pa Bolojan cu pastorul cu ma gusta cu dume sau timari pai Oradea e data exemplu peste tot a că mai luat-o la vale un deal sau ca crapă porfirul da se intampla, dar cei care fac ceva mai și greșesc cei care nu fac nimic n-au ce sa greșească ei doar sifoneaza majoritatea drumurilor din județ sunt praf vezi Salonta iar cele asfaltate în vara înainte de alegeri știți voi!!!! ia vedeți cum arata și ei cumpăra pixuri de lux și folosesc mașinile și bunurile statului ca fiind ale lor personale chiar nu aveți pic de rușine, uni fug sa cumpere materiale sanitare alți stau la pescuit ii doare în... Pe bani statului în timpul serviciului cu mașinile statului despre ce vorbim????
Postat 22 Aprilie 2020, 11:17 de sss
De cate ori merge ulciorul la apa ?
"Şi-a plătit amenda la jumătate şi cealaltă jumătate a anunțat că o donează în scopuri caritabile, cerând laude pentru celeritate. Ceea ce s-a şi întâmplat, căci UDMR Bihor s-a grăbit să-i elogieze bărbăţia! Niciunul dintre naivii care au muşcat momeala nu s-a întrebat, însă, cum de îşi permite Pásztor să se lipsească aşa uşor de 5.000 de lei. Câţi bihoreni au puşi deoparte banii ăştia? Şi câţi i-ar risca, dacă îi au, pentru a plăti o distracţie? Câţi ştiu că mia asta de euro este doar un sfert din leafa nesimţită pe care acest impostor o încasează de 46 de luni ca să nu facă nimic altceva decât să dijmuiască banii bihorenilor pe tot felul de huzureli?" Intrebare cat se poate de pertinenta.
Postat 22 Aprilie 2020, 09:36 de Oradea2020
Made in udmr
Nimic nou sub soare. Si-a dat demisia din udmr sau de la cj ? Nu. Rusine!
Postat 22 Aprilie 2020, 09:08 de Oradea2020
Pasztor UR,fost director ABA Crisuri.,prieten de catarama si de afaceri dubioase cu primarul Dorel Ilie Bolojan !! Pai se poate sa-i faceti asa un flagrant,inopinat ???
Ce bine ar fi daca jurnalistii nostri neinfricati,impartiali si neimplicati politic, ar avea aceeiasi ravna,aceeiasi determinare si acelas zel, in descoperirea tuturor cazurilor de incalcare flagranta a Legii,indiferent de pozitia sociala ocupata de persoana luata in colimator.Si mai cu seama, surprinderea acelor cazuri care aduc un prejudiciu major, atat patrimoniului material cat si interesului si drepturilor cetateanului oradean.Asa spre exemplu,despre cardasia acestui pesonaj sinistru,Pasztor Sandor,dir.ABA Crisuri, cu primarul Ilie Bolojan legat de intubarea paraurilor din Oradea,fara nicio noima,doar pentru a ascunde deversarile menajere ilegale ale unor agenti economici aflati in gratia primarului,contrar normelor si menirii institutiei a carei sef era,nimic ? Dar despre proiectul"Amenajarea vaii Pasteur la Oradea", executata de ABA Crisuri la comanda si initiativa primarului Bolojan,fara indeplinirea conditiilor impuse de Lege(risc de inundatii,harti de hazard,istoric..), doar pentru a masca deversarile ilegale de ape menajere incarcata ce agenti patogeni, provenite de la Spitalul Clinic de Urgenta Oradea,direct in paraul Paris,iar mai apoi in Crisul Repede,nimic? NO REGRETS,aceata a fost gaselnita,o rezolvare inca cercetata de departamentul Antifrauda al Ministerului Mediului...Dar se pare ca politicul are puterea de a reconsidera prioritatile...asa ca mai asteptam....Dar atunci unde este presa noastra,dar jurnalistii nostrii,aceeia neinfricati,curajosi si drepti,care sunt dispusi pana la sacrificiul.....sa mearga pana in panzele albe,sa afle adevarul, unde sunt ? Ei da,acum au rezolvat un caz foarte grav si dificil:l-au prins pe presedintele CJ Pasztor la pescuit. Ce prejudiciu a creat acest individ comunitatii oradene prin acest act necugetat(omenesc pana la urma),Pai mai stim pe unul,tot asa ceva mare,care circula cu 172 km /ora....da no fost nuciun bai,e omeneste sa grestesti,daca lucrezi (Orban,PNL).Deci,bravo bihoreanule ! Punct ochit, punct lovit ! Dar am o nedumerire: la comanda cui s-a produs acest flagrant? Nu cumva a prietenului de la primarie,care, cam de multisor,ii lasa pe altii sa-i semneze dispozitiile date? Nu de alta dar ceio doi prietini, au prea multe afaceri derulate in tandem si nu se facea sa il....
Postat 22 Aprilie 2020, 02:31 de platona
@tepes
Bine ca s-a descurcat mai bine Bolojean de la Polul Opus. Al lui e actualul biped de la conducerea aeroportului. A propus Alianta Prostilor cu Debrecen, dar aia nu sunt din categoria asta.
Postat 22 Aprilie 2020, 01:45 de testtest
Mda...
Cam greu de tat jos Pasztor la ce spate are. Dacă cineva misca un deget spre el sa l demita, cum suna telefonul cu prefix de București și se anunță că Udmr trece in barca Psd:)) iar când a fost PSD treceau in barca Pnl ...si uite cum ursul nu are coada si Pasztor rămâne pe mosie si se distreze pe banii contribuabililor. Si stiti de ce ? Va zic eu: pt ca l ține !!!
Postat 21 Aprilie 2020, 21:14 de Adrian_Preda
Fir întins
Ce va mirați nu vedeți ca și acum în situația în care se găsește are prosti care ii tine isonul gen Fradi deci pastorul trebuia sa îl ia la întrebări pe polițistul chemat la datorie în timp ce pastorul și alți ca el în timpul serviciului cu mașinile statului pe taxele și bani nostri stau la pescuit, fradi ești diliu sau ești trompetă cu dubla cetățenie
Postat 21 Aprilie 2020, 20:55 de sss
Vanatorul Si Pescarul
Multumim institutiilor statului pentru oamenii de calitate angajati pe functii de conducere si in general in posturile bine platite. Faptul ca dl Pasztor se usureaza cu seninatate pe cei care i-au incredintat prin vot postul nu mai mira pe nimeni. Ce deranjaza insa e atitudinea sa criptocomunista de sef si cardasia cu angajatii - de la Vanator-functionarul de la garda de mediu(mare smecker),angajatii care freaca menta la consiliu (noa, pile de la sefi),paznici,soferi pana la femeia de serviciu - furtul de combustibil si uzura fortata a banului public pe ori unde se poate, ne arata prognoza calitatii vietii in Romanica ,tzara bugetarilor cu venituri protejate ! Platiti prostilor taxe , ca sunt destui sa le sifoneze !
Postat 21 Aprilie 2020, 20:21 de shareware
amenda
Pasztor a fost bleg,pt ca in calitatea lui de vice la Comitet de urgenta,trebuia sa ii ia el pe politai la intrebari,si nu invers,iar la ala care cica pune intrebari ii dadeam si o palma!Dar asta inseamna sa fii bleg!
Postat 21 Aprilie 2020, 17:33 de Fradi
testtest
Groful tau a distrus aeroportul,in rest 0 ,adica nimik valoare.
Postat 21 Aprilie 2020, 16:45 de tepes
saracu test
Trebuie sa-l intelegem, ca si gura lui e infometata. El stie una si buna cu Ciuperca.
Postat 21 Aprilie 2020, 16:13 de Neutryno
testtest
Tu vorbești pe gură, sau partea opusă ??
Postat 21 Aprilie 2020, 16:11 de Sandu2100
deci Bolojean te plateste?
Bolojean de la polul opus. A pus OTL-ul pe butuci si a coborat Ciuperca-n vale. Bolojean si prietenii: unii contracte cu primaria, altii terase, iar cei mai nemernici la scris articole propagandistice.
Postat 21 Aprilie 2020, 15:26 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON